Now Reading
Plăcerea are genul feminin. Ce beneficii ne aduce orgasmul?

Plăcerea are genul feminin. Ce beneficii ne aduce orgasmul?

Într-o lume în care conversațiile despre sexualitate sunt adesea concentrate în jurul bărbaților și plăcerii acestora, propun să schimbăm foaia. Este timpul să îndreptăm atenția către noi, femeile și să descoperim împreună cât de valoroasă este plăcerea noastră. 

Azi, ne concentrăm pe orgasm. Haide să aflăm de ce orgasmul este atât de important, cum îl obținem mai des și cum poate îmbunătăți viața noastră în multe moduri… surprinzătoare.

Marele O. Ce conține un orgasm?

Orgasmele nu sunt la fel. Unele femei descriu orgasmul ca fiind cald și electric, altele ca fiind mai profund și pulsatil. În general, după orgasm, se simte o stare profundă de bine, atribuită eliberării de endorfine, dopamine, oxytocină și prolactină.

Depindem doar de punctul G?

Sentimentele de plăcere sunt generate în creier. Sexul și concentrarea asupra zonelor genitale nu sunt singurele experiențe care activează aceste zone „fierbinți”. Unii dintre aceiași neurotransmițători și hormoni stimulați după orgasm pot fi treziți și de exerciții fizice și de consumul de alimente delicioase. Există mai multe modalități de a obține aceleași beneficii. 

De la creier, mai spre Sud

Carieră, copii, mâncare, rufe. La care să adăugăm și mult sex fierbinte, eventual și niște orgasme uimitoare. Societatea, mass-media și, uneori, chiar noi avem niște așteptări de super-eroine de la noi. Dar asta face ca sexul să devină doar încă un task pe lista interminabilă de ”To do”.

Sexul începe în minte, dar secretul real al plăcerii senzuale și sexuale este ceva carnal. Senzația și plăcerea se întâmplă în corp. Șoldurile, coapsele, pelvisul și organele genitale sunt locul senzației și, dintr-un punct de vedere biologic și reproductiv, cele mai importante zone energetice.

Cele mai des întâlnite blocaje ale plăcerii

Eu termin ultima

Pui tot mai presus de tine. Simți că nu ai destul timp pentru îngrijirea și iubirea de sine, iar în subconștient nu consideri că plăcerea ta merită să fie prioritizată. Te lași mereu pe ultimul loc, dacă nu cumva treci complet neobservată. Când oferi continuu, în fiecare zi, probabil este dificil să treci la rolul de experimentator.

Prezența limitată a plăcerii

Cunoscută și sub numele de „nu pot ieși din mintea mea”. Mâine trebuie să plătesc factura. Oare am încuiat ușa? Să nu uit să adaug hârtie igienică pe lista de cumpărături. Toate gândurile te limitează să te conectezi pe deplin cu corpul tău și să experimentezi întreaga frumusețe interioară. 

Stima de sine

O imagine negativă asupra propriului corp și o stimă de sine scăzută pot fi obstacole semnificative în calea trăirii plăcerii. Standardele de frumusețe nerealiste impuse de societate și comparațiile pot duce la sentimente de insuficiență și autoconștientizare, împiedicându-ne să ne bucurăm pe deplin de momentele intime. 

Cum putem scăpa de blocaje?

Reflecție

Acordarea timpului pentru auto-reflecție este o unealtă puternică în găsirea remedierii pentru ceea ce ne afectează. Prin analizarea gândurilor noastre, a emoțiilor și a experiențelor noastre, dobândim o înțelegere mai profundă a noastră și a problemelor care ne împiedică să experimentăm plăcerea adevărată. 

Discuții

Împărtășirea luptelor noastre, a temerilor și a dorințelor noastre cu persoane de încredere poate fi incredibil de vindecătoare. Deschiderea și exprimarea noastră într-un mediu sigur și de sprijin ne permit să eliberăm emoțiile acumulate, să obținem perspective noi și să primim înțelepciune și îndrumare valoroasă de la ceilalți.

Vindecare

Vindecarea este un pas crucial în găsirea remedierii pentru rănile noastre interioare. Acest proces implică abordarea traumelor trecute, a emoțiilor nerezolvate și a sistemelor de credințe negative care ne pot împiedica creșterea și bunăstarea. Vindecarea poate lua diverse forme, cum ar fi terapia, lucrul energetic, practicile de conștientizare sau implicarea în activități care ne aduc bucurie și pace. 

Practică

Practica aduce progres, iar dedicarea timpului și efortului pentru activități care hrănesc mintea, corpul și sufletul nostru este esențială în găsirea soluțiilor. 

Dedicare

Dedicarea față de propria noastră bunăstare și plăcere este un aspect vital în găsirea armoniei. Aceasta implică o decizie conștientă de a ne prioritiza pe noi, nevoile și dorințele noastre. 

