Now Reading
#SheDoer: ”Și după ce abandonezi, ce faci?” Atât întrebarea cât și răspunsul vin de la Mirela Bucovicean, Molecule F.

#SheDoer: ”Și după ce abandonezi, ce faci?” Atât întrebarea cât și răspunsul vin de la Mirela Bucovicean, Molecule F.

Știți care sunt valorile unui #doer? EMPATIE – Prin felul în care facem lucrurile arătăm că ne pasă nu doar de noi, dar și de tot ceea ce ne înconjoară. ORIGINALITATE – Nu ne e teamă să riscăm, sau să facem lucrurile altfel. Dacă nu încerci, n-o să știi niciodată că există și o altă cale de a face lucrurile. ÎNDRĂZNEALĂ – Avem planuri îndrăznețe, luăm inițiativă, învățăm din greșelile noastre și vedem schimbarea ca pe o oportunitate. INTEGRITATE – Facem ce spunem, ne respectăm promisiunile și îi tratăm pe ceilalți cu respect.

Toate aceste valori fac parte și din ADN-ul invitatelor mele din seria #SheDoer, care are un partener pe măsură: SLooPDOER!

SLooP DOER este curaj lichid să te apuci de tot ce ai pe lista de to-do și imbold să to-do more decât ți-ai propus. E pick-me-up-ul ăla de care ai nevoie atunci când ești lipsit de energie și kick-ul care te ajută să duci lucrurile la bun sfârșit. E aliatul tău să faci mai mult, să fii mai mult și să schimbi mai mult – în viața ta, și în lume ta.

Eu nu m-am visat nici antreprenor, nici expert în modă, nici pilot. Doar le-am facut. Le-am făcut cu pasiune, determinare și dorința de a reuși.

Așa că întâlnirea mea cu #SheDoer- ul de azi, Mirela Bucovicean, Master of The Molecules, cum își spune, a fost o nouă ocazie de a face schimb de energie doer-ească. Îmi place de Mirela pentru că de fiecare dată când o văd, în primă fază, mă inspiră cu ținutele ei sau cu accesoriile. Apoi, când începem să vorbim, se creează o conexiune care între două femeie care se respectă reciproc și care știu că se pot ridica una pe alta. Citiți și vă lămuriți despre ce zic. 🙂

Atunci când mă gândesc la tine, Mirela, primele două asocieri pe care le fac sunt business și fashion. Mi se par două domenii care ți se potrivesc de minune, pentru că ești o femeie firavă în aparență, dar care emană multă determinare și putere de a-și transforma visele în realitate. De a face ca lucrurile să treacă din stadiul de idee în concret. Tu le-am îmbinat pe amândouă sub pălăria Molecule F. Totuși, care îți este mai aproape de suflet?

Sunt antreprenor în serie și cred că asta este ceea ce definește profilul meu profesional. Indiferent dacă lucrez în fashion, comunicare, real estate sau media, pentru mine, filonul principal este dat de ADN-ul antreprenoriatului. Sau aș putea spune „de moleculelele de antreprenoriat”. Anul trecut, un profilier de brand personal m-a întrebat „care este pasiunea ta?” și am raspuns pe nerăsuflate „consultanța de business”. Atunci am știut că acesta este drumul meu acum. Este ceea ce mă împlinește cel mai mult, deși în fashion activez de 30 de ani și am o experiență și înțelegere a fenomenului și a business-ului de 360 grade.

Ca să ajungi să clădești businessul tău/cariera/conceptul ai visat, așa cum spuneam,de la vis la realitate este cale lungă, muncă multă. Cum ai reușit să-ți păstrezi visul (care de multe ori este un ideal, uneori greu de transpus în practică) dar să rămâi cu picioarele pe pământ pentru a-l transforma în realitate? Cumva, cum ai reușit să nu te sperie greutățile de pe parcurs.

În mod curios poate, am constatat că sunt genul de persoană care are un obiectiv de natură pragmatică în funcție de contextul profesional, și nu un vis. Aud des “ visul meu era să …”. Eu nu m-am visat nici antreprenor, nici expert în modă, nici pilot. Doar le-am facut. Le-am făcut cu pasiune, determinare și dorința de a reuși. Cred că asta mă face un DOER.

