Now Reading
Vrei să te apuci de echitație? Iată care sunt beneficiile acestui sport.

Vrei să te apuci de echitație? Iată care sunt beneficiile acestui sport.

Aproape pot paria că nu ai mai auzit de persoane mușcate de cai. Așa sunt eu, mereu surprinzătoare. În copilărie am fost mușcată de un cal! De atunci, mi-a fost teamă de aceste animale și am evitat echitația. În ultimii ani însă, s-au deschis în România numeroase centre de echitație, dar au apărut și câteva evenimente hipice foarte interesante, așa că am devenit curioasă să aflu mai multe despre acest sport nobil.

Multă lume crede că echitația este ceva simplu: trebuie să înveți să stai în șa, iar calul, înzestrat cu o personalitate deosebită și o inteligență aparte, va face totul pentru tine. În realitate, lucrurile sunt mult mai complicate. Trebuie să îți cumperi un echipament adecvat, să apelezi la un instructor de specialitate, să mergi regulat la cursuri.  

Un instructor te va ajuta să înveți ABC-ul călăriei: cum să te ridici pe cal, cum să stai în șa, cum să mergi la pas, la trap sau în galop, și nu în ultimul rând, te va pregăți mental pentru o eventuală căzătură. Din acest motiv, în timpul lecțiilor de călărie, trebuie să te concentrezi doar la relația ta cu calul, pentru că echitația are o doză mare de imprevizibil. Trebuie să fii pregătit/ă pentru o eventuală căzătură, la care să știi cum să reacționezi. Drept urmare, lecția de călărie te va vindeca de stres și te va relaxa… pentru că va trebui să înveți să-ți golești mintea!

În același timp, echitația te va ajută să îți consolidezi echilibrul, să îți coordonezi mișcările, să te concentrezi, să ai o poziție frumoasă a corpului, să îți întărești musculatura spatelui și să scapi de kilogramele în plus. Îți vei remodela abdomenul, membrele inferioare, vei scapă de aripioare și îți vei tonifia partea interioară a genunchiului.

Uite și alte beneficii care vin la pachet cu echitația:

1. Echitația crează caractere puternice și orientate către partea pozitivă.

Te învață să fii mai responsabil atât cu tine, cât și cu animalul cu care interacționezi, pe care trebuie să îl îngrijești și să îl stăpânești. Călăria te face mai disciplinat, mai înțelegător, îți crește compasiunea, autocontrolul și modul în care te dedici unor activități.

2.  Îți va îmbunătăți sănătatea.

Echitația este considerată unul dintre cele mai intense și compexe antrenamente, care te vor ajuta să ajungi și să rămâi în formă, dar pentru a atinge aceste performanțe trebuie să practici călăria cel puțin jumătate de oră, de trei o pe săptămână. În timpul antrenamentelor, îți vei regla postura, echilibrul, reflexele și coordonarea.

3. Vrei nu vrei, vei deveni un Doer.

Cei care călăresc trebuie să rezolve diferite probleme sau să ia decizii în timp ce se află pe șa. Trebuie să fii pregătit pentru orice situație neașteptată, deci să ai viteză de reacție. Nu uita că un cal poate cântări și o tonă.

4. Beneficii psihologice.

See Also

Călăria te poate ajuta să îți crești înceredea în tine, să devii mai relaxat, mai fericit și mai atent la sentimentele celorlalți. Caii sunt foarte sociabili, dacă reușești să stabilești o conexiune între tine și ei, acest lucru va avea un efect benefic asupra personalității tale. Terapeuții le recomandă persoanelor deprimate hipotearpia.

5. Lifestyle-ul.

Prin călărie îți vei îmbunătății simțul competiției, vei socializa mai mult și vei petrece timp în natură. Echitația îți va aduce un nou lifestyle. Vei interacționa cu alt gen de persoane, în afara cercului tău social, vei stabili legături și prietenii noi. Vei fi atras de competițiile ecvestre.

Și dacă ți-am stârnit pofta și interesul pentru echitație, îți recomand să vizitezi Karpatia Horse Show, competiție ecvestră, care se va desfășura între 28 și 30 septembrie, în cadrul unic al Domeniului Cantacuzino, Florești, Prahova. Maeștrii în arta călăriei și a dresajului, precum și cupluri de călăreți și cai de 2* și 3*, arbitrii din țări precum, Africa de Sud, Austria, Bulgaria, Belgia, Irlanda, Letonia, Marea Britanie, Polonia, Norvegia, Ungaria vor călători “de peste mări și țări” către meleagurile românești, pentru a participa la Concursul Complet Internațional cu probele dresaj, obstacole şi cross-country, precum și la Concursul Internațional de Atelaje.

Ca noutate, în acest an spectatorii vor putea urmări competiții și showuri ecvestre, nu numai pe terenul principal de concurs, ci și pe o a doua arena, pregătită special de organizatori pentru un plus de spectacol. În plus, ediţia din 2018 a Karpatia Horse Show va duce la un nou nivel toate elementele de show şi de recreere, conturate în ediţiile precedente: de la prezentări de cai eleganţi şi ogari, momente surpriztă, maşini de epocăşi până la accesul într-o zonă comercială variată și oferte exclusiviste în zona VIP.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top