Now Reading
Vezi pete? Cum să tratezi acasă hiperpigmentarea.

Vezi pete? Cum să tratezi acasă hiperpigmentarea.

Petele sunt simpatice mai ales pe dalmațieni. Însă pe fețele noastre, mai bine ar fi să nu existe. Totuși, hiperpigmentarea, o problemă dermatologică frecventă care se manifestă prin pete mai întunecate care apar pe piele, este o problemă a tenului care poate fi dificil de abordat eficient și cu care tot mai multe femei se confruntă (sigur și bărbați 🙂 ) . Aceste pete maronii persistente pot apărea în urma inflamației cauzate de acnee, ca urmare a modificării hormonilor, a sarcinii, a expunerii excesive la soare sau a melasmei genetice. Deși pigmentarea sub formă de pistrui este acum acceptată pe bună dreptate, aspectul neuniform al hiperpigmentării poate fi o sursă de nesiguranță pentru mulți.

În caz că nu știați, hiperpigmentarea este și mai dificil de tratat pe tonurile mai închise ale pielii, deoarece petele tind să apară cu un pigment mai evident și durează mult mai mult pentru a se estompa decât pe tenurile mai deschise. Mulți recurg la utilizarea cremelor de iluminare nesigure în încercarea de a eradica urmele, care rareori funcționează pe termen lung și lasă pielea mai susceptibilă la daunele solare.

Dacă hiperpigmentarea este o preocupare pentru tine și ai vorbit cu medicul care a confirmat că problema ta este hiperpigmentarea, excluzând altă cauză, există produse care te pot ajuta, fără să fie nevoie de rețetă, produse cu formule de calitate profesională aprobate de dermatologi care pot viza petele întunecate cu scopul de a le estompa în mod eficient și în siguranță.

Pentru a putea rezolva problema petelor pigmentare, este important în primul rând să înțelegem de ce apar.

Cauzele hiperpigmentării:

  • Expunerea la razele UV, expunerea prelungită la soare declanșează producerea de melanină, ducând la pete maronii și la nuanța neuniformă a pielii.
  • Modificări hormonale care apar în sarcină, pilulele contraceptive și fluctuațiile hormonale pot contribui la dezvoltarea hiperpigmentării.
  • Inflamația la nivelul pielii. Leziunile pielii, acneea sau inflamația pot stimula producția de melanină, provocând probleme de pigmentare.
  • Predispoziție genetică. Din păcate unele persoane sunt predispuse genetic la dezvoltarea hiperpigmentării din cauza unui răspuns hiperactiv la melanină.

Bun, dacă știm ce le cauzează, putem într-o anumită măsură să le și prevenim. Dar ce facem când ele s-au instalat și dincolo de prevenție este nevoie să le facem să …dispară?

Soluții pentru petele pigmentare.

În primul rând este foarte important ca atunci când alegi produsele pentru o problemă specifică a tenului, să te asiguri că ele conțin ingredientele active care țintesc fix acea problemă. Asta înseamnă că vei căuta să conțină AHA, antipollon, niacinamide, vitamina C. Apoi, în funcție de formula aleasă, acestea sunt completate de alte ingrediente care le sporesc acțiunea.

Vitamina C funcționează pentru a limita producția de melanină. În plus, vitamina C împreună cu vitamina E are și acțiuni antioxidante puternice care pot ajuta la reducerea și protejarea celulelor pielii împotriva daunelor UV viitoare.

Alfahidroxiacizii (adică AHA) cum ar fi acidul mandelic, acidul glicolic, acidul lactic și acidul citric, au acțiuni benefice asupra pigmentării existente și pot reduce producția de melanină cu utilizarea repetată. AHA-urile au, de asemenea, efecte de exfoliere, adică pot ajuta la îmbunătățirea pătrunderii altor produse de îngrijire a pielii în piele.

Acidul kojic, acidul ferulic, acidul azelaic, niacinamida (vitamina B3) și N-acetilglucozamina (NAG) funcționează și ele într-un mod similar cu vitamina C. Acești inhibitori de tirozinază (o enzimă responsabilă de formarea melaninei în piele) reduc supraproducția de melanină.

În completare, există și extracte botanice și de plante, adică ingrediente vegetale active care s-au dovedit a fi eficiente în reducerea pigmentării. Se crede că majoritatea acestora funcționează în moduri similare cu ingredientele enumerate mai sus.

Și aici vin către voi cu soluția eficientă propusă de brandul de dermato-cosmetice ACM: gama DÉPIWHITE, care conține 4 produse.  