Adu mai multă plăcere în viața ta

Concentrează-te pe senzualitate

Și, în general, pe o stare generală de bunăstare în loc de stimularea sexuală puternică și localizată. Conectează-te cu plăcerea senzuală prin simțurile tale. Mănâncă sau bea alimente delicioase și lasă experiența să-ți amplifice simțurile. Miroase și admiră o floare și lasă-te înviorată de ceea ce simți. Bucură-te de o plimbare în natură. Masează-ți corpul cu uleiuri, fă un baie și mișcă-ți corpul înainte de orice activitate sexuală, fie singură, fie cu un partener.

Mișcă-ți corpul în moduri non-lineare

Observă cât de multe dintre activitățile tale zilnice, inclusiv antrenamentele, sunt unghiulare. Ia-ți timp să adaugi mișcare lină, rotundă și nestructurată. Poți dansa fără coregrafie sau poți pur și simplu să unduiești coloana vertebrală, șoldurile sau orice altă parte a corpului fără un scop anume. Pur și simplu lasă corpul să ghideze mișcarea.

Explorează lucruri care induc plăcere și excitație

Corpurile femeilor sunt construite pentru a învăța prin rezonanță și asimilare. Experiența plăcerii prin citirea sau vizionarea senzațiilor altor femei informează propriul tău corp și amplifică excitarea. Explorează materialele care influențează reacțiile senzuale ale corpului tău.

Creează un ritual zilnic

Acest lucru poate fi dansul pe o melodie când vii acasă de la serviciu, o baie sau chiar masarea mâinilor în timp ce te uiți la TV. Ritualurile mici și dese aduc rezultate mult mai bune decât planificarea unei zile de spa sau yoga o dată pe săptămână. 

Jucăriile sexuale

Let’s talk about sex, baby!

Activitatea sexuală regulată poate stimula țesuturile vaginale, contribuind la menținerea sănătății acestora. Iar jucăriile sexuale au beneficii terapeutice pentru sănătatea sexuală și apelvisului: cresc fluxul sanguin și îmbunătățesc atât tonusul mușchilor pelvini, cât și relaxarea acestora.

Nu înțelegem neapărat complexitatea senzațiilor de plăcere care provin din diferite părți ale corpului, dar un lucru știm sigur: se simte bine când stimulăm mai mult de o parte din corp în același timp. 

Iar pentru asta, trebuie să le mulțumim jucăriilor sexuale de ultimă generație care sunt adevărate gadgeturi de pus în raftul de Beauty. La The All Health Events by DOER în colaborare cu magazinul DELIRIUM din Băneasa Shopping City, am avut parte de o prezentare a celor două companii și vă spun că mi s-a șters orice gând ciudat despre aceste obiecte. Sunt wow! Sunt făcute cu gândul la femeie și la plăcerea și orgasmul lor. Sunt adevărate obiecte de wellness sexual!! 🙂

We-Vibe Unite

Este ajustabil și maximizează plăcerea și confortul, vizând punctul G și clitorisul. Sync e confortabil și rămâne unde-l pui chiar și atunci când schimbi poziția.

Womanizer Classic

Faimoasa tehnologie Pleasure Air stimulează clitorisul cu valuri blânde, dar puternice de aer și aspirație, oferind senzații concentrate acolo unde ai nevoie cel mai mult.

See Also

ROMP Flip

Are un cap flexibil și un motor puternic pentru vibrații intense. Este ușor de manevrat, așa că te poți răsfăța cu un masaj relaxant al întregului corp – sau te poți concentra pe zonele erogene. 

We-Vibe Nova 2

Stimulând atât clitorisul, cât și punctul G, această variantă elegantă a vibratorului rabbit clasic are două motoare extrem de silențioase care oferă o senzație senzațională de plăcere combinată.

 

Inel de stimulare BOND – We Vibe

​​Inelul inteligent pentru penis aduce plăcere intensă pentru toți cei implicați, cu vibrații care stimulează atât penisul, cât și clitorisul în timpul actului sexual. Acest inel de stimulare purtabil, controlat de aplicație sau telecomandă, întărește legătura dintre partenerii sexuali și subliniază importanța intimității curioase și aventuroase. 

 

În concluzie

Plăcerea este dreptul nostru din naștere și ar trebui să ne fie întotdeauna la îndemână. Dar, ca orice altă activitate, trebuie cultivată și întreținută. Cu puțin efort și puțin extra ajutor, totul se transformă în armonie în trup, minte și suflet. Iar orgasmul cred că trebuie să fie parte din viața fiecărei femei. Apropos, pentru sănătate optimă este bine să avem aproximativ 100 de contacte intime pe an cu orgasm (de la dr. Ioan Haneș citire) … tu câte ai avut anul acesta? Răspunde-ți ție!

***

Surse:

pexels.com

https://goop.com/wellness/sexual-health/tips-for-increasing-female-pleasure/

https://goop.com/wellness/sexual-health/orgasm-health-benefits/

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top