Now Reading
Vrei să faci o faptă bună? Uite cât de simplu este!

Vrei să faci o faptă bună? Uite cât de simplu este!

Cunosc foarte mulți oameni care ar vrea să facă o faptă bună și să se implice mai mult pentru a-i ajuta pe cei din jurul lor, dar nu știu de unde să înceapă. Din lipsă de timp, din lipsă de informații, pentru că, din păcate, inițiativele caritabile sunt prea puțin promovate, din lipsă de organizare… sunt atâtea motive din cauza cărora uităm să ajutăm, uităm de cei care au atât de puțin.

Tocmai de-asta m-am gândit să îți arăt ce soluții am identificat eu pentru această problemă. Pentru că de-a lungul timpului am fost alături de o parte dintre organizațiile la care fac referire în acest articol.

Așadar, ești gata să faci o faptă bună? Pentru că ai de unde alege!

Donează hainele de care nu mai ai nevoie.

Cu siguranță aveți teancuri de haine nepurtate de ani buni, dar care încă sunt în stare bună. Cum ar fi să îți mai eliberezi puțin dressig-ul și să faci și o faptă bună? Primăria Sectorului 1 a venit cu o inițiativă foarte frumoasă și a amenajat containere de haine pentru nevoiași în 15 parcuri: Parcul Luigi Cazzavillan, Parcul Venus, Parcul Regina Maria, Parcul Brâncuşi, Parcul Nicolae Iorga, Parcul I.C. Brătianu, Parcul Automatica, Parcul Piaţa Pajura, Parcul Teofana, Parcul Kiseleff, Parcul Bazilescu, Parcul Izbiceni, Parcul Cireşoaia, Parcul Băneasa şi Parcul Adalin. Așadar, fă o selecție, ambalează-le frumos în pungi, lipește o etichetă pe care să notezi conținutul pachetului (pentru o organizare eficientă) și haide cu el în parc!

Sandwich-ul de la miezul nopții

Un proiect al asociației Zâmbetul Îngerilor, Sandwich-ul de la miezul nopții (căci da, așa se numește) își propune să le ofere mâncare celor care trăiesc pe stradă. Campania încearcă să prevină cerșetoria, pentru că, aparent, nici măcar în 2017 autoritățile nu fac ceva în sensul ăsta și să îi educe pe oameni să nu le mai ofere celor care cerșesc bani. Mai multe detalii găsești pe site-ul asociației AICI.

Academia de Optimism

Unul dintre proiectele mele favorite, Academia de Optimism este o campanie marca HOSPICE Casa Speranței și este practic o platformă prin intermediul căreia copiii ne oferă lecții despre viață și optimism. În schimbul unei donații (și nu te gândi la o sumă spectaculoasă, fiecare poate contribui cu cât poate), vei primi acces la o serie de cursuri video predate de la HOSPICE. Și nu sunt clipuri triste, așa cum te-ai aștepta, pentru că acești micuți, în ciuda faptului că au probleme de sănătate, reușesc să vadă luminița de la capătul tunelului și să fie pozitivi.

Crezul nostru e acela că fiecare clipă de viață trebuie prețuită și trăită fără durere, ci cu demnitate alături de cei dragi. De aceea, de 25 de ani în România, schimbăm viețile celor care trăiesc cu o boală incurabilă, prin grijă și compasiune, oferite necondiționat, atât lor, cât și familiilor acestora.” – HOSPICE Casa Speranței

Magic HOME

M-ar mira să nu fi auzit încă de MagicHOME, proiectul aflat sub pălăria MagicCAMP.  MagicHOME este mai mult decât un acoperiș pentru părinții copiilor cu afecțiuni grave.

În prezent, centrul MagicHOME, localizat în Bucuresti în apropierea unităților de tratament oferă găzduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave. În prima jumătate a anului, aici au fost cazați gratuit 300 de copii și membri ai familiilor acestora, însă nevoile reale sunt mult peste capacitatea acestui centru. Există o casă magică și în Cluj, un apartamentul de 4 camere, care este aproape întotdeauna ocupat şi e foarte apreciat de familii şi de echipele medicale din centrele de oncologie pediatrică din Cluj.

Costurile mari pentru transport și cazare sunt principalul motiv pentru care:

  • Copiii sunt diagnosticați târziu
  • Tratamentul este amânat sau întrerupt
  • Vizitele din perioada de observație sunt amânate sau întrerupte

Toate acestea reduc semnificativ șansele de vindecare ale copiilor.

Te poți transforma și tu într-un magician donând pentru proiectul MagicHOME, asigurând un loc cald, ușor accesibil pentru familiile afectate de cancer.

See Also

Află unde și cum AICI.

SOS Satele Copiilor (SOS Kinderdörfer)

Știu că ești de acord cu mine că niciun copil nu ar trebui să crească singur, cu grija zilei de mâine și fără susținere. Iar aici intervine SOS Satele Copiilor, o organizație prezentă în România de peste 25 ani, cu un scop foarte nobil – să schimbe viitorul copiilor abandonați din România. Iar până acum chiar s-au ținut de cuvânt! Au construit trei Sate SOS, în București, Sibiu și Bacău, în care sute de copii au crescut, au visat, au învățat și au devenit adulți responsabili. Și totul pentru că acestor copilași li s-a oferit o mamă SOS, o familie, un cămin protector, educație și îngrijire pe termen lung.

Cum funcționează aceste sate?
Copiii locuiesc în aceeași casă, îngrijiți de o mamă SOS, într-o atmosferă de familie. Vorbim de un profesionist în îngrijirea copiilor, psiholog, pedagog, asistent medical la nevoie, și mai mult decât toate acestea la un loc, o mamă pentru niște copii care adesea nu cunosc alt părinte.
În aceste familii nou formate fiecare membru este ascultat, iubit, respectat și încurajat să-și dezvolte personalitatea. Cei mici sunt îndrumați și pregătiți pentru o viață independentă și învățați să creeze relații de prietenie cu ceilalți copii. Am vizitat unul dintre satele SOS și știu despre ce vorbesc… sau scriu. 🙂
Îi poți ajută și tu donând cât te lasă inima și astfel punând o cărămiduță la șansa unei copilării fericite. O poți face lunar, online sau prin sms sau fără să te coste nimic, redirecționând 2% din impozitul pe venit acelor care chiar au nevoie. Dacă ai mai mult timp la dispoziție poți fii voluntar SOS sau chiar un reprezentat al Familiei SOS! Voi reveni cu detalii!

Mai multe informații despre cum poți ajuta găsești AICI.

Lista este deschisă, așa că, dacă știi inițiative care merită promovate mai mult, aștept un semn de la tine! Împreună le facem cunoscute. 🙂

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top