Now Reading
Găsește plăcere în mângâiere. De ce să folosești metoda Karezza pentru a stârni pasiunea în cuplu

Găsește plăcere în mângâiere. De ce să folosești metoda Karezza pentru a stârni pasiunea în cuplu

Am găsit recent un studiu al universității Utrecht din Olanda care a observat că timpul mediu de penetrare și orgasm în rândul a 500 de cupluri aleși aleatoriu din întreaga lume a fost de 5.4 minute. Ei bine, metoda Karezza nu îndrumă sub nicio formă spre cronometrarea actului sexual, ci din contră. Nu asta-i ideea. Până la urmă, putem cronometra în cât timp ajungem la serviciu dacă folosim metroul, dar în așternuturi ar trebui să-i dăm timpului timp, nu-i așa?

Suntem obișnuiți să credem că orgasmul reprezintă apogeul plăcerii sexuale. Filmele hollywoodiene, hulitele filme porno sau revistele de lifestyle ne educă cum să facem sex în așa fel încât orgasmul să fie cireașa de pe tort. Dar ce facem până acolo? S-ar putea să descoperi, că la fel de important ca zenitul sexual al unui cuplu, care înțelege necesitatea sexualității, mângâierile și atingerile tandre sunt la “creme de la creme” care fac tortul să fie cu adevărat gustos. Așa că astăzi vă invit să descoperiți puterea atingerii și a mângâierii. Se numește metoda Karezza.

1. Ce este metoda Karezza

Cuvântul “carezza” provine din frumoasa limbă italiană care înseamnă mângâiere. Metoda presupune un joc senzual, o modalitate extraordinară de a crește intimitate dintre parteneri fără ca orgasmul să fie scopul principal. Metoda Karezza elimină complet punctul culminant din așternut, lăsând spațiu pentru conexiunea emoțională și afecțiunea care ne scapă din când în când printre degete. Se pare că această practică sexuală este foarte veche, având rădăcini spirituale străvechi, dar a cunoscut faima pe scară largă în epoca modernă odată cu publicarea cărții ginecologului Alice Bunker Stockham, în 1903: “Karezza: Etica căsătoriei”. Stockham a inventat termenul karezza, pe care l-a luat din cuvântul italian carezza, care înseamnă „mângâiere”. Intenția din spatele acesteia este aprofundarea conexiunii sexuale și emoționale într-o relație de iubire.

Practic învață cuplurile să se concentreze asupra întregii lor ființe, nu doar asupra unei părți a corpului. Ceea ce se cere, în schimb, de la cuplu este ca amândoi să se relaxeze și să trăiască momentul prezent. Un aspect pe care, de cele mai multe ori, îl trecem cu vederea în timpul actului sexual.

Îți aduci aminte când ai făcut sex ultima oară bucurându-te de clipa prezentă și nu galopând cu mintea peste tot, la job, la ce cadou să-i cumperi surorii de ziua ei sau că trebuie să îți faci programare la stomatolog? Uităm să aducem prezentul în așternuturi, ne grăbim și apoi, ne plângem că sexul este monoton, puțin condimentat, fără să ne apropie într-un mod cât mai “deep” de iubitul sau de soțul nostru.

2. Beneficiile metodei karezza

Înainte de a argumenta beneficiile acestei metode vreau să menționez că aceasta nu se potrivește unei aventuri de-o noapte. Metoda este favorabilă cu precădere cuplurilor consolidate, nefiind satisfăcătoare celor care nu au încredere în parteneri și nu se cunosc prea bine. Iar dacă ești într-o relație trebuie să fiți amândoi dornici și hotărâți să experimentați karezza.

Dincolo de orgasm se găsește PLĂCERE

Multe persoane au ca scop final numai și numai orgasmul, iar în timpul actului sexual pierd într-un fel din pasiune alergând după această senzație. Dar cum ar fi să te bucuri de călătorie, până să ajungi la destinație? Astfel, poți să construiești un fel de spațiu unde te poți bucura cu adevărat de fiecare atingere, de fiecare sărut, de fiecare mângâiere și de fiecare cuvânt șoptit la ureche de omul iubit. Pentru ca să găsiți plăcerea dincolo de orgasm este esențial să fiți amândoi prezenți și conectați la nevoile voastre.

Persoanele care se simte anxioase și cred că nu performează deosebit la capitolul intimitate sexuală, ar putea să fie mai reticente, de aceea recomand ca unul dintre parteneri să preia frâiele până când celălalt reușește să se relaxeze.

