Now Reading
Mintea mai presus de nebunie! 21 iunie este International Yoga Day.

Mintea mai presus de nebunie! 21 iunie este International Yoga Day.

Practica fizica, mentala si spirituala cu o vechime de 5.000 de ani, yoga isi are originile in India. Adunarea Generala a ONU din 11 decembrie 2014 a recunoscut valoarea acestei traditii, declarand 21 iunie, ziua solistitiului de vara, drept Ziua Internationala Yoga. Cu aceasta ocazie, reprezentantii diferitelor şcoli de yoga din Romania, sub auspiciile Ambasadei Indiei la Bucuresti, propun o zi intreaga de cursuri cu acces gratuit, in care si-au propus sa puna in evidenta beneficiile holistice ale acestei practici.

Yoga poate ajuta la rezistenta in fata maladiilor care nu pot fi comunicate. Yoga poate aduce laolalta comunitatile, intr-o maniera incluziva care genereaza respect. Yoga este un sport care poate contribui la dezvoltare si la liniste. Yoga poate chiar sa ajute oamenii in situatii de urgenta, pentru a gasi un mod de a scapa de stres”, a spus Ban Ki-moon, Secretarul General al ONU.

Am aflat de acest eveniment – maraton de la Ioana Hudita, antrenor yoga la WorldClass, care, saptamana trecuta, la finalul orei, ne-a invitat sa participam la oricare dintre clasele ce vor avea loc marti pe platforma Universitatii Nationale de Aparare “Carol I”.

image2

Initial mi s-a parut usor ciudat locul ales, gandidu-ma ca este in mijlocul orasului, intr-o zona cu mult trafic. Ulterior insa am aflat ca celebra Times Square va fi locul cel mai populat in acea zi. Mii de iubitori ai acestei practici se vor aduna in inima New York-ului pentru a se bucura de pace interioara fix acolo unde este cel mai greu sa o obtii: in mijlocul nebuniei.

international-yoga-day-new-york
International Yoga Day in Times Square – 2015

Evenimente similare se vor organiza in peste 100 de tari, in scoli, temple sau in cele mai cunoscute locuri turistice, inclusiv pe aeroporturi precum JFK International Airport.

Am inteles ca senzatia solului care trepideaza sub trupul intins pe salteaua subtire este fabuloasa si ca adevarata putere mentala este sa te poti detasa, sa poti reconecta trupul, mintea si sufletul cu Universul.

International-Yoga-Day-Paris
International Yoga Day Paris – 2015

Nu am mai participat niciodata la astfel de intruniri in masa, dar mi-am propus sa o fac saptamana viitoare. Si nu la orice clasa de yoga din program, ci chiar la cea care deschide o zi plina: “108 Surya Namaskar”. Da, da, ati inteles bine: se executa Salutul Soarelui de nu mai putin de 108 ori. Adica asa (video)!

Cu siguranta nu este simplu. Cu siguranta este o proba de vointa si de putere mentala. Habar n-am daca voi fi in stare sa duc la bun sfarsit o astfel de practica. Dar voi incerca si ma voi stradui din plin.

Daca si voua vi se pare tentant sa participati la oricare dintre clasele de yoga, sa stiti ca sunt gratuite, iar antrenorii sunt in mare parte cei de la WorldClass. Iar partea buna este ca aveti nevoie doar de o saltea de yoga, haine confortabile si punctualitate. Iata si programul complet:

See Also

ziua-internationala-yoga-2016

Ne vedem acolo! 🙂

Yours,

S.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top