Now Reading
Cinci filme motivaționale care să te inspire toamna aceasta

Cinci filme motivaționale care să te inspire toamna aceasta

Viața este ca un carusel. Azi ești sus cucerind lumea, mâine jos, uitându-te la ce ai pierdut. Pentru succes în viață este bine să înțelegi că dacă ceva nu funcționează, nu înseamnă că lupta este încheiată. Perseverența este cheia. Fiecare își hrănește motivația în mod diferit, iar unele filme motivaționale, serialele și documentarele despre oameni inspiraționali pot să fie surse bune în acest sens.

Mi se pare doar mie, sau toamna și iarna sunt perioadele cele mai bune pentru a viziona filme? De altfel,  îmi place să-mi pregătesc din timp o listă cu filme motivaționale care mi-au atras atenția și pe care să le văd în zilele ploioase de septembrie.

De aceea, ți-am pregătit câteva sugestii de producții cinematografice pe care o să le îndrăgești din primul moment. Pe lângă asta, o să-ți ofere inspirația de care ai nevoie pentru noul proiect la care lucrezi sau pur și simplu îți vor schimba percepția despre lume și viață.

The Green Mile/ Culoarul Morții

Culoarul Morții este pentru mine în top trei cele mai marcante filme pe care le-am văzut vreodată. Este imposibil să nu te răscolească fiind o adevărat capodoperă cinematografică. Filmul prezintă viața lui John Coffey („ca și băutura, numai că nu se scrie la fel”) un uriaș cu o inimă mare, blând, sensibil și timid. Acesta este comndamnat la pedeapsa cu moartea și trimis la penitenciarul „Death Row” unde îl întâlnește pe gardianul șef Paul Edgecomb (Tom Hanks).

Coffee (Michael Clarke Duncan) este un uriaș negru introvert, extrem de empat care posedă însușiri supranaturale și reușește să atingă destinele multora. Acțiunea are loc în America anilor ‘30 când negrii erau încă persecutați pentru culoarea pielii, iar prejudecățile marcau adânc societatea americană. Filmul te va face să plângi (mult), să râzi pe alocuri, dar cel mai important te va provoca să îți pui întrebări. Cât de ușor etichetezi pe alții? Cât de simplu judeci alte persoane fără să le știi povestea? Cât de important este să lași în urma ta bine?

The Social Dilemma/ Dilema Socială

Faptul că Instagram, YouTube, Facebook crează dependență nu este o revelație pentru nimeni. Dar în documentarul lui Jeff Orlowski, „Dilema Socială” oamenii care au ajutat la crearea platformelor sociale, explică cum abuzul este de fapt o caracteristică a acestor companii gigant, și nu o eroare, cum ne fac să credem.

Documentarul de pe Netflix argumentează cum algoritmele din Facebook, Google sau YouTube îți citesc datele, îți măsoară interacțiunile, pasiunile, îți înregistrează fiecare acțiune și le interpretează în scopul profitului. Te-ai gândit vreodată că Instagram te manipulează? De fapt, asta și face cu o precizie aproape machiavelică.

Derularea infinită a ecranului, notificările push care îi mențin pe utilizatori implicați constant, recomandările personalizate, reclamele sponsorizate folosesc date nu doar pentru a prezice, ci și pentru a influența acțiuni, transformând oamenii într-o pradă ușoară pentru agențiile de publicitate și propagandiști.

What dreams may come/ O iubire fără sfârșit

Ce îmi place la acest film este lipsa dulcegăriilor inutile, clișeelor atât de des întâlnite în filmele americane de dragoste. Povestea de iubire face trimiteri la legenda lui Orfeu și Euridice, dar transpusă în modernitate.

Chris Neilson (Robin Williams) moare într-un accident de mașină și ajunge în Paradis, o lume perfectă, ruptă parcă din tablourile colorate pe care soția lui le pictează. Când aceasta se sinucide și ajunge în iad, Chris îți riscă propria eternitate încercând să o aducă înapoi.

Un film care încurajează renunțarea la măști și găsirea sinelui interior. O poveste despre iubire și sacrificii cu un scenariu extraordinar și o distribuție de excepție. Trebuie neapărat să-l vezi cu o cutie de șervețele lângă tine.

The Shadow Effect/ Efectul umbrei

Documentarul „Efectul umbrei” are la bază cartea scrisă de Debbie Ford – „Partea întunecată a căutătorilor de lumină”. Este un film revelator care pledează pentru sinceritate absolută dacă dorim să trăim o viață autentică și lipsită de constanța fricii.

Principala caracteristică a ființei umane este dualitatea. De câte ori nu te-ai simțit prinsă între ceea ce ești și ceea ce ți-ai dori să fii?!

See Also

De altfel, te-ai gândit vreodată că ceea ce îți displace la o persoană se află în interiorul tău? Faimosul Jung spunea că umbra este acea persoană cu care nu dorim să ne identificăm. Ceea ce urâm, disprețuim, criticăm sau ne deranjează la ceilalți se regăsește în noi. Identificarea, asumarea și iertarea sunt câțiva dintre pașii pe care îi putem urma pentru a trăi în mod autentic.

Cloud Atlas/ Atlasul norilor

„Viețile noastre nu ne aparțin. Suntem legați de ceilalți, trecut și prezent și cu fiecare răutate, cu fiecare lucru bun clădim viitorul”. Atlasul norilor este o capodoperă cinematografică, deloc ușor de înțeles care îți pune în mișcare fiecare neuron și îți solicită mușchiul inimii până la lacrimi.

Scopul vieții este tema esențială pe care o urmărește filmul. Acțiunea se întinde pe parcursul a 500 de ani și conține șase povești diferite, dar marcate de subiecte esențiale cu care personajele se confruntă: importanța prieteniei, necesitatea iertării, libertatea și iubirea. Nu este un film care să fie descris la modul cel mai just. Este un film care trebuie văzut cu ochii sufletului și cu un mesaj covârșitor: Fiecare viață contează!

Dacă simți nevoia de un scurt impuls pentru a te pune pe treabă, niște filme motivaționale sau o carte inspirațională o să-ți fie de folos. Viața merită trăită la potențialul maxim. Nu-ți mai amâna visurile și treci la treabă.

Sursă foto: Pexels

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top