Acum, recitind paragraful de mai sus, pare ca sunt și “a bitch”. Dar știi ceva? În practică, în antreprenoriat și nu numai, pentru a reuși, uneori este nevoie de decizii tranșante, incomode, neplăcute, atât pentru tine cât și pentru alții. Greutățile vor veni cu certitudine. Ideea e să le iei pe rând, să identifici cum ai ajuns în punctul acela, ce altceva puteai face mai bine, să îmbunătățești și să înveți din aceste greutăți. Din categoria tips & tricks antreprenoriarele v-aș sfătui să nu le luați personal, sunt doar o parte firească din proces.

Mi-e clar că Business-ul tău/cariera/conceptul propus este de succes. Că faci bine ce faci. Dar ce crezi că faci mai bine decât alții?

Consecvența. Ne-am păstrat identitatea. Dupa 12 ani suntem în continuare curatori pentru designul românesc. Pe o piață ca a noastră ne-am dat seama că tot ce avem mai valoros în business-ul acesta, dincolo de o formare și educare continuă a pieței, este puterea brandului Molecule F, reputația. Iar pentru asta este nevoie de onestitate, de curaj, de încăpățânare și mai ales de ținerea promisiunilor atât în fața clienților, cât și a designerilor și partenerilor din industrie.

Există acea vorbă care spune ”nu riști, nu câștigi”. În ce situație s-a adeverit în cazul tău?

În toate situațiile. Molecule F a fost un pariu despre care am spus de la bun început: “fie vor arunca cu roșii în mine, fie va fi un succes! “. În 2010 când ne-am lansat, nu exista varianta de compromis. Acum piața este mai flexibilă, așa îmi pare. Poți exista și amestecat în mulțime. Pe de altă parte, să fiu prezentă doar de dragul de a bifa un moment, proiect, rezultat, nu este genul meu. Mediocritatea mi-a displăcut întordeauna. Go big or go home!

Există oameni sau momente care apar în viețile noastre ca noi să evoluăm, să ne deschidă ochii și să ne arate că ceea ce visăm este posibil. Unde ți-ai căutat inspirația, ai avut mentori?

Când am început eu drumul antreprenoriatului, nu era o practică uzuală să ai mentori. Și nici prea mult internet nu aveam. În schimb, am norocul să-mi fi fost mentor și inspirație mama. Ea este cea care m-a format cu această gândire. În familiile părinților mei au existat comercianți cu greutate, încă de la străbunicii mei și probabil și în urmă. Deci ceva ADN s-a transmis și la mine. Plăcerea unui business, adrenalina, satisfacția construcției sunt lucrurile care mă monteaza și motivează de fiecare dată. Iar construcția, atât la propriu cât și la figurat am observat că este o constantă în viața mea. Îmi place să construiesc, atât pentru mine cât și pentru alții; de la case la business-uri și branduri.

Care a fost momentul în care ai fost tentată să abandonezi sau în care ți s-a părut că nu ai suficient curaj să mergi mai departe, și totuși ai reușit? 

Curajul este unul dintre atributele mele forte, așa că nu s-a pus vreodată problema de lipsa de curaj. Recunosc că sunt momente în care apare blazarea, zona de confort, un P&L care-ți spune că nu stai bine, frustrarea, contextul socio-economic și nu o dată, motivele personale.

Cel mai simplu este să abandonezi. Întrebarea este: și după ce abandonezi, ce faci?Întrebarea este: și după ce abandonezi, ce faci?

See Also

Și nu ma refer aici la falimente, prin care am avut ocazia să trec, ceea ce demonstrează o experiență de business sănătoasă, ci la abandonul în fața greutăților.

Spune-mi un ritual pe care îl ai cu ajutorul căruia te auto-motivezi atunci când ai nevoie de un imbold?

Una dintre întrebările care mă fac să zâmbesc este “de ce faci atât de multe?” și răspunsul meu este “pentru că pot!”. Acesta este ritualul meu. Și desigur, îmi găsesc argumentele raționale pentru care să continui. Așa cum, sunt momente îmi care îmi spun “acum te odihnești. Ia-ți timp pentru tine. Bucură-te de viață. Răsfață-te . Iubește-te.”

Spune-mi, te rog, trei calități/aptitudini pe care te-ai bazat în activitatea ta!

Viziune, putere de muncă, consecvență.

___________________

Nu uitați de SONIA20 – codul special de reducere www.sloop.ro și bucurați-vă de RISE & SHINE, ENDURANCE și BRAINBEET la un preț special!

Foto: Anya Dimitrov

***

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top