Now Reading
8 filme biografice despre femei care ne inspiră şi acum

8 filme biografice despre femei care ne inspiră şi acum

Am fost întotdeauna o mare fană a poveştilor inspirate din fapte reale, fie că au fost prezentate prin intermediul cărţilor sau al filmelor. Iar dacă aceste poveşti au în prim-plan şi o eroină care a reuşit să facă lucruri extraordinare, atunci cu atât mai mult îmi plac.

Şi pentru că a început toamna, iar asta înseamnă, pentru mulţi dintre noi, multă treabă, multe proiecte, timp liber puţin spre deloc, m-am gândit să vă propun câteva titluri de filme biografice pentru serile în care chiar aveţi nevoie de relaxare. Şi un strop de inspiraţie de la femei legendare. 😀

Care sunt acestea? Haideţi să vedem.

The Iron Lady

Dură, serioasă, apreciată, detestată, controversată, puternică: despre Margaret Thatcher, interpretată în film de Meryl Streep, se poate spune orice, dar nu că a fost lipsită de curaj. The Iron Lady prezintă ascensiunea celei care a devenit prima femeie prim-ministru în Marea Britanie, de la începutul său timid în politică şi până la momentele de glorie. Pentru rolul lui Thatcher, Meryl Streep a câştigat Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal.

Hidden Figures

Am văzut de curând acest film nominalizat în februarie la Oscaruri şi nu am cuvinte să vă descriu cât de frumos şi motivaţional este! Imaginaţi-vă trei femei de culoare care domină cercetările de la NASA în anii ’60! Hidden Figures este povestea a trei femei de ştiinţă, trei specialiste în matematică ce trec peste toate obstacolele, toate prejudecăţile rasiale şi limitele impuse de societate şi reuşesc într-o lume dominată pe-atunci doar de bărbaţi, punând bazele unui program spaţial. Protagonistele sunt interpretate de Taraji P. Henson, Octavia Spencer şi Janele Monae.

Jackie

La începutul acestui an am văzut-o pe Natalie Portman într-un rol senzaţional, cel al lui Jacqueline Kennedy, cea mai populară Primă Doamnă a Americii. Întotdeauna mi s-a părut fascinant acest personaj, iar filmul lui Pablo Larrain explorează probabil cel mai intens episod din viaţa ei: asasinarea soţului său, John F. Kennedy, la care a asistat şi ea.

Erin Brockovich

A trecut ceva vreme de când a apărut acest film, cu Julia Roberts în rolul principal, dar cred că Erin Brockovich rămâne un simbol al spiritului civic, al luptei pentru dreptate. O mamă singură, cu numeroase probleme pe cap, Erin se angajează la un birou de avocatură, unde ajunge să investigheze abuzurile comise de Pacific Gas and Electric Company faţă de locuitorii orăşelului Hinkley, otrăviţi de substanţele distribuite de PG&E în apă. Hotărâtă să facă lumină în acest caz, Erin nu se dă în lături de la nimic pentru ca oamenii să cunoască adevărul.

La vie en rose

Un film cu parfum franţuzesc, La vie en rose urmăreşte destinul neobişnuit al legendarei Édith Piaf, artista care a cucerit o lume întreagă cu vocea sa. Rolul ei i-a adus actriţei Marion Cotillard Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal în 2008.

Evita

Cea mai iubită şi detestată femeie în acelaşi timp în Argentina, Eva Duarte de Perón, jucată în film de Madonna, a fost soţia preşedintelui Juan Domingo Perón. Provenind dintr-un mediu social sărac, Evita a luptat să devină un nume în politica argentiniană şi a militat constant pentru drepturile femeilor, inclusiv dreptul acestora de a vota, fondând şi primul partid de femei.

See Also
pilula de a doua zi

Coco avant Chanel

Despre Coco Chanel, femeia care a schimbat istoria modei, s-au scris şi s-au spus atât de multe lucruri, încât e greu de crezut că mai poate veni cineva cu ceva nou. Mie mi-a plăcut perspectiva din filmul lui Anne Fontaine pentru că prezintă viaţa lui Coco de dinainte să fie celebră, o viaţă mai puţin frumoasă şi glamorous.

My Week with Marilyn

Fascinantă, vicleană, tristă, vulnerabilă, strălucitoare: Marilyn Monroe rămâne şi astăzi un personaj misterios, dar extrem de interesant! În My Week with Marilyn, povestea sa este spusă din perspectiva lui Colin Clark, interpretat de Eddie Redmayne, care i-a fost asistent cât timp aceasta a stat în Londra în timpul producţiei pentru The Prince and the Showgirl. Pentru rolul lui Marilyn, Michelle Williams a fost nominalizată la Oscar.

Sursa foto: www.outnow.ch

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top