Now Reading
SFATUL SPECIALISTULUI: Tratament pentru riduri sau prevenire?

SFATUL SPECIALISTULUI: Tratament pentru riduri sau prevenire?

Sunt deseori intrebat de catre pacientele sau pacientii mei daca trebuie sa inceapa un tratament pentru riduri. Poate va puneti aceeasi intrebare. Raspunsul corect poate fi dat numai in urma unei consultatii, dupa ce evaluez starea tenului. Insa, daca ar fi sa generalizez, va recomand, in primul rand, o ingrijire corecta a tenului si o buna hidratare, cu produse cosmetice de calitate, potrivite fiecarui tip de ten si adaptate varstei, pentru a preveni sau, mai degraba, a intarzia aparitia ridurilor.

Spun ”a intarzia” pentru ca, inevitabil, odata cu trecerea anilor, pielea isi pierde supletea si elasticitatea, devine mai subtire, mai uscata (din cauza pierderilor de colagen, elastina) si, orice ati face, ridurile apar. Face parte din procesul natural de imbatranire si reprezinta principala cauza pentru aparitia ridurilor. In afara acestui proces neplacut, dar absolut firesc si normal, mai sunt cativa factori care influenteaza si favorizeaza ridurile si in special aparitia lor precoce, pe care am sa ii mentionez in cele ce urmeaza.

Alegerea solutiei potrivite se ia impreuna cu chirurgul estetician, in functie de vechimea si de profunzimea ridurilor

Ereditatea este unul dintre factori, daca parintii au avut riduri devreme, in tinerete, este posbil sa apara si la dumneavoastra. Daca aveti tenul deschis inseamna ca aveti si o tendinta pronuntata de a face leziuni solare si acestea cauzeaza dezvoltarea ridurilor. Vantul si frigul dauneaza tenului. La pol opus, lumina solara sau mai exact razele ultraviolete si fumatul sunt alti factori, care pot fi evitati cu succes, nu numai pentru intarzierea ridurilor, ci si pentru sanatate. Daca zambiti sau va incruntati des – expresiile faciale – veti dezvolta riduri mai devreme. Pot doar sa va sfatuiesc sa nu va incruntati, dar sa zambiti!

Revenind la ideea de rezolvare a situatiei, in zilele noastre exista foarte multe metode de tratament pentru riduri (despre care puteti citi si pe acest link), dar alegerea solutiei potrivite se ia impreuna cu chirurgul estetician, in functie de vechimea si de profunzimea ridurilor.

In primul rand recomand procedurile nechirurgicale, neinvazive sau minim invazive, cum ar fi:

  • Tratamente cu laser
  • Radiofrecventa (thermage)
  • Injectiile cu toxina botulinica (botox) sunt indicate in special pentru zona fruntii, cea dintre sprancene si cea de la coada ochiului. Au efect aproximativ 4-6 luni, ulterior procedura se repeta;
  • Injectiile cu substante de umplere (fillere): cea mai cunoscuta si folosita substanta este acidul hialuronic, dar se mai utilizeaza si colagenul, grasimea propie, hiroxiapatita de calciu, etc. Sunt indicate pentru zonele de langa nas, gura, pometi, barbie. In urma acestor injectii efectele se mentin cateva luni, dupa care procedura trebuie repetata.

La o varsta mai inaintata, atunci cand ridurile sunt asociate cu slabirea muschilor si lasarea pielii, putem interveni si chirurgical:

  • Lifting cervico-facial reprezinta interventia chirurgicala prin intermediul careia tratam relaxarea si slabirea muschilor si tegumentului de la nivelul fetei si gatului. Aceasta operatie reda aspectul natural pe care il avea fata cu cativa ani in urma;
  • Blefaroplastia este o interventie chirurgicala la nivelul pleoapelor, are ca scop corectarea semnelor de imbatranire in aceasta zona si redarea unui aspect destins si relaxat.

Aceste interventii chirurgicale se pot asocia cu procedurile neinvazive, in functie de caz.

In general, va sfatuiesc sa apelati la procedurile nechirurgicale sau chirurgicale atunci cand nu va simtiti confortabil cu ridurile si numai atunci cand consider ca pot obtine si rezultate in urma tratamentului.

Dr. Sorin Nae Medic primar chirurgie plastica www.drsorinnae.ro +40.722.587.494 office@drsorinnae.ro
Dr. Sorin Nae
Medic primar chirurgie plastica
www.drsorinnae.ro
+40.722.587.494
office@drsorinnae.ro

 

See Also

 

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top