Now Reading
Puterea cuvântului. 10 afirmații pozitive puternice pe care să le spui 21 de zile și să le vezi rezultatele.

Puterea cuvântului. 10 afirmații pozitive puternice pe care să le spui 21 de zile și să le vezi rezultatele.

Cu siguranță ai auzit despre puterea afirmațiilor. Da, este și acesta un tren în creștere pentru persoanele deschise către zona spirituală. Promit că îți pun viața în ordine, că te ajută să obții ceea ce îți dorești, că reprezintă o unealtă imbatabilă în calea ta către succes. Dar chiar funcționează? Este o întrebare legitimă, mai ales când vezi că această informație vine de la o persoană care nu prezintă neapărat încredere. Așa că astăzi vă propun să dezbatem acest subiect dar vă las și o listă cu 10 afirmații pozitive puternice pe care să le spui 21 de zile și să vezi rezultatele. Și, da, există chiar studii științifice care arată eficiența lor.

Dar pentru început să vedem, ce sunt afirmațiile.

Ce sunt afirmațiile?

Afirmațiile pozitive sunt afirmații pe care le repeți pentru a combate gândirea negativă sau gândurile inutile, intruzive, distructive. Aceste fraze te formează și te ajută să te conectezi cu anumite calități din tine, oferind în același timp încurajare și motivație.

Afirmațiile te pot ajuta să te concentrezi și să îți întărești valorile personale. Ele ajută la depășirea discursului negativ de sine pentru a profita la maximum de viață. Aș zice că nu există ”efecte secundare”.

Afirmațiile pozitive, cum ar fi „MERIT”, te pot ajuta să faci față gândurilor inutile. Dar pot fi cu adevărat eficiente atunci când sunt asociate cu alte tehnici. Afirmațiile pozitive sunt o metodă de auto-ajutorare pentru a clădi încrederea în sine și pentru a atrage lucruri bune în viața.

Sunt afirmații simple care îți schimbă mentalitatea de la cea negativă și autocritică la una pozitivă, în care te concentrezi pe punctele tale forte. Aceste afirmații te pot încuraja și motiva să îți dezvoltați abilități, să înveți lucruri noi și să trăiești o viață mai sănătoasă, inclusiv dpdv fizic.

Ele te pot ajuta, de asemenea, să depășești acele momente de îndoială de sine (care pe toți ne cuprinde uneori), frica și auto-sabotarea și te pot determina să vezi partea pozitivă a vieții.

Dar funcționează afirmațiile? DA, funcționează, DAR nu vor face ca lucrurile să se întâmple în mod magic. Este nevoie de muncă, DISCIPLINĂ pentru schimbarea mentalității și demersuri pentru atingerea obiectivelor. Din păcate, nimic pe lumea asta nu se întâmplă ca în basme, cu ajutorul unei baghete magice. Noi înșine suntem proprii făuritori ai vieților noastre, ai destinelor noastre, ai modului în care trecem prin această etapă scurtă și trecătoare a existenței.

Sunt eficiente?

Disciplinele, cum ar fi neuroștiința afectivă, care investighează modul în care creierul procesează emoțiile, contribuie la cunoașterea actuală a rolului pe care emoțiile și gândurile pozitive și negative îl joacă în bunăstarea generală a unui individ. În plus, studii recente au legat afirmațiile de concret, evidențiind avantaje la nivel fizic și mental în domenii precum sănătatea, învățarea și relațiile interpersonale.

Conform unor cercetări din 2016, afirmațiile pozitive activează sistemul de recompensă al creierului și influențează modul în care experimentezi durerea emoțională. Când sistemul de recompense este declanșat, el atenuează o parte din stresul pe care l-ai fi simțit altfel. De asemenea, afirmațiile pot ajuta la evoluția personală și la depășirea greutăților.

Afirmațiile sunt, de asemenea, eficiente pentru a înlocui gândurile negative sau anxioase cu unele optimiste, pozitive, ceea ce poate duce la relaxarea corpului.

Creierul nu poate face întotdeauna diferența dintre realitate și imaginație. Repetarea regulată a afirmațiilor afirmative duce la convingerea creierului că viziunile sunt reale, ceea ce te determină să crezi că în mod real poți face un anumit lucru (vă rog însă – nu ne spunem că putem zbura și apoi încercăm:) ).

Un studiu din 2018 indică faptul că atunci când spui afirmații, ai putea face față incertitudinii și să-ți îmbunătățești stima de sine.

Și, desigur, ar mai trebui menționat că afirmațiile pozitive sunt eficiente atunci când sunt orientate spre prezent și viitor, nu atunci când au legătură cu trecutul.

Când NU funcționează afirmațiile pozitive?

Afirmațiile pozitive nu vor funcționa dacă nu acționezi și nu depui toate eforturile. Aceste fraze stimulează motivația și stima de sine, dar într-un final TU ești cel care trebuie să urmezi ceea ce predici. De asemenea, s-ar putea să nu ajute dacă te confrunți cu probleme de sănătate mintală sau traume nevindecate.

Cum să faci afirmații pozitive acasă.

Practica afirmațiilor pozitive poate avea numeroase beneficii mentale și fizice, dar modul în care le vei face este o parte esențială a succesului. Pentru cel mai bun rezultat, afirmațiile ar trebui să fie efectuate cu concentrare și consecvență. Mesajele trebuie repetate de mai multe ori în fiecare zi, fie la ore stabilite, fie înainte sau după evenimente provocatoare, cum ar fi interviurile de angajare sau întâlnirile de familie. Din fericire, crearea unei rutine de autoafirmare acasă este ușoară și poate fi maximizată urmând pașii de mai jos.

