Now Reading
10 aspecte de care trebuie sa ții cont atunci când vrei să cumperi un apartament nou.

10 aspecte de care trebuie sa ții cont atunci când vrei să cumperi un apartament nou.

Astăzi se deschid porțile Salonului Imobiliar București și, pentru că băieții au crescut și se simte necesitatea unui spațiu de locuit mai mare, am început să mă interez despre ce e nou pe piață imobiliară. Un apartament nou nu înseamnă doar un cămin ci poate fi și o investiție bună într-o perioada în care economia fluctuează în permanență.

Sunt multe aspecte de care trebuie ținem cont atunci când cumpărăm un apartament nou iar unul dintre ele este locația. Pornind de la locație mi-a atras atenția un complex premium, aflat  într-o zonă premium a capitalei.

Complexul Luxuria Domenii Residence este situat în zona de nord a capitalei, conectat la zona centrală prin parcul Herăstrău, restaurante şi cluburi, dar şi importante clădiri istorice. Zona Domenii este tot mai cunoscută drept viitorul pol de business al oraşului, unde se catalizează un important centru universitar şi de business. În plus, zona din preajma Bulevardului Expoziţiei, unde este amplasat complexul Luxuria, permite ieşirea facilă din oraş (având în apropiere gara, autostrada şi aeroportul).

Luxuria este un ansamblu rezidenţial de lux, deci în afară locației, accentul este pus și pe condiții de excepționale de trai, atenție la detalii și finisaje precum și facilități premium. Dintre caracteristicile apartamentelor mi-au atras atenția în special următoarele aspecte, de care voi ține neapărat cont atunci când voi achiziționa un apartament nou:

See Also

  • Linişte: Un factor esențial pentru un trai echilibrat! Luxuria se află în apropierea unuia dintre bulevardele principale din București, Expoziției, însă este ascunsă de zgomot și trafic, fiind amplasată pe a două linie a clădirilor.
  • Lumină naturală: Iubesc lumina naturală, îmi plac ferestrele mari pe unde soarele poate să pătrundă în voie. Aici, fiecare apartament beneficiază de un spaţiu optim care îți permite să savurezi o cafea pe terasă, bucurându-te de lumină naturală.
  • Spaţii generoase: Acum serios, cui îi plac spațiile înghesuite? Luxuria ofera spații generoase – între clădirile din ansamblul rezidenţial (100mx60m), în apartamente (tavanele se ridică la 2,80 sau chiar 3,00m), suprafețe mari ale apartamentelor, cuprinse între 54mp (studio) și 290 mp (apartament cu 4 camere).
  • Privelişte: Cui nu-i place să stea pe balcon și să admire o priveliște plăcută? Complexul rezindențial are puţine clădiri în vecinătate, aşa încât locatarii se pot bucură de privelişte. De pe terasele şi balcoanele clădirilor cu 11 sau 12 etaje se va putea  vedea întregul oraş, de la parcul Herăstrău până în centru.
  • Zone verzi: Verde, mai verde, cel mai verde! Luxuria este un ansamblu rezidenţial situat într-o zonă verde, prevăzut cu un parc interior, proiectat de peisagişti renumiţi, având diferite tematici.
  • Siguranţă: Alt aspect esențial, în special dacă ești părinte. Aici, îți poți lăsa copiii să se joace afară fără griji, pentru că nu va există trafic, zona este împrejmuită și păzită, iar clădirile sunt sigure, având o structură modernă capabilă să reziste cutremurelor cu o magnitudine de 8 grade, și proiectate să reziste în caz de incendiu – pentru că nu se va folosi polistiren, ci doar vată minerală naturală.
  • Confort: Luxuria este prevăzută cu intrare centrală cu zonă de recepție, un serviciu de concierge aflat la datorie și lobby. La nivelul clădirii,  se va folosi piatră în spaţiile comune, iar uşile de acces în imobile  vor fi de cea mai bună calitate. La fel şi lifturi, acestea vor fi de înaltă calitate şi de mare viteză. La interior, apartamentele vor fi prevăzute cu ușă înaltă de 2,35 metri, cu podele din lemn natural şi încălzire în pardoseală, ferestre din aluminiu cu trei straturi de geam, marmură în băi și bucătării.
  • Design: Primele și ultimele două etaje ale clădirilor vor fi ventilate şi acoperite cu plăci speciale de tip Equitone. Interiorul apartamentelor este proiectat de Daniel Ciocosan, iar parcul este proiectat de Cerasella Cracun.
  • Un loc animat: Interiorul va fi prevăzut cu un salon şi un club pentru rezidenţi, iar în exterior vor fi amenajate locuri de joacă, sală de fitness, cafenele, restaurante şi magazine la parterul clădirilor. Parcul Herestrău, Berăria H și Hard Rock Café pot fi vizitate făcând o scurtă călătorie cu tramvaiul. În timpul verii puteți merge la un concert în parc și apoi să vă întoarceţi acasă, pe jos.
  • Sănătos și ecologic: Blocurile din Luxuria vor fi printre  primele clădiri din ECE care a obținut certificarea ecologică BREEAM. Piatră, lemnul, geamurile cu 3 straturi, pereții izolați cu vată minerală naturală şi zona verde care va acoperi 40% din suprafața terenului contribuie la această distincţie importantă pentru Grupul Impact.

Vino la Salonul Imobiliar (17-19 noiembrie, Palatul Parlamentului) sau intră pe site-ul Luxuria ca îi cunoști!

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top