Now Reading
Tagliatelle cu stracciatella în sos roz

Tagliatelle cu stracciatella în sos roz

Tagliatelle cu stracciatella în sos roz, așa pentru că e potrivit cu Sf. Valentin … ca să nu ziceți că nu-s și romantică azi în bucătărie. 🙂 Ideea e că am cumpărat zilele trecute de la Del Popolo o cutie de brânză stracciatella. Și sub nicio formă nu voiam să o las să se strice cumva. Așa că am zis ca în această superbă zi de duminică să gătesc ceva (așa cum fac în fiecare duminică de altfel de vreo trei ori). Dar voiam să încerc ceva nou.

Și uite așa, navigând internetul după rețete care să mă inspire, am dat peste pastele pe care le-am făcut astăzi.

Am avut nevoie de:

1 pachet paste proaspete (pot fi tagliatelle sau linguine)

o ceapă roșie mică

4 căței de usturoi

1 cutie roșii cuburi

1 borcan mic (200gr) de ardei copți

1 lingură de smântână

două mâini de frunze prospete de baby spanac

o mână de frunze de busuioc proaspăt

See Also

o cutie de stracciatella

condimente italiene

De făcut se fac extrem de ușor, în doar 30 de minute.

  1. Înainte de a începe, spălați și uscați toate produsele. Adăugați apă și sare într-o oală mare. Se acoperă și se fierbe la foc mare. Între timp, tocați mărunt busuiocul. La rețeta inițială ei spuneau să toc spanacul, dar eu am adaptat și am lăsat frunzele întregi. Feliați subțire ardei copți. Curățați, apoi tocați sau radeți usturoiul.
  2. Amestecați stracciatella cu jumătate din cantitatea de busuioc într-un castron mediu. Se condimentează cu sare și piper. Puneți deoparte.
  3. Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mediu. Când este fierbinte, adăugați ulei de măsline, apoi ceapă. Gătiți, amestecând ocazional, până se înmoaie ușor, 2-3 min. Se adaugă amestecul de condimente italiene (ca de obicei eu nu mă zgârcesc la condimente) și usturoiul. Gătiți, amestecând des, până când este parfumat, 30 sec.
  4. Este momentul să puneți pastele în apa clocotită pentru 3-4 minute. Păstrațiați 1/3 cană apă de paste pentru sos.
  5. Reduceți focul la mediu-mic, apoi adăugați conserva de roșii și apa din paste. Lăsați să se gătească sosul, amestecând des până se îngroașă ușor, 2-3 min. Se ia de pe foc. Adăugați ardei roșii prăjiți, spanac și smântână. Se amestecă împreună, până când se înmoaie spanacul, 2-3 min. Se condimentează cu sare și piper.
  6. Adăugați pastele fierte și scurse în sosul de roz. Amestecați până toate pastele sunt acoperite cu sos. Se toarnă peste paste stracciatella cu busuiocul și se presară peste frunzele de busuioc rămas.

Tot ce pot să vă mai spun este că aceste paste cu stracciatella au fost de senzație … și nu au mai rămas.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top