Now Reading
Și eu am grijă de zâmbetul copilului meu! Iată cum!

Și eu am grijă de zâmbetul copilului meu! Iată cum!

Roaaar, sunt un dinozaur fioros! Tra-la-la, ce coroniță frumoasă am, iar bagheta mea este magică!  Ei sunt copiii noștri, când sunt mici și fericiți, jucăuși și cu zâmbetul pe buze. În lumea lor nu se întâmplă lucruri rele iar zâmbetul se așterne toată ziua pe chipul lor. Se joacă, visează și își trăiesc copilăria la cote maxime. Grijile sunt pe ultimul loc, exact așa cum ar trebui să fie. 

Dar cine să aibă grijă de zâmbetul copilului și copiilor, dacă nu noi, părinții dinozaurilor și ai prințeselor?! Cine a mai pomenit prințese cu dinți murdari sau eroi cu gura plină de carii? Sunt mai mici, mai măricei, dar vor crește, iar aspectul dinților le va marca viitorul. În plus, un zâmbet sănătos le oferă mai multe șanse să își atingă potențialul.

Îmi amintesc cu multă plăcere momentele când băieții mei erau micuți și abia învățau să mânuiască acest obiect magic: periuța de dinți. Acum, când sunt în complicate perioadă a adolescenței, au trecut la o etapă superioară. Se spală pe dinți aproape în exces, că deh, impresia contează la vârsta asta … 🙂 Așa că cea mai mare satisfacție pe care o am în acest moment este să îi văd că au ajuns să se spele pe dinți fără ca intervenția mea să mai fie necesară. Pentru că da, și la mine această ”luptă” a fost una dură și de lungă durataă, așa cum probabil este la mai toată lumea.

Nu știi cum să îl ajuți pe copilul tău ca să aibă o dantură sănătoasă? Cum să îl pregătești pentru vizita la medicul stomatolog? Avem soluții!!

De multe ori nu avem suficiente informații legate de igiena dentară a copiilor noștri, dar nu-i problemă, venim și cu soluții. Cei de la Colgate România, împreună cu partenerii lor, Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România lansează campania „Zâmbește pentru viitor”. În cadrul campaniei, părinții sunt invitați să participe la cinci webminare gratuite, susținute de medici stomatologi pediatri și ortodonți, pentru a descoperi informații actuale despre sănătatea orală a copiilor.

Temele celor cinci webinare sunt:
29 septembrie 2020: Copilul tău merită un zâmbet sănătos!
13 octombrie 2020: Igiena orală acasă, alături de cel mic
27 octombrie 2020: Prevenirea afecțiunilor dentare în cabinetul stomatologic
10 noiembrie 2020: Igiena orală a copiilor cu aparate ortodontice
24 noiembrie 2020: Medicul stomatolog este prietenul copilului tău!

Participarea la aceste webminare este ca și cum ai merge la mai multe cabinete medicale și ai sta de vorbă cu specialiști, doar că asta de întâmplă din confortul propriei casei și este gratuit. Fiecare webinar începe la ora 20:00, deci o oră accesibilă pentru mai toată lumea cu serviciu. Fiecare webminar durează 30 de minute și toate întrebările de la părinți vor primi răspunsuri de la medicul stomatolog fie în timpul webinarului, live, fie ulterior, pe pagina programului.

Înscrierea se poate face pe website-ul www.programscolarcolgate.ro și cu doar câteva click-uri ești deja înscris/ă. Înscrie-te chiar azi pentru sfaturi de igienă orală, webminare gratuite și cupoane de reducere pentru pentru produse Colgate.

Desigur, cele mai bune rezultate se obțin atunci când colaborarea este de toate părțile: părinți, copii și medici specialiști, plus produse de calitate pe care să te poți baza. Pentru a ajunge informația direct la copii, pentru a-i responsabiliza și mai mult și a-i face să fie conștienți de importanța sănătății dentare, Colgate împreună cu informațiile prețioase ajung și direct la ei.

Acest proiect, ”Zâmbește pentru viitor” face parte din Programul Școlar Colgate, care, de 27 de ani, ajunge în școlile din țară și copiii învață cum să își îngrijească dinții. 200 de copii din 13 județe din țară învață anul acesta să aibă grijă de sănătatea dinților cu ajutorul Crucii Roșii și cu sprijinul Asociației Naționale de Stomatologie din România.

Despre igiena orală și problemele dentare:

Potrivit statisticilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, aproape toți adulții și 60-90% dintre copiii din întreaga lume suferă de probleme dentare. Doar 26% dintre români merg la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an.

Mai mult, studiile arată că, în medie, un român consumă un tub şi jumătate de pastă de dinţi într-un an și schimbă periuța de dinți doar o dată la 15 luni. Cele mai frecvente probleme dentare sunt cariile și boala parodontală (boala gingiilor), acestea fiind și cauze majore ale pierderii dinților. Există mulți factori de risc asociați sănătății orale, inclusiv alimentația nesănătoasă, consumul de tutun, consumul de alcool, igiena orală deficitară și factorii sociali determinanți.

See Also

Și uite cum îți poți determina puiul să se spele pe dinți:

Auzi, dinozaurule, ai mâncat cumva un triceraptor vechi de 2 milioane de ani? Mi se pare că gurița ta emană așa un miros cam urâțel! Hai, fuguța, să ne spălăm pe dinți! 

Prințesa mea cu tutu roz, eu zic să lași bagheta puțin deoparte și să facem dinții iar strălucitori. După ce te vei spăla pe dinți, ne vom pune ochelarii de soare, atât de tare vor strălucii dințișorii că nu vom putea să ne uităm la ei. Repede, la baie!! Cine este ultimul trebuie să dea un pupic la prima broască care ne apare în cale! 

Dragă părinte, noi ne vedem la webminarele din cadrul Campaniei Colgate „Zâmbește pentru viitor”!

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top