Now Reading
Toate femeile merită să se bucure de o viață sexuală bună și sănătoasă. Iată cum poți avea parte de ea.

Toate femeile merită să se bucure de o viață sexuală bună și sănătoasă. Iată cum poți avea parte de ea.

O viață sexuală bună în agitația zilnică nu este tocmai ușor de obținut. Oboseala, stresul, grijile zilnice, neînțelegerile ocazionale cu partenerul, lipsa timpului de a crea momente de intimitate anulează mult din ceea ce ar trebui să fie o constantă plăcută în viețile fiecăreia dintre noi. Am folosit pronumele feminin deoarece îmi permit să vorbesc doar din perspectiva feminină.

Și, de asemenea, am ales să abordez acest subiect nu pentru că mă pot lăuda cu vreo vastă experiență în domeniu, ci tocmai pentru că atunci când partenerul este unul singur pe o durată lungă de timp (situație în care sunt multe femei), te poți gândi că intervin rutina și lipsa de interes. Sau chiar dispariția interesului sexual în partener.

#SanatateaLaFeminin înseamnă și o viață sexuală bună. Știți, am tot scris despre stimularea energiei feminine. Ei bine, cred că energia feminină este și despre senzualitate și ea este mult sporită de trăirile pe care le poți avea în momentele de intimitate.

De ce am ales să scriu despre un subiect atât de intim? Pentru că sunt eu mai curajoasă decât alții și nu mă feresc să abordez tematici atât de prezente în viețile noastre dar de care ne ferim de parcă ar fi ceva rușinos sau nu ar exista. Ba există, e bine să existe și este și mai bine să facem în așa fel încât să ne aducă bucurie, nu frustrare. Să nu uităm că sex makes the world go round, atât la propriu cât și la figurat. 🙂 În plus, #SanatateaLaFeminin înseamnă și o viață sexuală bună. Știți, am tot scris despre stimularea energiei feminine. Ei bine, cred că energia feminină este și despre senzualitate și ea este mult sporită de trăirile pe care le poți avea în momentele de intimitate.

Așadar, să începem cu beneficiile pe care le are sexul pentru starea de sănătate a femeilor.

Toate femeile merită să se bucure de o viață sexuală bună și sănătoasă. Iar studiile au arătat că sexul este extrem de benefic pentru sănătatea femeii. Sexul activează o varietate de neurotransmițători care ne afectează nu numai creierul, ci și alte organe din corpul nostru.

Beneficiile sexului pentru sănătatea femeii includ:

 • Scăderea tensiunii arteriale
 • Sistem imunitar mai bun
 • Sănătate inimii mai bună, posibil inclusiv un risc mai mic de boli de inimă
 • Stima de sine îmbunătățită
 • Scăderea depresiei și a anxietății
 • Creșterea libidoului (pe principiu pofta vine mâncând)
 • Ameliorarea imediată, naturală a durerii
 • Somn mai odihnitor
 • Creșterea intimității și a apropierii față de un partener
 • Reducerea generală a stresului, atât din punct de vedere fiziologic, cât și emoțional
 • Femeile, desigur, au o varietate de stiluri de viață, situații și preferințe diferite când vine vorba de sex. Din fericire, toate femeile pot experimenta beneficiile sexului, indiferent de starea lor.

Așadar, la cât de multe beneficii are, cum să nu te bucuri de un ”remediu” natural și atât de plăcut! 🙂 Dar ce facem atunci când plăcerea se cam lasă așteptată? Sau când gândul la sex nu te mai stârnește atât de tare cum se întâmpla cândva? Este oare vorba despre plictis în cuplu sau pur și simplu există anumite inconveniente pe care nu le adresezi adecvat? Ei bine, eu cred că există soluții pentru o viață sexuală bună pentru aproape orice problemă. Să luăm la rând câteva ipoteze.

Nu ai orgasm atunci când faci sex.

Sigur, poate nu TREBUIE să ai de fiecare dată. Nu cred că în viața sexuală este ceva cu TREBUIE. Da, există unii neurotransmițători care nu se activează fără orgasm, dar sunt mulți care se activează prin simpla atingere a partenerului. Există momente de intimitate în care satisfacția poate fi de mai multe feluri. Apropierea fizică de partener, căldura trupului lui și bucuria că el a avut orgasm pot fi foarte satisfăcătoare. Dar orgasmul feminin cred că este ceva de care nicio femeie nu ar trebui să se lipsească în viața ei. Cum îl obții?

