RAPID, GUSTOS SI SANATOS! Cod la cuptor cu legume de sezon
Recent ca am fost invitata la Synergy Day Spa, la un eveniment la care s-a vorbit despre wellbeing, terapii holistice si alimentatia potrivita pentru persoanele care aleg sa acorde atentie starii lor de bine. Chef Nicolai Tand a fost responsabil sa ne arate cam ce ar trebui sa mancam pentru a ne pastra frumusetea si sanatatea (pentru ca da, exista hrana pentru frumusete), care m-a dat pe spate cu acest preparat, pentru care mi-a dezvaluit si reteta si cateva mici trucuri pe care nu le stiam. Pe bune, ceva mai simplu decat aceasta reteta nu cred ca exista. Dar rezultatul nu l-am preconizat: cele patru fileuri nu au fost suficiente, baietii au lins farfuriile!!
Mie nu prea imi place codul, dar preparat la cuptor chiar este mult peste asteptarile mele. Iar de broccoli nu prea ma ating pentru ca zic eu ca nu-mi place. Ei bine, it’s just a matter of how it’s made.
Ai nevoie de:
– file de cod (exista congelat, pe care scrie ca nu contine conservanti si diverse alte adaosuri)
– morcovi, broccoli si mazare (preferabil toate proaspete, eu am folosit mazare congelata deoarece atunci cand am pregatit-o nu am gasit la piata)
– ulei de masline, unt, sare & piper, lamaie
Totul dureaza 30 de minute, trebuie doar sa fii bine organizat/a.
1. Pune fileurile de peste intr-un vas de iena (tava), cu sare, piper, ulei de masline si un deget de apa. Pune-l la cuptor pentru 15 min. La jumatatea timpului intoarce fileurile pe cealalta parte.
2. pune o cratita de apa cu sare la fiert (cu capacul pus pentru rapiditate).
3. In acest timp pune in blender ulei de masline, sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust. Amesteca bine, pana devine omogena combinatia. Pune dressing-ul la frigider.
4. In apa care fierbe, arunca legumele pentru 7 min.
5. Scoate legumele intr-o sita pe care o bagi apoi intr-un vas cu apa cu gheata. Legumele vor ramane astfel foarte crocante.
6. Intr-o tigaie mai mare (wok) topeste unt cu ulei de masline, apoi soteaza legumele timp de 5 minute. Adauga sare & piper.
Dupa ce ai pus pestele si legumele pe farfurie, toarna peste dressing-ul. Rezultatul va fi delicios!!!
Cred ca este o buna idee pentru copiii care refuza sa manance legume. Incearca si enjoy! 🙂