Now Reading
Semne pe care să le urmărești la prima întâlnire pentru a evita relațiile nepotrivite

Semne pe care să le urmărești la prima întâlnire pentru a evita relațiile nepotrivite

Am spus că săptămâna aceasta am câteva articole pregătite care să aibă legătură cu relațiile de cuplu. Fie că vorbim de începuturile unei relații sau de una deja cu istorie, sunt sigură că știți: relațiile de cuplu nu sunt deloc simple. Și îmi pare că devin și mai complicate în această lume în continuă mișcare, în care totul se întâmplă accelerat și, prin urmare, mai superficial. Iar acest superficial se traduce și prin timpul pe care îl acordăm cunoașterii partenerului nostru sau omului cu care ne-am dori o relație. Așadar astăzi, pentru că poate unii dintre voi aveți planificate întâlniri de Valentines Day, m-am gândit să las câteva idei de cercetat la prima întâlnire. Momentul 0 al fiecărei relații. Punctul în care putem face cele mai multe erori de judecată și ajungem în relațiile nepotrivite. Ce să urmărești la prima întâlnire, hai să vedem.

Este esențial de la bun început să ai o imagine clară despre omul cu care vrei să fii într-o relație și cum vrei să fie acea relație. Ce este important pentru tine în acel moment al vieții? Cum îți imaginezi relația ideală? Care sunt aspectele de nenegociată într-o relație? Specialiștii spun că de cele mai multe ori, atunci când ai fost neglijat în copilărie din punct de vedere emoțional, ești mai predispus la a acorda mai puțină atenție acestor aspecte. Așa că ne setăm niște așteptări și pretenții foarte joase. Dar cu cât ai mai multă claritate asupra așteptărilor de la partenerul tău dar și asupra a ceea ce ești dispus/ă să oferi în relație, despre ceea ce nu poți accepta sub nicio formă, cu atât va fi mai ușor să eviți eșecul, suferința, încurcăturile care vin la pachet cu decepția că nu ai găsit ceea ce îți trebuia în iubire.

Dacă simți că ceea ce am descris mai sus este relevant pentru tine, atunci următoarele semne sunt foarte importante chiar de la prima întâlnire. Urmărește la persoana de care îți place dacă face sau nu următoarele lucruri și apoi decide dacă are sens să mergi mai departe sau nu.

  1. Te simți foarte atras/ă de persoana respectivă. Iar senzația este reciprocă. Este o atracție, o comunicare pe care fiecare o caută.
  2. Asigură-te că persoana respectivă nu este deja într-o relație. Este important să fie fără dubiu de la bun început care este statutul fiecăruia. Dacă simți atracție față de o persoană și începi să țeși gânduri la adresa ei, atunci, de la bun început, este foarte important să întrebi ”ești într-o relație?” Pentru că atunci când răspuns este ”da, am un iubită/o iubită”, atunci îți poți schimba intențiile față de relaționarea cu cel/cea de care te simți atras/ă fără a ajunge într-o situație penibilă.
  3. Stabilește foarte clar dacă prima întâlnire este un date (o întâlnire romantică – chiar, ce cuvânt similar există în limba română?). Preferabil înainte de a vă întâlni. Dacă la prima întâlnire nu-ți este clar, a doua obligatoriu trebuie să fie foarte bine definită. Iar dacă tot nu știi și îți vei spune ”suntem doar prieteni”, asigură-te că nu speri totuși la ceva romantic, deoarece acea speranță îți afectează starea emoțională și îți diminuează disponibilitatea față de altcineva care chiar te place.
  4. Există interes real față de tine. Aici am observat ce mare diferență este între cineva care este real interesat de persoana ta, care îți pune întrebări și vrea să te cunoască față de cineva care vorbește doar despre sine și/sau încearcă să te impresioneze sau discută despre alte persoane, evenimente și vreme. 🙂 Oricine este cu adevărat în căutarea unei relații va avea ca scop într-o întâlnire să te descopere.
  5. Ascultă ceea ce spui. Este interesat/ă de ceea ce ai de spus, te înțelege. Nu este doar un schimb de întrebări și răspunsuri. Ci chiar ascultă!
  6. Își exprimă firesc și clar interesul față de tine. Nu te lasă să ghicești. Sigur, este firesc să începi să cunoști pe cineva și să îți dai seama dacă îți place sau nu în timp. Dar după două sau trei întâlniri ar trebui să îi fie fiecăruia foarte clar dacă este de interes sau nu pentru celălalt. Este o energie care se și simte, nu crezi? Așa că dacă simți după trei întâlniri că trebuie să te chinui și să ghicești dacă este reciproc ceea ce tu simți, atunci mai mult ca sigur nu este reciproc. Și doar eviți să vezi și să întrebi pentru că îți este frică să auzi un NU. Dar oamenii sănătoși emoțional nu se feresc de acest tip de abordare. Este o scutire de timp și energie.
  7. Comunică deschis despre sine și despre nevoile și dorințele într-o relație. Este un semn rău dacă de la bun început, de la prima întâlnire, auzi povești tragice, despre foști/foste care le-au făcut și le-au dres. Înseamnă că persoana respectivă nu este pregătită pentru o relație. Este important să afli care este perspectiva lor pentru o relație. Vor să se căsătorească cândva sau nu, vor copii sau nu. Aceștia reprezintă factori de compatibilitate esențiali pe care trebuie să-i stabilești de la bun început și nu înseamnă că mâine vrei să te ceară în căsătorie.
  8. Disponibilitate logistică. Adică, stau în zone apropiate, există timp pentru o relație, nu au în viață aspecte care ar sta în calea unei relații – un fost/o fostă cu care mai împart spațiu de locuit, un job care îi ține la distanță sau urmează să plece în altă țară. Sigur, s-au văzut multe cazuri de relații la distanță dar aceste detalii trebuie stabilite de comun acord și trebuie la rândul tău să fii foarte confortabil/ă cu genul acesta de set-up.
  9. Se poartă frumos cu alții și cu tine. Există respect și grijă față de oamenii cu care intră în contact pe stradă, la restaurant, cu animalele, cu copiii.
  10. Propune planuri concrete cu tine și se țin de ele. Sunt foarte clari în propunerile pe care le fac, nu lasă dubii în privința lor. Iar dacă trebuie să anuleze, anunță imediat.

Probabil că atitudinea fiecăruia cea mai importantă la o primă întâlnire este să nu vrea nimeni să pozeze în altceva decât este. Fii tu însuți/însăți, exprimă-ți opiniile sincere, nu intra în rolul de a fii de acord cu celălalt doar ca să faci impresie bună. Cu respect și politețe pot exista păreri și nevoi diferite. La modul acesta știi care sunt limitele pe care le poți depăși sau nu într-o relație. Dacă mâine aveți prima întâlnire cu cineva, aveți în vedere aceste câteva aspecte. S-ar putea să vă fie de mare folos!

See Also

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top