DÉPIWHITE ADVANCED​ CREMĂ INTENSIVĂ ANTI-PETE PIGMENTARE a fost  dezvoltată pentru a reduce sau elimina petele brune și pentru a limita reapariția acestora.​ De asemenea are o acțiune de uniformizare a tenului. ​

Dépiwhite Advanced combină 4 ingrediente active depigmentante pentru o eficacitate mai mare și un complex de ingrediente active brevetate pentru a facilita procesul natural de degradare a melaninei.​

Conține ingrediente active cheie despre care am menționat și mai sus, în cantitățile necesare încât să fie și eficiente. Esteri AHA, antipollon (care absoarbe melanina din straturile superficiale ale epidermei, oferind um efect de iluminare după 15 zile), niacinamidă, acid kojic, vitamina C precum și un trio de ingrediente vegetale active: arbutina (din frunzele unor fructe), luteolina (un flavonoid prezent în multe fructe, legume și ierburi ) și pătrunjelul care acționează în sinergie pentru a încetini producția de melanină.

De asemenea, ACM are un brevet exclusiv pe activatori de fosfatază acidă care activează și accelerează descompunerea naturală a melaninei.

Crema intensivă anti-pete pigmentare se aplică o dată pe zi pe zonele afectate timp de 2 până la 6 luni.

DÉPIWHITE MASCĂ PEEL-OFF CU EFECT DE ALBIRE a fost concepută special pentru atenuarea sau eliminarea petelor pigmentare și prevenirea reapariţiei acestora.

Uniformizează aspectului pielii, favorizează pătrunderea mai rapidă şi mai profundă a ingredientelor active. Hiperpigmentaţia pielii este atenuată şi pielea devine mai luminoasă. ​Conține antipollon și acid Kojic​.

Masca se aplică în strat subțire, pe zonele afectate. Lăsați să se usuce aproximativ 30 de minute, apoi îndepărtați cu mâna pelicula formată, dintr-o singură mișcare. Repetați aplicarea de 2 până la 3 ori pe săptămâna, timp de 2 până la 6 luni.

DÉPIWHITE GEL PENTRU CONTURUL OCHILOR acţionează asupra principalilor factori responsabili pentru formarea pungilor sub ochi şi a cearcănelor. Diminuează pungile de sub ochi, luminează şi atenuează cearcănele, pentru un aspect revigorat.​

See Also

Și în cazul acestui produs, ingredientele pe care le conține sunt bine alese și în concentrațiile eficiente. Arbutină și extract de lupin care acționează în sinergie pentru a întări acțiunea de iluminare a cearcănelor. Extractul de lupin îmbunătățește, de asemenea, funcția de barieră a pielii și nivelul de hidratare. Chrysin și N-hidroxisuccinimidă sunt cele care reglează producția de melanină și ajută la reducerea culorii întunecate a cearcănelor.            Iar Hesperidin metil chalcone și peptidele ajută la îmbunătățirea circulației sanguine pentru a reduce cearcănele și pungile de sub ochi.

Aplicați Dépiwhite gel contur de ochi pe zona din jurul ochilor, dimineața și seara.

DÉPIWHITE.M CREMĂ PROTECTOARE SPF 50+ este un produs de utilizare zilnică.

Datorită combinației sale inovative, brevetate, de filtre solare și ingrediente active, Dépiwhite.M Cremă protectoare oferă o protecție foarte ridicată împotriva întregului spectru UVA/UVB și asigură protecție complementară împotriva luminii vizibile de frecvență înaltă (violet şi albastru). Aici lucrează brevetul LV protect, o combinație unică de filtre organice pentru o protecție maximă împotriva razelor UVB – UVA, dar și împotriva luminii vizibile (albastre) pentru a asigura un control eficient al hiperpigmentării. Deci țintește exact prevenția despre care spuneam mai sus. A fost special creată pentru dezechilibre pigmentare precum masca de sarcină / melasma.​

Produsul are o textură fluidă și invizibilă – Fotostabilă – Rezistentă la apă – Fără parfum – Fără parabeni –  Fără octocrilen – Non-comedogenică.​

Aplicați crema protectoare zilnic pe față pentru a limita apariția și agravarea petelor pigmentare, în special a celor de tip mască de sarcină.

Sună bine, nu?

Rețineți, înțelegerea cauzelor hiperpigmentării este crucială pentru prevenirea și tratamentul eficient. Gama de îngrijire a pielii Depiwhite de la ACM apare ca o speranță, oferind soluții formulate științific pentru a combate hiperpigmentarea și a dezvălui adevărata strălucire a pielii tale. Adoptă o rutină corectă de îngrijire a pielii, prioritizează prevenția și lasă Depiwhite să fie partenerul tău în obținerea unui ten luminos și uniform.

Foto: Andrei Grigore

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top