Now Reading
#SheDOER: Tereza Tranakas (Managing Partner OXYGEN PR)

#SheDOER: Tereza Tranakas (Managing Partner OXYGEN PR)

Întotdeauna m-am întrebat cum o fi să gestionezi o echipă, zeci de proiecte și clienți exigenți și să îți mai și păstrezi zâmbetul pe buze! Tereza Tranakas, Managing Partner al agenției de comunicare integrată OXYGEN, pare să reușească din plin acest lucru, așa că o consider un #DOER veritabil! Mai ales că a lucrat cu celebrul Elon Musk! Da, ați citit bine! 😀

Despre provocările din industria comunicării, dar și despre lucrurile care o inspiră zi de zi ne povestește chiar ea astăzi… într-un nou material #SheDOER. 😉

 1. Ce îți doreai să devii în copilărie?

În primul rând, eu îmi doream să rămân copil, am realizat încă de mică faptul că viață de adult e mult prea serioasă.

Prin liceu, am început să am altfel de aspirații. Mi-aș fi dorit să fiu pilot de avion de lupte sau astronaut. Asta când am ajuns în State, locul în care “sky is the limit”. Dar am realizat că pot lucra în domeniul aerospațial și fără diplomă de inginer sau om de știință.

Prin urmare, am urmat o carieră în comunicare, care mi-a permis totodată să lucrez la a pune bazele unui startup, al unei companii aerospațiale care acum se bucură de un mare success la nivel internațional: SpaceX. Îmi place și acum să învăț alte lucruri din domenii diverse, dar comunicarea rămâne pasiunea mea. 

 1. Cine este sursa ta de inspirație în viața profesională?

Sotul meu, de la care nu contenesc să învăț despre viață și despre ceea ce înseamnă să fiu un mai bun profesionist. De-a lungul timpului, am avut oportunitatea să lucrez și cu alți profesioniști care m-au inspirat, printre care și Elon Musk.

 1. Care este cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat până acum în carieră?

Gestionarea oamenilor. A struni, motiva, gestiona și inspira în permanență o echipă de oameni puternici probabil că este cea mai mare provocare constantă cu care ne confruntăm.

 1. Dar cel mai mare succes de care te-ai bucurat?

În mod egal, gestionarea oamenilor. Mai concret, atunci când reușești să dezvolți o echipă de profesioniști, când vezi cum aceștia evoluează sub ochii tăi. Este și cea mai mare satisfacție. Totodată, aș spune că relațiile de lungă durata pe care le-am clădit cu cea mai mare parte dintre clienții noștri fac parte din succesul Oxygen de astăzi.

Cred că suntem un partener de încredere, de cursă lungă, care respectă atât oamenii, cât și businessurile pe care aceștia le conduc. Atunci când reușim să adăugăm valoare în contextul relației client-agenție, sau angajat-agenție, consider că am avut succes.

 1. Care este, în opinia ta, rețeta succesului?

Ce este succesul? Pentru fiecare, succesul poate să însemne cu totul altceva. Nu cred în rețete. Nu există rețeta succesului, rețeta căsniciei perfecte, rețeta fericirii. Aș spune că, pentru mine, succesul reprezintă o dezvoltare armonioasă și organică a agenției, a oamenilor săi și a businessului clienților noștri. O evoluție constantă și care ne permite să adăugăm valoare în jurul nostru, în relațiile și parteneriatele pe care le clădim.

 1. Care a fost campania ta preferată dintre cele în care ai fost implicată cu Oxygen PR?

De-a lungul celor aproape 10 ani, am realizat sute de campanii frumoase, multe dintre ele premiate, alături de echipa și de clienții agenției.

Îmi vin acum în minte campaniile mai recente, precum cele anuale pentru Heineken (UCL, Heroes, F1, Cities etc), campania de consum responsabil Join the Pact pentru Johnnie Walker, România Sălbatică în parteneriat cu WWF alături de Garanti Bank, Academia de Smartphone Photography alături de Huawei, vara de festivaluri pentru Banca Transilvania, proiectul Skirt Bike pentru Nestle Fitness, competiția de ciclism și alergare Skoda Green Challenge pentru Skoda și multe, multe altele.

 1. Ce te face fericită?

Familia extinsă (aici mă refer atât la familie, cât și la prieteni sau colegi din agenție). Și să ofer motive de bucurie celor din jur.

 1. Ce te enervează?

Răutatea. Ipocrizia. Lașitatea. Minciuna.

See Also

 1. Care este cel mai important lucru pentru tine?

Pot să spun, pentru mine, ceea ce mă împlinește. În primul rând, familia. Și când mă refer la familie, familia extinsă, care cuprinde și prietenii apropiați, oamenii din echipa Oxygen. Familia este ecosistemul pe care l-am creat și în care trăiesc zi de zi, care îmi aduce cele mai mari satisfacții și bucurii.

 1. Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai?

Primii șapte ani din viață petrecuți la bunicii mei sunt plini de amintiri frumoase. Ei mi-au definit copilăria. Și acum, amintirile cele mai dragi și de neprețuit sunt momentele petrecute în familie, alături de copiii mei.

 1. Care crezi că este talentul cu care te-ai născut?

Nu simt că m-am născut cu un talent aparte, dar că m-am dezvoltat continuu de-a lungul vieții prin prisma experiențelor mele personale și profesionale. Și astfel, s-au născut anumite talente și valențe în zona profesională. Gătitul sigur nu este printre ele! 🙂

 1. Dacă ai putea da timpul înapoi, ce ai face neapărat?

Nimic altceva față de ceea ce am făcut deja.

 1. Un sfat pe care i l-ai da oricărei femei… Nu îți trebuie un bărbat alături că să fii puternică. Puterea vine din interior și noi toate o avem. Aș spune, mai multă încredere în noi. Putem muta munții.
 2. It’s a men’s world?

It’s a women’s world.

 1. De ce ești un #doer?

Cred că acest citat din Eistein sumarizeaza abordarea mea: “Viață este că mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul (n.a. și a evolua) trebuie mereu să pedalezi.” Îmi place mersul pe bicicletă, mă bucur de acest voiaj care se numește viață, și pedalez cu optimism înainte. 

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top