Now Reading
5 filme emoționante despre femei puternice

5 filme emoționante despre femei puternice

Poate că e nostalgia pe care am resimțit-o în vacanță, când tot căutam un film centrat pe un personaj feminin puternic la care să mă uit în avion și am sfârșit prin a revedea câteva episoade din Gilmore Girls și Sex and the City.

Sau poate că pur și simplu nu prea am mai văzut așa multe titluri empowering pentru femei în ultima vreme și îmi e dor să se mai facă și din astea, printre atâtea filme cu supereroi și acțiuni neverosimile. Așa că-n lista de mai jos am adunat câteva titluri foarte bune din punctul meu de vedere, numai bune de văzut (sau revăzut) fie singură, fie în compania celor mai bune prietene.

Changeling

Deși filmul lui Clint Eastwood a fost lansat în 2008, eu l-am văzut de-abia anul acesta. Și cât de mult mi-a plăcut, acum îl recomand ori de câte ori am ocazia! Filmul are la bază o poveste reală, cea a Christinei Collins (interpretată de Angelina Jolie), o mamă al cărei băiețel dispare fără urmă. Câteva luni mai târziu, poliția îi aduce acasă un alt copil și insistă că este al ei, în timp ce Christine susține că acel băiat nu este fiul său. Singură împotriva autorităților care încearcă să o reducă la tăcere și să-și ascundă incompetența, aceasta luptă pe toate fronturile pentru a afla ce s-a întâmplat, de fapt, cu băiețelul ei.

Suffragette

Un film extrem de emoționant, Suffragette este despre bătălia dură a femeilor pentru a obține dreptul la vot. Suntem în Londra anului 1912, unde Maud Watts (Carey Mulligan), o tânără mamă, hotărăște că este timpul să lupte pentru ea, pentru viitorul ei și al femeilor din jurul său. Însă bătălia nu este nici pe departe una pașnică, iar filmul documentează toate riscurile pe care și le-au asumat aceste femei curajoase în demersul lor pentru dreptate și egalitate. Din distribuție fac parte și Meryl Streep și Helena Bonham Carter.

The First Wives Club

Goldie Hawn, Bette Midler și Diane Keaton joacă rolurile a trei femei care, după ce și-au susținut soții până în pânzele albe, ajung să fie părăsite pentru unele mai tinere. Așa că formează un club și hotărăsc să se răzbune pe ei, o răzbunare presărată cu multe momente amuzante și răsturnări de situație, o călătorie la finalul cărora își dau seama că merită mai mult și că nu trebuie să se mulțumească niciodată cu puțin.

Wild

O poveste reală are la bază și Wild, ecranizarea romanului autobiografic semnat de Cheryl Strayed. După moartea mamei sale și după un divorț care o tulbură enorm, Cheryl (Reese Witherspoon) simte că nu va mai vedea niciodată luminița de la capătul tunelului. În pragul unui colaps emoțional, aceasta pleacă singură în drumeție de-a lungul celebrului Pacific Crest Trail, un traseu periculos, la finalul căruia pe Cheryl o așteaptă un nou început.

The Zookeeper’s Wife

See Also

Jessica Chastain face un rol excelent în acest film, interpretând-o pe Antonina Zabinski, proprietara unei grădini zoologice din Polonia, o grădină distrusă de bombardamentele naziștilor. Hotărâtă să își apere semenii mai bine decât a putut să își apere animalele, ea și soțul ei încep să adăpostească evreii închiși în ghetoul din Varșovia în fostele cuști de la zoo, riscându-și astfel chiar și propriile lor vieți.

Dacă ți-a plăcut această selecție, îți recomand și:

8 filme biografice despre femei care ne inspiră şi acum

Foto: outnow.ch

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top