Now Reading
Cum să combați stresul și să crești serotonina cu muzică. Rezonanța Schumann activează glanda pineală.

Cum să combați stresul și să crești serotonina cu muzică. Rezonanța Schumann activează glanda pineală.

Ai auzit despre rezonanța Schumann? Ei bine, muzica este vindecătoare! Platon spunea că: “Ritmul și muzica își găsesc calea către locurile secrete din sufletele noastre.” Iar sufletul și muzica pot să fie cei mai buni prieteni dacă sunt puși în acordurile benefice.

Muzica contribuie la îmbunătățirea memoriei și eliberează endorfine, iar fericirea de multe ori se contruiește prin muzică și cu ajutorul muzicii. Așa cum v-am promis, am scris acest material cu multă bucurie în suflet deoarece, de-a lungul timpului m-am ajutat să zic așa, de muzică. 

Aflând despre rezonanța Schumann și cum poate muzica să combată stresul și să crească serotonina a devenit aproape ca un ritual pentru mine, ca în momente tensionate să folosesc muzica în scop terapeutic.

Dar să începem de aici:

1. Ce este Rezonanța Schumann

W.O. Schumann a fost un cercetător de origine germană, care în 1952 la puțin timp după încheierea Celui De-al Doilea Război Mondial a descoperit că Terra este înconjurată de un câmp electromagnetic extrem de puternic care se găsește pe parte inferioară a ionosferei, la o distanță de cca. 100 kilometri de planeta noastră.

La fel ca noi oamenii, Pământul are o inimă, iar pulsul viu al planetei noastre este de 7,83 Hz. Tot ce vezi în jurul tău, oamenii dragi, pietonii de pe stradă, pisica vecinului și hamsterul din camera copilului, toate ființele vertebrate și cu precădere, creierul uman vibrează pe această frecvență. Planeta este vie, oricât de desuet ți s-ar părea, are un bioritm propriu, iar orice “rătăcire” să zic așa, de la această frecvență duce la boală.

Rezonanța Schumann este folosită pentru a urmări mișcarea globală a fulgerelor (aproximativ 2000 de furtuni de pe toată planeta produc aproximativ 50 de fulgere pe secundă) datorită conexiunii dintre activitatea fulgerelor și clima Pământului observată în variațiile de temperatură globală. Cercetătorii monitorizează temperatura globală cu ajutorul rezonanței Schumann.

Crezi sau nu, câmpul electromagnetic din jurul Pământului ajunge în corpurile noastre și afectează încărcătura din interior. Ca să înțelegi: corpul meu, al tău, al tuturor are propriul câmp electrostatic sensibil la anumite frecvențe; chiar și particulele de ADN sunt capabile să producă câmpuri electromagnetice. În cursul timpului, din ce în ce mai multe voci din domeniul științific au început să discute despre efectele reale din punct de vedere biologic, fizic și imunologic asociate cu modificările activității solare și geomagnetice. Da, se pare că ne influențează energia solară, la fel ca cea a lunii.

De asemenea, pe frecvența de 7,83 Hz în creier se găsesc undele Alfa și Theta. Acestea reprezintă starea de relaxare, de vis unde are loc regenerarea corpului și nu este surprinzător faptul că oamenii, în special în orașele mari sunt din ce în ce mai dezechilibrati, iritați, stresați, furioși, iar bolile parcă au crescut în ultimele decenii într-un mod amețitor. Trăim în plină ascensiune tehnologică, inteligența artificială ne fură job-uri și ne vinde iluzii, și din păcate, tehnologia emite unde superficiale care nu fac altceva decât să perturbe    frecvența naturală a Pământului. Wifi-ul, telefoanele mobile și dispozitive electronice că vrem, că nu vrem fac parte din viața noastră. Din această cauză, inclusiv, undele noastre bio electromagnetice sunt în dezechilibru. Acest lucru înseamnă că nu suntem acordați la pulsul viu al planetei.

S-au făcut studii care au dovedit că astronauții, atunci când ieșeau din sfera rezonanței Schumann (acei 100 de kilometri distanță de Terra amintiți mai sus în material) se îmbolnăveau. Dacă erau puși la un aparat care emitea frecvența de 7.83 Hz se însănătoșeau. Pare impresinant, așa-i?

