Now Reading
Quiche cu legume ușor trecute

Quiche cu legume ușor trecute

Când rămâi în pană de idei cu ce să mai gătești, atunci un quiche cu legumele pe care le ai prin frigider este soluția ideală care nu-ți ocupă mult timp, pentru a pune ceva gustos pe masă și pentru a evita pe cât posibil risipa de alimente. 

Asta am făcut eu recent, cu câteva roșii cherry uitate prin frigider, cu spanacul care avea șanse mari să clocească și niște resturi de brânză. Aveam în casă aluat pentru tartă. Ce-i drept, era aluat pentru tartă dulce, ceea ce am remarcat abia după ce am pus-o în tavă gustând din resturile decupate de pe marginea formei. Dar, într-un final, rezultatul a fost unul foarte bun! Am martori care pot confirma că a ieșit un quiche cu legume delicios.

Ingredientele necesare pentru acest quiche cu legume foarte rapid sunt:

1 aluat de tartă

3 ouă

1 pachet smântână lichidă

brânză mărunțită (telemea sau feta)

roșii cherry

frunze de baby spanac

unt

muguri de pin

Și uite ce ai de făcut:

Pasul 1: ungi o tavă de tartă cu ulei și așezi aluatul astfel încât să pice peste marginile formei. Încălzești cuptorul la 180 grade și pui aluatul la copt pentru 15 min. Apoi scoți și lași să se răcească.

Pasul 2: într-un bol amesteci ouăle, smântâna lichidă, sare & piper & nucșoară, brânza.

Pasul 3: în tigaie topești un pic de unt peste care arunci frunzele de spanac și amesteci până acestea se înmoaie.

Pasul 4: torni peste aluat spanacul și amestecul lichid, presari la suprafață roșiile cherry întregi și muguri de pin.

Pasul 5: bagi în cuptorul încălzit la 180 grade timp de 30-40 min în funcție de cât de rumen vrei să îți iasă acest quiche cu legume.

Pasul 6: aranjezi artistic felia de quiche cu legume pe o farfurie frumoasă, iar garnitura perfectă mi se pare o salată verde. Detaliile contează în opinia mea foarte tare. Farfuria, bolul, tacâmurile și șervetul sunt de la H&M Home și le iubesc!!

See Also

Ceea ce trebuie însă să recunosc este că rezultatul obținut nu se datorează doar priceperii mele :), ci și noului meu cuptor Grundig cu tehnologia HotAero Pro care mă ajută să obțin preparate delicioase și nearse.

Această rețetă am făcut-o inițial pentru filmarea și campania Grundig, dar pentru că realmente sunt atât de încântată de acest aparat, m-am gândit că merită să îl menționez și aici. 🙂

Dați-mi de veste dacă ați gătit și voi un quiche și ce legume ați folosit. Nu-i așa că e o super idee ca să evităm aruncarea alimentelor trecute? Iar dacă vreți să aflați cum este indicat să păstrați alimentele la frigider, un simplu click AICI vă duce către un articol tare util.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top