Now Reading
În vizită la apele termale din Uriage-les-Bains

În vizită la apele termale din Uriage-les-Bains

M-am întors deja de câteva zile, dar cred că mintea mea a rămas undeva acolo… pe terasa Grand Hotel din Uriage-les-Bains, unde am ajuns săptămâna trecută la invitaţia celor de la Uriage România. Am plecat de-acolo cu un bagaj de informaţii chiar de la sursă, cu date noi despre apa termală şi beneficiile sale (da, chiar când credeam că nu mai pot afla nimic în plus despre ea!) şi, evident, m-am relaxat la SPA suficient (chiar dacă nu prea se poate spune cu precizie ce înseamnă în cazul de față ”suficient”)  – de unde chiar te întorci… „zenificat”. 

Iar dacă ajungeți vreodată în apropiere, merită să faceţi un popas şi să trăiţi experienţa Uriage. De ce? O să vă conving eu chiar acum.

În inima munţilor

Situat în inima Alpilor, la mică distanţă de Grenoble, Uriage-les-Bains este o stațiune recunoscută pentru apele termale descoperite încă din Antichitate de către romani. Povestea acestei regiuni este extrem de interesantă. Pe la finalul secolului XVII, un fermier din zonă, Joseph Brun pe numele său, a observat că apa termală din Uriage are efecte benefice asupra sănătății și a început să găzduiască primii pacienți. În 1808, Bernard Brun, fiul lui, a venit cu ideea creării unor băi termale, iar aproape zece ani mai târziu, doctorul Billerey a scris primul tratat despre proprietățile acestor ape.

Însă evoluția acestei zone este strâns legată de numele unei femei, Marchiza de Gautheron, cea care deținea castelul din Uriage, un loc pe care trebuie să îl treceți pe lista atracțiilor de neratat. În 1823, aceasta a început să pună la cale construcția unui centru termal, proiect preluat ulterior de moștenitorul său, Contele de Saint Ferréole.

 

În 1914, Uriage a devenit un oraș termal recunoscut în toată Franța, preferat de nenumărate celebrități (inclusiv Coco Chanel era o clientă fidelă a SPA-ului din Uriage).

În anii ’30, în perioada recesiunii, popularitatea băilor termale a scăzut dramatic, iar începerea unui nou Război Mondial nu a făcut altceva decât să accentueze criza. Schimbarea s-a produs în anii ’80, când au fost puse bazele brandului Uriage și create produsele cu apă termală pe care le folosim și astăzi.  

Centrul termal din Uriage-Les-Bains

Proprietățile apelor termale de la Uriage

Originară din Munții Belledonne din Alpii Francezi, apa Uriage izvorăște la o altitudine de 422 de metri, având o temperatură de 28 de grade Celsius. Compoziția sa echilibrată, bogată în săruri minerale, o transformă în una dintre cele mai bune ape minerale din lume. Care sunt principalele beneficii ale apei Uriage?

  • hidratează pielea grație concentrației mari de săruri minerale
  • este benefică pentru pielea sensibilă, care se irită cu ușurință, având un efect calmant datorită calciului și magneziului din componența sa
  • protejează epiderma și menține echilibrul celulelor pielii

În plus, apa termală Uriage este o apă izotonică, așa că este o alegere excelentă pentru piele? Ce înseamnă acest lucru? Apele izotonice protejează și mențin dimensiunea și volumul celulelor pielii, fără să le altereze activitatea. Probabil știi că, pe ambalajul multor ape termale, este indicat faptul că, după aplicare, excesul trebuie îndepărtat cu un șervețel. În cazul apei termale Uriage lucrurile stau diferit, pentru că aceasta e perfect compatibilă cu pielea și nu mai trebuie tapotată.

Dermato-cosmeticele Uriage

Din fericire nu am un ten care să îmi pună probleme, așa că apelez la acest tip de cosmetice doar în anumite momente specifice 🙂 când, pentru câteva zile, îmi creează o oarecare sensibilitate. Și dacă până acum eram familiarizată doar cu Apa Termală Micelară (care îndepărtează foarte bine machiajul, fără să irite), cu crema after sun din gama Bariésun (foarte eficientă dacă te-ai înroșit un pic), excursia de la Uriage-les-Bains a fost o bună ocazie să descopăr multe alte produse interesante, chiar dacă nu vorbim de un ten cu probleme.

De exemplu, din gama de hidratare intensă pentru față mi-a plăcut Light Water Cream SPF20 (o cremă de zi lejeră, cu protecție și care iluminează), Water Serum (un produs care miroase senzațional, este foarte lejer și oferă un boost de hidratare) și crema contur de ochi din gama antiage ISOFILL Focus Rides. Iar descoperirea momentului este masca Water Night Mask, absolut genială pentru persoanele cu ten deshidratat. Se aplică doar o dată pe săptămână. Abia aștept să apară și în România – revin cu vești!

Dar brandul de dermato-cosmetice Uriage are un portofoliu de peste 120 de produse. Pe lângă gamele de îngrijire zilnică, anti-aging, protecție solară și pentru bebeluși, există și acele game care se adresează unui număr larg de probleme dermatologice precum:

See Also

  • pielea cu tendință atopică
  • piele intolerantă, hiper-reactivă
  • piele pigmentată
  • eritroză, rozacee, cuperoză
  • dermatită seboreică

Pe lângă brevetele și testele dermatologice care atestă eficiența produselor, cea mai bună dovadă că ele funcționează este numărul mare de medici dermatologi care recomandă cremele Uriage pacienților. Iar explicația pentru rezultatele pozitive este simplă: dermato-cosmeticele Uriage sunt unice datorită concentrației mari de apă termală (11g/L) și a varietății de minerale pe care le au în compoziție. Voilà!

Iar acum că se apropie sezonul rece, cu tot mai mult vânt și tot mai mult frig, cred că tenul meu va avea nevoie de un plus de hidratare, așa că de-abia aștept să le testez cremele și serumurile cu apa termală din inima Alpilor. Am noi informații și notițe din Uriage, sunt complet pregătită! 😀

***

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top