Mai mult, frecvența radiațiilor electromagnetice de radiofrecvență (ceea ce alimentează telefoanele mobile, televizoarele etc.) variază de la 30.000 Hz la 300 de miliarde de Hz. Nu trebuie să fii bun la mate ca să-ți dai seama de diferența imensă între cele două! Nu e de mirare că suntem stresați, depresivi și nu ne găsim consolare sau bucurie veritabilă.

DE REȚINUT! Câmpurile electromagnetice generate de sistemele de alimentare cu energie, sateliți artificiali, telefoane mobile, aparate de uz casnic, calculatoare și alte tehnologii produse de oameni sunt extrem de puternice, și în unele cazuri au fost asociate cu o incidență crescută a cancerului, a bolilor de inimă, a depresiei, iar lista este lungă, lungă. Expunerea la câmpuri electromagnetice puternice, în zonele rezidențiale și în anumite meserii s-a demonstrat că sporește semnificativ incidența sau riscul bolilor enumerate de mine mai sus. Anumite persoane, cu precădere vârstnicii, copiii și femeile gravide sunt pare-se mai susceptibili la efecte adverse ale radiațiilor electromagnetice de radiofrecvență decât restul populației. Și nu spun eu asta, ci studii validate științific.

2. Beneficiile Rezonanței Schumann

S-a dovedit faptul că acordarea la frecvența Pământului de 7,83 Hz oamenii beneficiază de:

  • învățare/memorie îmbunătățită
  • reîntinerire
  • toleranță crescută la stres
  • jetlag mai bine suportat
  • împământare
  • mintea nu mai poate fi atât de facil controlată
  • ceasul biologic din corp este reglat
  • reglarea procesul endocrin implicat în ritmul circadian echilibrează melatonina și neurotransmițătorul serotonină (care funcționează între glanda pineală și hipotalamus)

Creierul se adaptează și rezonează la frecvențele electromagnetice de pe Pământ. Organizarea celulelor se formează prin stimularea câmpuri electrodinamice. Rezonanța Schumann se manifestă pe mai multe frecvențe legate de undele cerebrale, care pot exprima stări diferite de conștiință, cum ar fi: undele beta, alfa, delta, theta și gamma, care sunt comparabile cu frecvențele radio.

Iată cu ce se ocupă fiecare:

  • Undele cerebrale alfa (8-12 Hz) indică o stare de relaxare absolută și disponibilitate pentru memorare/ învățare. Sunt prezente în timpul somnului și în starea meditativă ușoară. Multe studii neurologice au arătat că învățarea în starea alfa îmbunătățește performanța elevilor, iar acesta este punctul de intrare în stări mai profunde de conștiință.
  • Undele theta cerebrale (4-7 Hz) sunt legate de meditația profundă și starea profundă de concentrare mentală și visare. Theta sunt în strânsă legătură cu reducerea stresului, învățarea profundă și așa numitul al șaselea simț, intuiția.
  • Undele gamma (25-60 Hz) sunt legate de procesele de tip multitask, cum ar fi percepția și conștiința.
  • Undele beta (12-25 Hz) sunt legate de starea cognitivă a conștiinței și de lumea exterioară. Stimulează vigilența, promtitudine în luarea deciziilor și focusarea.
  • Undele delta (0-4 Hz) sunt prezente în timpul meditației celei mai profunde și al somnului fără vise (acolo unde ne odihnim cel mai bine). Acestea stimulează procesele de vindecare din organism, deoarece declanșează producerea hormonului de creștere (somatotropina) care este legat de vindecarea și regenerarea celulară.

Ceea ce mie mi se pare fascinant este că frecvența de 8,3 Hz, se încadrează între unda cerebrală alfa și unda cerebrală theta. Dintre cele cinci tipuri de unde cerebrale, alfa se află undeva la mijloc fiind asociată cu relaxarea.

3. Glanda pineală. Explicații

Foarte multe popoare de-a lungul timpului au considerat că anumite tipuri de sunet, cum ar fi tonurile sau pulsurile binaurale, pot avea un impact covârșitor asupra glandei pineale.

