Now Reading
RAPID, GUSTOS SI SANATOS! Pui cu alune si orez salbatic

RAPID, GUSTOS SI SANATOS! Pui cu alune si orez salbatic

Mancarea chinezeasca este printre preferatele preparate ale intregii familii. Din pacate, este un tip de mancare destul de nesanatoasa, cu multa prajeala si … potentiatori de gust, ceea ce m-a determinat sa nu mai comand asa ceva de multa vreme incoace. In schimb, pentru a compensa am incercat sa gasesc variante similare, pe care sa le pregatesc chiar eu, cu ingredientele bine alese. Puiul cu orez si alune este o masa consistenta, care se face relativ usor si este foarte, foarte gustoasa. 

Pentru patru portii normale (adica un castron plin), ai nevoie de:

– un piept de pui dezosat, taiat cubulete (mie-mi plac cat mai mici)

–  2 morcovi mari 

– 10-15 ciuperci mici, taiate in patru

– 5 fire de ceapa verde

– o ceapa rosie/alba mai mare 

– 3 catei de usturoi

– un ardei kapia

– 50 gr. alune (preferabil neprajite, dar la fel de bune sunt si cele deja prajite si sarate)

– doua cescute de orez salbatic

– mirodenii pentru pui chinezesc (se gasesc la raioanele de mirodenii bio)

– unt, ulei de masline, ulei de susan, sos de soia light, piper

Puiul cu alune si orez salbatic il faci in cinci pasi simpli:  

1. Se pune apa cu sare la fiert pentru orez.

See Also

2. Intr-o tigaie se topeste o lingurita de unt si o lingura de ulei de masline, peste care se pune puiul si se lasa pana ce pare patruns. Se da la o parte.

3. In wok se incinge uleiul de susan, se arunca pe rand usturoiul maruntit, ceapa, ciupercile. Se amesteca continuu pana ce incep sa se faca ciupercile. Apoi se adauga morcovii, ardeiul si la final ceapa verde. Asezoneaza din plin cu toate mirodeniile.

4. Apoi pune peste alunele si puiul. Amesteca timp de vreo 3 minute. Stropeste cu sos de soia.

5. Dupa ce a fiert, trece orezul printr-un jet de apa rece. Apoi umple o cescuta si preseaza orezeul apoi inoarce cescuta cu fundul in sus in farfurie. Cu grija indeparteaza cescuta. Vei obtine astfel un aranjament deosebit de artistic 🙂 🙂 🙂

Totul dureaza aprox. 45 de minute, ceva mai mult decat restul retetelor, dar rezultatul merita din plin. 

Si tot asa scriind, parca mi s-a facut foame si poftaaaaa!! Yummyyyy! Enjoy!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top