Karezza presupune o formă de sex mai afectuoasă

Acest lucru se datorează faptului că încurajează cuplurile să nu se grăbească mângâindu-se, atingându-se, sărutându-se, șoptindu-și vorbe suave la urechi și ghemuindu-se seducător în brațe. Științific vorbind, genul acesta de acțiuni stimulează producția de oxitocină, un neurotransmițător care contribuie la producerea legăturilor de afecțiune și iubire dintre oameni. Iar sexologii sunt de părere că mângâierea pentru perioade din ce în ce mai lungi de timp alungă durerea și ne face să ne simțim bine. 

Sincronicitatea dintre parteneri este facilitată

Când facem sex, nu tot timpul reușim să avem orgasm în același timp cu partenerul, ceea ce poate fi uneori frustrant. De cele mai multe ori viața sexuală a unui cuplu este direct proporțională cu restul legăturii dintre ei. Metoda karezza promovează uniunea dintre tine și el, apărând în timp ce este practicat acel sentiment de apartenență care vine întotdeauna însoțit de sincronicitatea. Partenerii reușesc să fie pe aceeași frecvență sexuală, iar uniunea dintre ei fiind armonioasă, își va găsi drumul din dormitor, și în celelalte aspecte ale cuplului. 

Sex și spiritualitate. De ce nu?

Fundamentul metodei karezza este profund spiritual. Fiind un popor creștin nu prea reușim să conectăm sexul cu spiritualitatea, ceea ce poate fi de înțeles până într-un punct. Totodată, noi femeile în speță am fost instruite să păstrăm tainele dormitorului acolo. Tot ce trece dincolo de ușă poate fi considerat un păcat, o rușine sau un tabu absolut. O prostie, desigur!

Ceea ce mă bucură este că generațiile se schimbă, informația este la îndemână azi mai mult ca oricând, iar cortina rușinii și prejudecăților de tot felul se clatină din ce în ce mai mult. Lucru pe care îl aplaud zgomotos!

3. Cum să dai startul pasiunii

Mediul dă tonul, iar în mod ideal ar fi bine să setați o atmosferă intimă și romantică în dormitor, înainte de a începe jocul erotic. Dacă sunteți la început ar fi bine să alegeți un moment din zi când sunteți singuri și nu vă distrage nimeni și nimic. De asemenea, asigurați-vă că aveți suficient timp la dispoziție și că nu veți fi întrerupți. Nu deschideți televizorul, setați smartphone-ul pe mod avion și nu intrați pe rețelele sociale, tocmai pentru a fi cât mai prezenți și deschiși unul cu altul.

See Also

Poate că ar fi trebuit să încep cu ideea că, fără convingerea că această practică sexuală poate îmblânzi relația de cuplu, poate domoli orgoliile, punând tandrețea înaintea orgasmului, reușita nu va fi satisfăcătoare. Da, sexul este absolut necesar, dar dacă iubirea nu-i este strajă protectoare rămâne totul la nivel animalic, fără profunzime și fără culoare… fără pasiune.

Totodată, dacă v-ați pus de acord puteți folosi această metoda și în cazul sexului cu penetrare, dar ideea de bază este să prelungiți cât mai mult momentul și chiar să evitați orgasmul. Alegeți o poziție în care corpurile voastre se ating cât mai mult, iar în timp ce vă uniți încercați să vă îmbrățișați cât mai mult, cât mai tandru, atingerile să fie cât mai suave și lente pentru a stârni în timpul excitației, acei fiori de electroșoc senzaționali pe care îi căutăm cu toții. Complimentele și declarațiile de iubire fac sarea și piperul. Dacă unul dintre voi simte că se apropie de orgasm, trucul este să se oprească, să facă o pauză și să aștepte până trece momentul, apoi să continue. Ideea este de a prelungi experiența cât mai mult.

Ce părere ai despre metoda karezza? Crezi că ți se potrivește? Dar LUI? Dacă da, atunci amintește-ți că nu ești la maraton și că nu trebuie să vă iasă din prima. Răbdare, iubire și tandrețe cele trei cuvinte cheie care descriu cel mai bine experiența karezza.

Sursă foto: Unsplash.com

Sursă articol: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16422843/

***

Dacă ți-a plăcut acest articol și dacă simți că ceea ce găsești pe doer.ro îți este de folos, atunci te rog să te abonezi la NEWSLETTER-ul meu. Curând urmează ceva! 🙂

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top