Now Reading
Ce pregătesc de mâncare când nu am timp să fac de mâncare

Ce pregătesc de mâncare când nu am timp să fac de mâncare

Vai, cum sună asta… ciudat, dar atât de real. Da, așa este deseori viața mea. Plec dimineața de acasă, mă mai întorc pe la prânz, plec din nou, vin și tot așa. Și pe bune că nu îmi mai arde de niciun gătit între acest du-te-vino continuu. Dar am acasă doi băieți care pe zi ce trece mănâncă mai mult. Parcă tot mai mult. Și niciodată nu vor același fel de mâncare a doua zi. Ceea ce sună foarte încântător că sunt deschiși la varietate, dar cineva (nu zic cine) trebuie să se adapteze la aceste doleanțe deosebite.

Așa că am fost nevoită să caut soluții. Și desigurcă le-am găsit. Doar mă cunoașteți. #doer all the way!

Așadar, ce pregătesc la cină când nu am timp să fac de mâncare? Următoarele trei variant sunt sănătoase, gustoase și sunt gata în doar 15 minute.

 1. Somon cu legume – se pune peștele (două file-uri) în vas, lângă el se pun legumele gen broccoli, morcovi, ardei gras de diverse culori, roșii cherry. Se setează temperatura potrivită a vasului și în 20 de minute toată familia se poate așeza la masă. (pentru această rețetă nu am acupat să mai fac poză – era foamea prea mare. Dar promit să revin 🙂 )
 2. Paste cu legume:
  1 sticlă roșii pasate
  1 zucchini mic
  ardei gras tricolor (portocaliu, roșu, galben)
  capere
  măsline negre fără sâmburi
  ciuperci 200 g
  paste făinoase- 100 g
  100 ml apă
  busuioc, piper mozaic
  2 linguri ulei măsline
  Se pun toate ingredientele în vasul Zepter rece. Sursa de căldură se dă la mediu timp de 5 minute, după care se reduce la minimum și se păstrează timp de aproximativ 20 minute. La final se adaugă uleiul, busuiocul și piperul proaspăt măcinat.
 3. Ciuperci umplute:
  4 ciuperci de dimensiune mare, golite, se umplu cu ceapă verde tocată, cubulețe de ardei gras roșu, brânză de capră, unul sau două ouă de prepeliță. Pentru cine doreșese poate pune și un pic de unt sau ulei de măsline. Apoi de procedează ca mai sus.

Toate aceste variante de cină sunt extrem de ușor de pregătit de absolut oricine. În plus, îndeplinesc cele trei criteria esențiale (rapid, gustos, sănătos) și datorită vasului în care le prepar. De ceva vreme am un vas Zepter din colecția Masterpiece care mi-a făcut viața foarte ușoară, iar gătitul rapid s-a simplificat acum.

Cunoșteam din povești de mult timp proprietățile acestor vase de bucătărie, dar totul se rezuma doar la ”am auzit că”. Așa că aceasta a fost o bună ocazie să verific dacă este mit sau realitate.

Și pot să vă zic așa:

See Also

 • durează foarte puțin preparatul alimentelor
 • sunt foarte gustoase
 • nu necesită adaos de ulei (yay!!)
 • se gateste la temperature controlata. Vasele au un dispozitiv numit termocontrol, prin care gestionezi foarte usor temperatura de preparare a mancarii.
 • vasele se curăță foarte, foarte ușor!
 • vasele din colectia Zepter Masterpiece sunt o investitie pe viata. Sunt garantate cel putin 30 de ani.

De asemenea, se știe că, atunci când vrei să păstrezi în alimente proprietățile nutritive necesare sănătății noastre, este bine să nu prepare mâncarea la temperature înalte. Și din acest punct de vedere se pare că am tras lozul câștigător.

Pe măsură ce îmi vor mai veni idei și inspirație de rețete rapide, gustoase și, desigur, sănătoase, voi reveni și eu cu câte un update. Așa că, rămăneți aproape! Până atunci, eu fug puțin că am o nouă cină de pregătit! 🙂

***

View Comment (1)
 • Buna,dragilor!
  Într-adevăr,sunt cele mai tari vase de gătit,le am cumpărat de peste 20 ani si sunt minunate.
  O zi plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top