Now Reading
7 Tips & Tricks cu cosmeticele organice ecooking

7 Tips & Tricks cu cosmeticele organice ecooking

Săptămâna trecută am aflat despre existența brandului de cosmetice organice și naturale, ecooking. Totul a pornit de la drama personală a danezei Tina Søgaard, care după divorțul dureros de soțul ei, a slăbit considerabil. Și-a pierdut frumusețea tenului, luminozitatea și tonicitatea. Sau, după cum ea însăși spune pe scurt, i-a căzut fața. Pentru o femeie această situație este de cele mai multe ori o tragedie. Dar așa cum se întâmplă de cele mai multe ori când un șut în fund reprezintă un pas înainte, momentul acela a reprezentat pentru ea un nou început. A decis să ia problema în propriile mâini și s-a pus pe făcut cosmetice. Chiar la ea în bucătărie.

A cumpărat ingrediente proaspete, destinate anumitor problemele ale tenului, și folosindu-se de expertiza pe care o avea în domeniu, s-a apucat să le amestece în combinațiile și proporțiile necesare pentru a fi eficiente. Produsele rezultate le-a pus în frigider și le-a utilizat iar efectul lor a fost atât de evident vizibil încât familia și prietenii au vrut musai să le încerce. Și așa a început aventura ecooking.

Brandul însumează 50 de produse de îngrijire: pentru ten, corp și pentru bărbați. Unele dintre acestea răspund chiar unor probleme ale tenului precum acneea, piele extrem de uscată sau arsuri. Produsele cosmetice ecooking sunt prietenoase cu mediul, nu conțin coloranți artificiali sau parabeni, au în compoziție uleiuri esențiale organice, precum și vitamine, minerale și antioxidanți. Sunt atât de naturale încât la modul cel mai serios, unele dintre ele sunt chiar comestibile.

Săptămâna trecută am avut ocazia să stau de vorbă, față în față, cu Tina, de la care am aflat câteva trucuri numai bune de cunoscut atunci când folosești produsele cosmetice ecooking.

See Also

 1. Termenul de valabilitate al produselor este de 30 de luni, atunci când nu le deschizi. Din momentul în care ai desigilat ambalajul, produsul va mai fi valabil atâtea luni câte sunt indicate pe interior. Preferabil, ține cosmeticele naturale la frigider.
 2. Efectele oferite de un produs cosmetic apar dacă acesta este utilizat cu consecvență. 2 – 3 luni este nevoie pentru a constata clar rezultatele. Dar primele efecte vizibile apar după aproximativ o lună. Celulele de la nivelul feței au nevoie de 28 de zile pentru a acumula substanța activă. Este valabil pentru orice tip de produs cosmetic. Dacă trec 2 – 3 luni și nu vezi nimic îmbunătățit, atunci este cazul să schimbi produsul.
 3. Produs unic. Nu este nevoie să folosești întreaga gamă de produse pentru a avea rezultate. Te-ai confruntat și tu desigur cu următorul scenariu: cumperi un produs cosmetic iar când citești instrucțiunile ești avertizat ca acesta funcționează bine doar dacă îl folosești împreună, înainte sau după, un alt produs din aceeași gamă. Adică, te obligă cumva să cumperi întreaga gamă. Ei bine, nu este valabil și în cazul de față, ceea ce înseamnă că ai mai multa libertate… și costuri mai mici. Spre exemplu, dacă ești mereu de drumuri nu trebuie să ai cu tine 3-4 produse ci unul singur este de ajuns. Minunat!
 4. Produse multifuncționale Combinațiile miraculoase din natură vin nu doar în ajutorul frumuseții ci sunt indicate și pentru diverse afecțiuni. Spre exemplu, o cremă sau un ulei preparat în bucătărie este hidratant, înlătură petele de soare, arsurile, dar ajută și în cazul unui ten acneeic. Ba mai mult, le poți folosi și pentru copii, fiind prietenoase cu tenul sensibil al acestora.
 5. Produse 100% naturale Un alt atu care m-a cucerit definitiv este faptul că produsele ecooking nu conțin culori artificiale sau parabeni. Mai exact, produsele lor conțin 100% uleiuri organice rafinate, extracte din plante, uleiuri esențiale și un cocteil de multe alte bunătăți. Și pentru că așa cum mă preocupă ceea ce mănânc, mă preocupa și ce aplic pe pielea mea, așa că este foarte important să fiu într-un echilibru cu mediul înconjurător. Iar produsele ecooking sunt atât de curate și naturale, încât le poți pune și în farfurie.
 6. Importanța unui peeling. Unul dintre produsele favorite ale Tinei este peelingul despre care mi-a dat câteva detalii interesante. Pentru rezultate vizibile, peelingul trebuie efectuat o dată pe săptămână. Acesta este recomandat tuturor tipurilor de ten, fiind ideal și pentru cei care au probleme cu coșurile sau petele întunecate.
  După realizarea peelingului, celulele moarte sunt înlăturate și porii deblocați, așa că e indicat să folosim imediat o cremă hidratantă sau un ser. Acestea vor fi absorbite mult mai bine de tenul proaspăt curățat, pătrunzând în adâncime. Rezultatul? O piele mai netedă şi mai luminoasă.
  Minusurile acestui produs ar fi mirosul neplăcut (personal nu am o problemă), senzația de usturime și roșeața pe care o generează dar care trece repede.
 7. Beneficiile vitaminei A pentru ten. Vitamina A este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți folosi pe piele pentru a lupta împotriva cicatricilor provocate de acnee, a leziunilor solare și a pigmentării. Aceasta este esențială pentru dezvoltarea țesuturilor și pentru integritatea structurii cutanate. Prin urmare, pentru rezultate vizibile, aplicați câteva picături din capsula cu vitamina A ecooking pe pielea curățată și masați ușor până intră în piele. Ajută la reducerea ridurilor, îmbunătățește elasticitatea pielii și luptă împotriva semnelor  îmbătrânirii.

Last but not least, aceste produse îți pun imaginația la treabă. După ce le-am testat și le-am aflat povestea, aproape că-mi vine să mă apuc și eu de ecooking! Vorbesc acum din perspectiva unui doer, bineînțeles. Mi se par un exercițiu de imaginație și creativitate să combin ingrediente, să mă documentez, să aflu beneficiile acestora și să mă transform într-un mic alchimist cosmetic. Timp să am!

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top