Now Reading
Filme clasice pe care le revăd oricând cu plăcere

Filme clasice pe care le revăd oricând cu plăcere

Gata, a venit sezonul rece, e timpul pregătim o listă de activități indoor, care ne facă iarnă mai suportabilă. Iar filmele sunt întotdeauna o idee bună, nu crezi?
Dacă ai nevoie de inspirație, iată o lista cu filme clasice care rezistă în timp și pe care le revăd oricând cu placere.

Vacanță la Roma
Un film clasic obligatoriu de văzut, nominalizat la zece Premii Oscar, care te ispitește îți rezervi de urgență un bilet de avion către Roma. Audrey Hepburn este superbă în rolul unei prințese moderne, care se răzvrătește împotriva obligațiilor sale regale și explorează Roma pe cont propriu. Această îl întâlnește pe Joe Bradley (Gregory Peck), un jurnalist american, al cărui plan secret este facă un material în exclusivitate pe seama ei, însă cei doi se îndrăgostesc și lucrurile se complică tot mai mult.

Breakfast at Tiffanys
Un film memorabil cu acțiunea plasată în New York-ul anilor 60, care ne face portretul unei libertine sofisticate, o călătoare ce duce o viață lipsită de obligații. Această se îndrăgostește de vecinul abia mutat în clădire, sentiment care amenință să distrugă echilibrul și așa precar al vieții pe care ambii o duc.
Audrey Hepburn e seducătoare în micuța ei rochie neagră, cu țigareta lungă, devenind un simbol al feminității și elegantei.

The Graduate
Un film cult inclus pe lista celor mai bune producții realizate vreodată. Benjamin (Dustin Hoffman) este un tânăr abia ieșit de pe băncile colegiului, care nu prea știe ce facă cu viață lui. Așa că începe o aventură cu soția șefului tatălui sau. Benjamin speră se relaxeze în această aventură, dar descoperă nu este altceva decât un obiect de dorință a doamnei Robinson, care trece printr-o criză a vârstei mijlocii. Lucrurile se complică atunci când apare in peisaj fiica acesteia…

The Sound of Music
Un guilty pleasure, un film care a făcut istorie, așa nu am dreptul -l ingnor. Este vorba de o adaptare a unui musical de pe Broadway care ne spune povestea guvernantei Maria care părăsește mânăstrirea pentru a avea grijă de copiii unui om bogat, de care evident se îndrăgostește. Julie Andrew și Christopher Plummer cânta și dansează într-un film premiat cu 5 Oscaruri despre care vorbesc cu plăcere părinții și bunicii noștri.


Love story
O poveste tristă care a frânt inimile multor generații. Un film care ne reamintește suntem trecători pe acest pământ și iubirea este unul dintre cele mai importante lucruri de pe pământ.
Povestea e simplă – doi studenți se îndrăgostesc și, în ciuda barierele sociale și altor obstacole, reușesc fie împreunăDin păcate, fără happy ending și fără…au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

La dolce vita
Un film ce nu cred mai are nevoie de nicio prezentare, perfect din toate punctele de vedere – realizare, poveste, joc actoricesc. Fellini reușește redea perfect atmosfera artistică din Roma anilor 50, dominată de o aristocrație decadență, superficială. Pionul principal- un jurnalist interpretat magistral de Marcello Mastroianni, care își explorează nereușitele profesionale și amoroase, fiind în final o reflecție asupra sensului vieții.

See Also

Casablanca
Premiat cu trei Premii Oscar (pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cea mai bună regie) acest film din 1942  este, indiscutabil, o capodoperă.
Într-un bar din Casablanca, doi foşti amanţi (Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman) se reîntâlnesc într-o conjunctură care îi forțează să pună pe primul plan nu sentimentele, ci datoria. Suntem în plin război, acum intrarea trupelor germane în Maroc e greu de evitat.

Apartamentul
O comedie satirică premiată cu 5 statuete Oscar, în care sunt abordate temele precum infidelitatea, adulterul și corupția. Jack Lemmon este C.C. Baxter, angajatul unei companii de asigurări care îşi lasă superiorii să-i folosească apartamentul pentru întâlniri romantice, aşteptând înfrigurat în parc pentru „distracţia” să se termine. Lucrurile se schimbă radical atunci când împrumută apartamentul şefului de la personal, care vine împreună cu femeie de care Baxter este indrăgostit.

It’s a wonderful life
Probabil cel mai vizionat film din preajma Crăciunului, a trecut testul timpului și are încă darul de a trezi optimismul și a te binedispune. Emoționant și dramatic filmul ne reamintește de valori esențiale precum solidaritate și prietenie, printr-o poveste simplă, ușor naivă, din care aflăm cum îşi câştigă un înger aripile…

Tu ce filme revezi cu plăcere?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top