Now Reading
Top cinci piese de teatru pe care să nu le ratezi primăvara aceasta

Top cinci piese de teatru pe care să nu le ratezi primăvara aceasta

Ce are primăvara în comun cu teatrul? Ei bine, totul! Restricțiile sunt acum doar un vis urât așa că ne putem delecta cu spectacole culturale, așa cum o făceam odinioară. Primăvara, draga de ea, trezește sufletul, simțurile și dorul de povești își scutură și el colbul obosit după trei ani de pandemie neînduplecată.

Ce ai zice de niște bilete la piese de teatru? Seara se poate încheia frumos cu o cină la restaurant în compania omului drag sau a găștii de prieteni, așa că nu poți să ratezi spectacolele de teatru pregătite tocmai pentru tine. Eu am făcut o selecție pur subiectivă, cu spectacole la care am fost deja sau pe care plănuiesc în această primăvară să le văd, iar dacă ai și tu sugestii te rog, ca întotdeauna, să nu le păstrezi doar pentru tine. Spune-ne și nouă, să știe o țară întreagă la ce piese de teatru merită să aplaude cu plăcere și bucurie. Acestea fiind spuse: „să purcedem‟ spre teatru!

Gaițele

Nu știu despre voi, dar mie îmi plac gaițele. Sunt zeflemitoare, pe alocuri arogante, niște vampiri energetici pe care s-ar putea să-i recunoști în oamenii de lângă tine, sunt gălăgioase, bârfitoare, dar imposibil de ratat primăvara aceasta. Lasă grijile cât mai departe, departe de scenă, departe de tine și vino în lumea gaițelor hăhăitoare care are o distribuție de excepție. Actorii cei mai dragi ai României joacă în această piesă de teatru glumeață, frumos regizată cu un scenariu inteligent pe care nu ai voie să o ratezi.

Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, Manuela Harabor, Tudor Istodor sau Ionut Ciocea și cu o regie de Gelu Colceag de care merită, merită, merită să te bucuri. Pentru mine va fi a treia oară când văd piesa, am văzut-o de două ori în București, iar pe 4 aprilie la Timișoara. Pentru bilete disponibile în București dă click aici.

Take, Ianke și Cadâr

Piesa de teatru a fost montată pentru prima dată la Teatrul Bulandra în 1957, un text plin de umor (ca să continuăm pe nota glumeață cu care am început) cu trei protagoniști de excepție: Horațiu Mălăele, Răzvan Vasilescu și Mihai Constantin. Piesa aduce în prim plan destinele a trei prieteni care au o meserie comună: negustoria.

Unul este evreu, altul este român și un altul este turc. Se spune că prin glumă spui adevărul și deși la prima impresie este un text umoristic, piesa Take, Ianke și Cadâr invită la introspecție, la bucuria de a fi alături de alții fără să pui accente pe diferențele care ne deosebesc, ci pe asemănările care ne apropie. Așa mă bucur că pot să particip la acest spectacol, nu de alta, dar monștrii sacri ai teatrului românesc au jucat rolul celor trei negustori precum: Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Mihai Morar, astfel că n-am cum să ratez spectacolul de anul acesta cu unul dintre actorii români pe care îi îndrăgesc cel mai mult Horațiu Mălăele. Dacă nu am reușit să te conving îți las această secvență de pe YouTube care sper să te convingă să mergi la teatru.

Pe 26 aprilie are loc reprezentația în Timișoara, pe 9 mai în Târgu Mureș, iar pe 6 iunie în București. În capitală pe data de 4 aprilie are loc piesa de teatru, dar din păcate biletele sunt sold out. Detalii aici!

Bărbații la 40, femeile la 43

Probleme diferite la vârste diferite. Sunt câteva dintre aspectele care îi supără teribil pe ai noștri protagoniști.Se spune că bărbații trec prin niște transformări serioase odată ce ajung la 40 de ani, nici femeile nu trebuie uitate într-un con de umbră. Fac ele ce fac și atrag atenția la vârsta la care maturitatea ar trebui să-și spună cuvântul. Vei cunoaște trei povești interesante care cu umor și ceva supărare trec prin provocările vieții, că doar orice șut în fund este un pas înainte.

Pe mine m-a intrigat piesa de teatru fiind regizată de Octavian Strunilă. Am văzut filmul său de pe Netflix „Complet necunoscuți‟ și mi-a plăcut foarte mult. Vreau să-l cunosc și în rolul de regizor de teatru, dar și de actor, de aceea eu spun „DA‟ acestei piese de teatru.Din distribuție mai fac parte actorii Andreea Mateiu și Leonid Doni. Mai multe detalii găsești aici.

Nunta lui Krecinski

Nu mă dau eu în vânt după Bendeac, dar sunt curioasă de Nunta lui Krecinski încât merg să-l văd pentru prima dată într-o piesă de teatru. Regia este semnată (evident) Mihai Bendeac care ne dezvăluie povestea de viață a nimeni altuia decât Krecinski însurat din interes, un personaj duplicitar și viciat. Piesa promite mult râs și o muzică de excepție, nu de alta dar mie chiar îmi place Carla’s Dreams care va acompania atmosfera creată de actori.

În distribuția finală îi vei găsi pe nimeni altul decât Mihai Bendeac, dar și pe actorii Vlad Drăgulin, Liviu Pintileasa, Gloria Găitan, Mihaela Teleoacă și mulți alții. Pentru cititoarele doer din Timișoara, premiera are loc pe meleagurile bănățene pe 16 mai, iar mai sus pe harta țării, chiar la Cluj Napoca spectacolul va avea loc pe data de 06 iunie. Detalii aici!

Cina de adio

Tu ai auzit de…cina de adio? Eu nu, de asta îți recomand piesa de teatru. Pe scurt, la o cină de adio inviți musafiri, îi copleșești cu amintirile care vă leagă, cu mâncare bună și vin pe cinste ca mai apoi, să-i scoți din viața ta așa ușor cum spui Adio! Asta vor să facă și cuplul nostru de parizieni, doar că nu le prea iese când îl invită să-i spună Adio lui Antoine. Nu știu cu ce i-a supărat pe cei doi amorezi acest Antoine, dar sunt curioasă.

Din distribuție fac parte: Mihai Călin, Gheorghe Ifrim și Ecaterina Ladin. Te invit să-i cunoști pe 7 aprilie la Sala Gloria în București.

See Also

Și am un BONUS pentru voi! 🙂

Dușmănie v.2.0

Cât este adevăr și cât este ficțiune într-un film documentar? Cine are controlul asupra unei narațiuni istorice și cum ajung „realitățile interpretate subiectiv” să nască ură între oameni? Sunt teme pe care dramaturgul și regizorul Gabriel Sandu, 33 de ani, le propune în cel mai recent spectacol al său, Dușmănie v.2.0. , o piesă de teatru despre cum se naște ura dintre oameni
Spectacolul poate fi văzut pe 24 și 25 februarie, la Teatrul Teatrelli din București și îi are în distribuție pe Mihaela Teleoacă, Alex Mirea și Oana Pușcatu.

Citeşte întreaga ştire: Este istoria manipulată în funcție de cine spune povestea? „Dușmănie v.2.0”, o piesă de teatru despre cum se naște ura dintre oameni 

Voila, acestea sunt cele cinci piese de teatru plus una bonus de primăvară care mi-au făcut cu ochiul. Tu ce părere ai?

Sursă foto: Unsplash.com

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top