1. Prelungește preludiul. Sunt femei care se excită de la o singură privire. Dar multe femei au nevoie de mai multă stimulare fizică și emoțională pentru a se activa, lubrifia și pentru a fi pregătite de un orgasm. De aceea, preludiul nu trebuie neglijat. Povestea Mihaela Brăilescu, nutriționistă, coach de sănătate, instructoare de Womb Yoga și speaker educațional, în live-ul acesta că preludiul ar trebui să dureze cam 45 de minute!

Ideea de reținut pentru toată lumea implicată este că sexul nu este o sarcină de serviciu pe care trebuie să o duci la bun sfârșit conform unui plan, cu rezultate clare și termene limită. Sexul este un joc al cuplului pe care îl poți iniția cu ore înainte, prin simple mesaje, cuvinte, insinuări delicate. Dacă există receptivitate la capătul opus, mergi mai departe pentru a genera starea de spirit potrivită, pentru a vă stimula reciproc să plecați de la gândurile la task-urile zilnice. Stimularea mentală este atât pentru femei cât și pentru bărbați cel puțin la fel de importantă precum cea fizică. Personal, aș credita mai mult puterea mentalului. 🙂

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonia Argint | TV Host (@silversonia)

Atingerile delicate în zone sensibile (nu neapărat intime), mângâieri, dezmierdări, îmbrățișări relaxează trupul dar generează tensiune sexuală în același timp. Orgasmul feminin nu se obține tot timpul ușor. Acordă-i timp. Un alt indiciu: da, sânii sunt o zonă erogenă, dar nu singura și nici cea mai cea! Aș îndrăzni să spun că spatele, gâtul, coapsele, genunchii sunt zone care nu trebuie deloc neglijate pentru că sunt foarte sensibile.

Sărutul este esențial pentru preludiu. Descoperirea unor noi locuri erogene de sărutat poate fi chiar distractiv – iar râsul face bine, și poate fi plin de satisfacții.

Sexul nu este o sarcină de serviciu pe care trebuie să o duci la bun sfârșit conform unui plan, cu rezultate clare și termene limită. Sexul este un joc al cuplului.

Vorbele nu sunt nici ele de colo, pentru că stârnesc imaginația. Femeia tinde să fie mai verbală, iar la auzul unor cuvinte potrivite se poate excita teribil.

De asemenea, tot în preludiu se poate încadra și o ținută sexy. Și asta nu este doar pentru ochii partenerului ci pentru energia feminină în care intri atunci când porți ceva care te face să te simți atractivă. Îți recomand să arunci un ochi pe site-ul românesc de lenjerie meenato.ro , este de departe cel mai inspirațional site de profil din tot ce știu eu la ora actuală. 😉

2. Cunoaște locurile sensibile. Adică clitorisul și punctul G. Și stimulează-le. Manual, oral sau cu ajutorul unor jucării.

Jucăriile sexuale au luat avânt în ultimii ani și nu întâmplător. Ele pot ajuta teribil de mult și bine la obținerea orgasmului feminin. Toată lumea ar trebui să experimenteze cu ele. Nu uita, sexul este o joacă. Nu există bariere. Ci doar ceea ce este agreat de comun acord între parteneri.

Vibrator We Vibe Bulk Touch

3. Alternează pozițiile. Fiecare femeie este unică și reacționează diferit la anumiți stimuli. Cât și la poziții. Diversificarea este tot timpul bine venită. Până la urmă cum poți știi dacă îți place ceva sau nu până nu încerci.

Și, cel mai important, dacă te cunoști și știi exact ce îți place, nu ar trebui să te jenezi să îi spui asta și partenerului. Un bărbat care își iubește femeia, va avea ca prioritate mulțumirea ei, își va dori să facă tot ce poate pentru a o satisface. Pentru că de acolo vine de multe ori și satisfacția lui. Așa că nu-l ține în necunoaștere. Spune-i. Arată-i.

See Also

Poate nu ai făcut sex de mult timp.

