Now Reading
Viitorul siguranței este aici: ce îmi place la noul Volvo XC60 – partea I

Viitorul siguranței este aici: ce îmi place la noul Volvo XC60 – partea I

Într-o lume ideală, mașina se conduce singură. Într-o lume ideală, mașina nu dăunează mediului. Într-o lume ideală, mașina salvează vieți. Asta este ceea ce vedeam și încă vedem în filmele SF, pentru că acesta este viitorul. Vestea bună e că suntem tot mai aproape de el. Cel puțin eu asta simt atunci când mă urc la volanul noului Volvo XC60, de vreo două luni de când îl conduc.

Dar hai să-ți povestesc…

… fără falsă modestie, mă consider o șoferiță bună. Conduc de la 18 ani și, cel mai important, o fac cu multă plăcere, ceea ce contribuie fantastic la psihicul meu încă deosebit de echilibrat și rezistent în traficul bucureștean.

Viața mea zilnică este în mișcare. Pentru că nu sunt legată de un loc de muncă fix, trebuie să mă deplasez de la o întâlnire la alta, la televiziune, mai iau copilul mic de la școală, îl mai duc pe cel mare la sport, am de făcut aprovizionarea (destul de des, că deh, când ai băieți adolescenți consumul crește și trebuie să refaci constant stocurile), merg seara la evenimente. Toate acestea sunt îndeletniciri pe care fără mașină nu le-aș putea duce la bun sfârșit într-o singură zi. Prin urmare, mașina este un fel de casă mobilă, pentru că o mare parte din viața mi se desfășoară în ea.

Dar cum procedezi când vrei să-ți iei o casă? Îți faci o listă cu acele criterii pe care trebuie să le îndeplinească, nu? Așa e și cu mașina. Cred că trebuie să o alegi în funcție de niște necesități și de niște valori pe care le ai în viață.

Mie îmi plac mașinile spațioase, pentru că întotdeauna am nevoie de spațiu. Am o familie mare, am multe lucruri de transportat, așa că nu vreau să-mi pun problema spațiului. Apoi, am nevoie de o mașină intuitivă. Care să știe că primesc zeci de telefoane atunci când sunt la volan, telefoane la care trebuie să răspund fără ca acest lucru să mă încurce când sunt în trafic. Care să știe că iubesc muzica și îmi plac piesele redate în flux. Care să mă ghideze eficient prin oraș (și nu doar prin oraș) ca să nu întârzii la întâlniri. Care să simtă. Să aibă… Sensus, o tehnologie inovatoare care mă ajută să rămân conectată în fiecare moment cu mașina și mediul înconjurător și îmi oferă o experiență personalizată… exact așa așa cum îmi doresc.

Atunci când a venit propunerea de a fi ambasadorul modelului Volvo XC60, trebuie să recunosc că am fost atât onorată, cât și foarte încântată. Iar motivul este simplu: sunt familiară cu brandurile scandinave, le cunosc valorile și calitatea și, de ce să nu recunosc, îmi place la nebunie designul lor. Pentru că oricât de încântată aș fi eu de avantajele unei tehnologii intuitive precum Sensus, dacă o mașină nu arată bine, nici măcar nu mă uit la ea. Dar să revenim.

Tot ceea ce facem începe cu oamenii” – iată care este motto-ul Volvo. Sună idealist. Este idealist. Și totuși așa se întâmplă. Pentru că misiunea Volvo este de a face viața oamenilor mai ușoară, mai sigură și mai bună. Iar asta se reflectă în valorile fundamentale ale mărcii suedeze Volvo: siguranță, calitate și grijă pentru mediu.

Și fix astea sunt valorile în care cred și eu. Potrivire perfectă!

Iar ceea ce mi-am propus cu acest articol este să îți povestesc despre câteva calități pe care le-am descoperit la noul Volvo XC60 și care mi-au adus bucurie în fiecare zi. O să le iau rând pe rând și o să te scot la plimbare (virtual), dar la final aștept și feedback-ul tău. 😀

Aspectul exterior. După cum spuneam și mai sus. În fiecare text pe care îl scriu despre un obiect, țin să menționez că îmi place cum arată. Mare parte din activitatea mea are la baza vizualul. Așa că e firesc să mă intereseze partea estetică a lucrurilor. De altfel, așa am fost crescută, am fost învățată ce înseamnă frumosul, bunul gust, proporțiile. Și, din punctul meu de vedere noul Volvo XC60, este un SUV frumos.

Această mașină este ca o sculptură – este extrem de senzuală”, spune Maximilian Missoni, Vice Președinte, Design Exterior.

See Also

Designul scandinav, cunoscut pentru linii clare, puternice, dar discrete, se regăsesc din plin în fiecare detaliu al lui XC60. Nu este o frumusețe opulentă, ci una elegantă, rasată, bine proporționată, pe care o descoperi pe măsură ce o privești. Pe scurt, este pur și simplu frumoasă!

 

Aspectul interior. De îndată ce am intrat în habitaclul lui XC60, m-am simțit ca în Suedia! Simt că respir pentru că este spațios și luminos. Toate detaliile care mă înconjoară sunt armonioase, bine lucrate, plăcute văzului și atingerii. Când ating materialele folosite simt imediat că sunt calitative și perfect finisate. Oriunde mă uit, există ceva care îmi alintă simțurile. Chiar la modul propriu, deoarece mașina are grijă ca eu să respir și un aer mai curat, prin sistemul CleanZone care filtrează automat aerul care intră în habitaclu.

În cea de-a doua parte îți voi povesti despre siguranță, tehnologie și grija pentru cei din jur, așa că nu rata … to be continued 🙂

Citeşte aici: Viitorul siguranței este aici: ce îmi place la noul Volvo XC60 – partea a II-a

***

View Comments (4)
    • Bună ziua și vă mulțumesc pentru mesajul dvs. Totuși nu înțeleg logica lui. Cu alte cuvinte dacă îmi plac pantofii italienești trebuie să plec în Italia? Dacă îmi place mâncarea chinezească, să mă duc în China?
      Cât despre Suedia, este o țară superbă cu o societate foarte evoluată. Avem de învățat de la ei și de aplicat.

  • E o masina super frumoasa si tu, Sonia, arati minunat pe langa ea. O sa ma programez la un test drive cat de curand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top