În budism sunetele sunt capabile să activeze glanda pineală sau să deschid al treilea ochi, sunetul fiind capabil să “decalcifice” glanda pineală pentru a funcționa eficient. Acest lucru determina scaderea probabilității de a dezvolta anumite patologii, inclusiv reduce din intensitate unele deja existente, cum ar fi migrenele și anumite afecțiuni neurologice.

Cu toate astea, doresc să precizez că știința nu poate verifica pe deplin teoria conform căreia terapia cu sunet are un impact semnificativ asupra funcției glandei pineale umane. Acest lucru nu ar trebui să sugereze că sunetul nu joacă niciun rol în funcția glandei pineale, ci pur și simplu încă nu există dovezi științifice clare. Cu toate astea, de ce ne simțim atât de bine expuși la anumite sunete??

Dar ce este această aproape mistică glandă pineală?

See Also

Glanda pineală este o structură mică, în formă de con de pin, care se află între cele două emisfere ale creierului. Funcția sa principală este controlul ritmului circadian al corpului sau ciclul somn-veghe și sentimentele asociate cu acesta.

Glandă este responsabilă de secretarea și reglarea melatoninei, un hormon care ajută organismul să adoarmă în mod natural. În funcție de momentul zilei, o glandă pineală sănătoasă va controla dacă o persoană se simte obosită, are nevoie de un nap, este trează sau se află în stare de alertă.

În plus, glanda pineală este parțial responsabilă pentru procesul de îmbătrânire al organismului, metabolizarea medicamentelor în corp, sănătatea oaselor, simțul direcției și bunăstarea mentală.

4. Cum poate muzica să combată stresul și să crească serotonină

Am amintit la un moment dat într-un articol că îmi place să ascult muzică Reiki și bazată pe rezonanța Schumann, mai ales dacă n-am avut cea mai drăguță zi din săptămână. Îmi face foarte mult bine să ascult sunete meditative sau așa cum îmi place mie să le numesc, sunete plutitoare pentru că simt câteodată că plutesc atunci când le ascult, și chiar dacă scârțâitul stresului mă atacă inopinant, cu exercițiu și constanță am reușit să intru într-o stare de relaxare maximă în acele momente. Muzica și the right tunes ori mai elegant specificat, terapia prin sunet ajută:

  • să dormi mai bine
  • oferă claritate mentală crescută
  • oferă capacitate crescută de concentrare
  • îmbunătățește imaginația
  • oferă bunăstare
  • îmbunătățește sănătății inimii și reglează tensiunea arterială

În ziua de azi una dintre piedicile cele mai mari este să nu cunoști cum să gestionezi stresul, dar sunt de părere că există suficiente metode din care să alegi ce-ți convine mai mult. Plus că, muzica este la îndemâna oricui. Înainte de a adormi ascultă sunete care se găsesc în intervalul de vibrație al Rezonanței Schumann. Fie că activează sau nu glanda pineală, indubitabil vei găsi liniște și calm în tonurile muzicale care îți vor bucura mintea și calma sufletul.

Încearcă!

Surse articol:

  1. https://www.heartmath.org/articles-of-the-heart/study-shows-geomagnetic-fields-solar-activity-affect-human-autonomic-nervous-system-functions/
  2. https://luchat8.com/scientific-article/physics-of-schumann-resonance/
  3. https://ro.wikipedia.org/wiki/Tonuri_binaurale
  4. https://iaminharmony.com/pages/theeffectsofsoundonthepinealgland
  5. https://www2.gov.bc.ca/gov/content/health/about-bc-s-health-care-system/office-of-the-provincial-health-officer/current-health-issues/radiofrequency-and-health/do-cell-phones-cause-cancer
  6. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/electromagnetic-fields-and-public-health-mobile-phones

Sursă foto: Unsplash.com

***

Dacă ți-a plăcut acest articol și dacă simți că ceea ce găsești pe doer.ro îți este de folos, atunci te rog să te abonezi la NEWSLETTER-ul meu. 🙂

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top