Prea mult sex? Prea puțin sex? Nu există așa ceva – totul se rezumă la ce este potrivit pentru fiecare femeie în parte. Totuși studiile arată că cu cât faci mai mult sex, cu atât funcția sexuală va fi mai bună. Așa că dacă nu ai avut relații sexuale de multă vreme, poate ar fi bine să stai de vorbă cu cineva care să te îndrume. Poate este vorba despre o traumă care te împiedic să ai parte în viața te de ceva ce este benefic pentru starea de bine generală.

Te confrunți cu o disfuncție sexuală.

O mare varietate de probleme – emoționale, de sănătate mintală și fizică – pot interfera cu capacitatea unei femei de a se bucura de o viață sexuală sănătoasă. Dacă bănuiești că ai putea suferi de o afecțiune din acest spectru, te încurajez să discuți în primă fază cu medicul tău ginecolog.

Tot în această categorie intră și femeile care, de exemplu, se luptă cu cancerul, se luptă cu depresia, trec prin menopauză sau au probleme cu vezica urinară sau zona pelvină. Într-o astfel de situație medicul tău ginecolog ar trebui să te îndrume și către alți specialiști care să gândească un plan de tratament. Nu te feri să discuți cu el.

Ai născut, ești stresată sau la menopauză și te confrunți cu uscăciune vaginală.

Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, își pierd principala sursă de estrogen, ceea ce poate face ca sexul să devină inconfortabil.
Estrogenul este cel care ajută la menținerea țesutului vaginal sănătos și capabil să reziste traumei care se întâmplă în mod natural în momentul actului sexual și oferă, de asemenea, lubrifiere. Nu se întâmplă însă doar la menopauză și și înainte din cauze diverse precum stresul, anxietatea, dezechilibrele hormonale lunare, oboseală. Toate acestea afectează libidoul femeii. Și implicit răspunsul corpului la stimuli.

Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, își pierd principala sursă de estrogen, ceea ce poate face ca sexul să devină inconfortabil.

Dacă ai acest simptom local, adică uscăciune vaginală, să știi că există soluții naturale care stimulează din interior lubrifierea. Despre LIBIFEME ai auzit? Am mai scris AICI despre acest produs minunat. Dar vreau să îți mai las câteva informații și în acest articol despre acest produs pe care îl putem adăuga cu încredere în kit-ul nostru dedicat pentru o viață sexuală bună.

Cu LIBIFEME ® & Libifeme Meno 50+®, un supliment natural destinat femeilor care se confruntă cu uscăciune vaginală și, implicit, cu mai puțină plăcere sau chiar de loc în timpul actului sexual, din cauza lubrifierii vaginale reduse sau chiar lipsa acesteia.

Tabletele LIBIFEME ® îmbunătățesc fluxul sanguin și sensibilitatea în zona genitală, crescând astfel senzația de plăcere.Acum, voi știți că mie îmi place să vorbesc din proprie experiență … așa că am testat produsul :). Și vă confirm că funcționează. 🙂 Au luat și prietenele mele bune, care sunt deja la menopauză, și au confirma la rândul lor că a dat rezultate.

Vă încurajez să le testați dacă aveți probleme, ele neavând contraindicații. Formula LIBIFEME ® este bazată pe extracte standardizate din plante și vitamine nu interferează cu mecanismul hormonal, astfel încât nu provoacă modificări de greutate sau ale dispoziției.

Ingredientele conținute sunt doar 4, respectiv 5: ASAFOETIDA (Ferula asafoetida L.), CAPERE (Capparis spinosa L.), VITAMINELE C și E și extract de semințe de in pentru Meno 50+.

O viață sexuală bună nu trebuie să fie ceva deosebit ci parte din viața fiecărei femei. Așa cum ziceam și în deschidere, știu că trăim vieți agitate, complicate, avem copii care ne solicită cu nevoile lor, momente care ne mănâncă din cheful de a face sex. Să ne rupem de haosul din jur, să trecem peste emoțiile zilnice care nu au nimic în comun cu gândurile la intimitate, nu e deloc simplu. Un efort conștient în acest sens este necesar din partea ambilor parteneri. Dar cum zice acea vorbă românească înțeleaptă, where there is a will, there is a way! Există soluții dacă se dorește. Sper să vă inspire acest articol și să nu lăsați pe mâine ce puteți face chiar azi! 😉

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top