Găsește un spațiu calm și liniștit

Transmiterea de afirmații pozitive eficiente necesită concentrare, așa că este important să identifici un spațiu retras și liniștit pentru practica ta. Pentru a evita întreruperile, alege o cameră cu o ușă care poate fi închisă și încuiată. Dacă este posibil, optează pentru un spațiu liniștitor, fără dezordine și fără zgomot. Spațiile exterioare senine, cum ar fi o curte retrasă sau o verandă cu geamuri mari (vreau să am așa ceva!), pot fi, de asemenea, ideale pentru practica de afirmare.

Alegând un spațiu ideal, vei putea intra mai ușor în starea mentală potrivită. Pentru a face acest lucru, relaxează-ți corpul în timpul afirmațiilor și încearcă să ați generezi o imagine mentală pozitivă care întruchipează fiecare mesaj.

Evită utilizarea afirmațiilor de create de alții

Cele mai de efect afirmații sunt cele care au o semnificație personală. Crearea propriilor afirmații poate începe prin identificarea obiectivelor, dorințelor și valorilor de bază și traducerea lor în declarații pozitive, cum ar fi „Pot vorbi în numele meu”.

Pentru a îmbunătăți rezultatul, compune mesaje realiste și credibile. De exemplu, a afirma: „Fac zilnic pași către cariera visurilor mele” este realist. Afirmând: „Voi fi președinte al companiei în 5 ani”, probabil că nu este. Sau este? 🙂 De asemenea, poate fi util să adaptezi afirmațiile la situațiile care apar în viața ta.

Atunci când îți creezi propriile afirmații, ar trebui să urmărești să schimb sentimentele negative în mesaje pozitive.

Compune afirmații orientate spre viitor

Cele mai multe afirmații folosesc expresii la timpul prezent, deseori începând cu „pot” sau „eu sunt”. Cu toate acestea, mesajele ar trebui să aibă de obicei o orientare spre viitor.

În esență, mesajele orientate spre viitor se concentrează la ceea ce se va întâmpla. De exemplu, o persoană care dorește să slăbească poate crea o afirmație pozitivă orientată spre viitor spunând: „Aleg alimente sănătoase cu care să-mi hrănesc trupul și mintea.” Pentru a fi eficientă, o afirmație pozitivă ar trebui să ia naștere în prezent, ca și cum s-ar întâmpla deja și să inspire utilizatorul să facă pași pentru a-și atinge obiectivele în viitor.

10 afirmații puternice pe care să le spui 21 de zile

Acum, știu că pentru început poate fi dificil să îți creezi propriile afirmații pozitive. Este nevoie să pornești de la o bază. Să ai câteva exemple. Așa că îți voi lăsa aici 10 afirmații despre care se crede că ar fi foarte puternice. Așa cum menționam și mai sus însă, nimic nu se întâmplă ca prin magie. Este nevoie să acorzi timp și disciplină. Creierul are nevoie de timp ca să integreze mesajele pe care i le transmiți și să le trateze ca pe ceva ce este ca și întâmplat. Iar 21 de zile este durata de timp în care studiile spun că se pot implementa obiceiuri noi.

Unele pot rezona cu tine mai mult decât altele. Alege ce este pe sufletul tău! Apoi repet-o pe fiecare de 3 ori.

Sunt recunoscător pentru numeroasele binecuvântări din viața mea!Este cea ideală cu care să începi pentru că este despre recunoștință. Baza reușitei este să fii recunoscător pentru ceea ce ai.

Astăzi caut și apreciez BINELE din jurul meu! – Aceasta este un mod de a avea atenția activată la toate oportunitățile pe care viața ți le poate scoate în cale.

See Also

Primesc fericirea în viața mea! – Este despre a fi deschisă și receptivă la bucuria, încântarea și entuziasmul care vin în viața ta.

Sunt în acord cu natura abundentă a Universului! – Este despre abundența disponibilă, despre acea entitate de deasupra noastră care a creat totul în Univers.

Banii vin către mine în moduri așteptate și neașteptate! – Abundentă poate însemna multe aspecte ale vieții, inclusiv banii. Putem afirma direct pentru ei, fără a ne limita modurile în care banii și câștigurile financiare pot veni către noi.

Corpul meu știe ce este cel mai bine pentru sănătatea mea și pentru starea mea de bine! – Aceasta se referă la sănătate, vindecare și starea de bine fizică și multă încredere în faptul că propriul corp știe, are informația despre ceea ce trebuie să facă ca să-i fie bine.

Atrag oamenii potriviți la momentul potrivit! – Aceasta este despre relații romantice, de afaceri sau de prietenie.

Merit fericire și succes! – Aceasta este despre a fi valoros și credința că meriți tot binele din lume pe care ți-l dorești.

Ceva minunat este tot timpul pe cale să se întâmple! – Aceasta este un citat care încurajează să ai așteptări pozitive de la viața ta.

MERIT și SUNT SUFICIENT(Ă)! – Și aceasta ultimă afirmație care este una dintre cele mai importante dar pe care oamenii deseori au greutate în a o exprima.

Acestea sunt cele 10 afirmații pozitive puternice cu care poți începe în drumul tău către căutarea unei vieți mai bune. Începi azi și vezi ce se întâmplă! POsibil să ai parte de ceva surprize … plăcute!

***

Surse:

https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0956797615625989

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/smi.2986

https://link.springer.com/article/10.3758/s13415-018-00673-0

https://www.mentalhelp.net/blogs/the-science-of-affirmations/#:~:text=practice%20of…-,Although%20some%20people%20may%20consider%20positive%20affirmations%20pseudoscience%2C%20the%20practice,benefits%20associated%20with%20this%20practice.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top