Now Reading
Ghid personal pentru întoarcerea la birou în siguranță.

Ghid personal pentru întoarcerea la birou în siguranță.

2020 va fi povestit ani și ani la rând! Suntem cu toții martori și actori la un amplu ”experiment” care a transformat modul în care ne raportăm la muncă. Mai mult decât atât, ne raportăm diferit la cei din jur, la cei dragi cu mai multă empatie și vreau să cred că RESPONSABILITATEA SOCIALĂ este numitorul comun în 2020 pentru noi toți.

Până la sfârșitul lui octombrie, peste 212.000 de persoane au fost infectate cu noul Coronavirus și confirmate în România. Cifrele nu sunt deloc îmbucurătoare, dar vreau să cred că vom pune cu toții mână de la mână pentru a respecta în continuare indicațiile autorităților. Totul în scopul de a ne recupera viața de odinioară.

În această perioadă, am muncit în mare parte remote, dar maim ult ceilalți s-au izolat, așa că am dus dorul conexiunii umane. Am remarcat cu această ocazie că atunci când putem lucra de acasă, și cu cât o facem pe o perioadă mai îndelungată, cu atât nevoia de conectare umană este mai mare. Skype, Zoom, Google Hangouts nu mi-au rezolvat în totalitate nevoia de flexibilitate. În schimb, Mindspace DA. Știți voi, biroul acela al meu minunat, unde merg de la începutul anului și care merită din punctul meu de vedere toată lauda. Pentru că în toată perioada aceasta de nebunie, în care toți în jurul meu păreau foarte stresași, eu am continuat să merg într-o anumită măsură la birou unde m-am simțit, fără doar și poate, în siguranță. Ceea ce a contribuit la o stare de echilibru mental și emotional pe care am păstrat-o.

Și tocmai de asta mi-am propus să scriu acest articol, ca să vă dovedesc că nu ar trebui să existe vreo temere pentru întoarcerea la birou.

De ce să lucrezi într-un spațiu de lucru flexibil

Dorința de a schimba peisajul, de a întâlni oameni, de a-ți bea cafeaua de dimineață alături de profesioniști ca tine punând ideile în mișcare într-un mediu care să inspire, în timp de pandemie nu este ceva imposibil. Credeți-mă pe cuvânt! Pe toată perioada pandemiei, biroul meu a fost un loc în care m-am simțit în siguranță și datorită căruia mi-am păstrat doza de viață normal de care aveam atâta nevoie. Furnizorii de spații de lucru flexibile asigură toate serviciile necesare de siguranță și sănătate. Iar acest lucru este esențial pentru mine!

Dacă te gândești să lucrezi într-un astfel de spațiu, Mindspace este alegerea potrivită. Pune la dispoziție birouri complet mobilate pe care apoi TU îți vei pune amprenta personală. Clădirea asigură spații separate, nu doar pentru a răspunde nevoilor de confidențialitate, dar mai ales pentru a permite distanțarea socială.

Un alt motiv pentru care încurajez munca în spații de lucru flexibile este că am văzut cu ochii mei cu câtă atenție s-au luat toate măsurile de igienă pentru dezinfectare și prevenție. Și nici nu s-a pus cumva problema nerespectării lor! Un argument în plus care m-a liniștit și mi-a oferit încrederea că totul este bine aici.

Mindspace este prezent în 31 de locații din șapte țări unde s-au implementat noi standarde de siguranță și sănătate, bazate pe legislația și recomandările din fiecare țară. Ce m-a atras la acest concept este că a fost special gândit să dezvolte creativitatea și colaborarea. Iar administrarea unui birou am lăsat-o în grija lor pentru a putea să mă dedic 100% business-ului meu. Și abia aștept să vină din nou vremurile în care să călătoresc și prin orașele pe care le voi vizita, să îmi fac și drum pe la birou, unde am acces international, ca să zic așa. 🙂

Despre cât de mult îmi place mie la Mindspace am mai scris AICI.

See Also

Cum să te pregătești pentru intoarcea la birou

Deci, dacă iei în calcul că cea mai bună alegere pentru tine este un spațiu de lucru flexibil sau dacă deja lucrezi într-un astfel de spațiu și nu știi de unde s-o apuci cu întoarcerea la birou, m-am gândit să-ți ofer câteva insights pe care le-am folosit în acest demers:

  • fii matinală – lucrul de acasă este păgubos când lenea își face apariția. Dacă te trezești cu zece minute înainte de ședința de dimineață de pe Skype este cazul să regândești situația. Schimbă rutina și trezește-te devreme, astfel vei avea timp să
  • bei cafeaua în liniște, să îți pregătești un mic dejun savuros și să urmărești jurnalul meteo. Ia-ți timp pentru tine și recâștigă-ți obiceiurile sănătoase dinainte de pandemie.
  • sporește grija față de tine – dacă te-ai hotărât să revii la birou o alimentație deficitară și lipsa sportului îți vor șubrezi imunitatea. Ai grijă de tine și consumă cât mai multe fructe proaspete, hidratează-te și fă mișcare.
  • Pregătește-ți psihicul –  un dezavantaj al lucrului de acasă este că nu reușim la un moment dat să facem diferența între muncă și familie. Creierul are nevoie de această diferențiere și deși s-a obișnuit astfel, convinge-l că lucrurile se vor schimba peste puțin timp.

Sunt convinsă că vei lua cele mai bune hotărâri care să se potrivească contextului actual și necesităților prin care treci acum. Eu te încurajez să încerci o astfel de experiență și încrezătoare să-ți recâștigi motivația și inspirația. Cu toții în aceste momente trebuie să ne susținem, să ne respectăm și să ne încurajăm. Tu de ce preferi acum: lucrul remote sau întoarcerea la birou în siguranță?

Sursă foto: Pexels

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top