Now Reading
10 recomandări de spații de coworking din România și beneficiile pe care le oferă

10 recomandări de spații de coworking din România și beneficiile pe care le oferă

Dacă alegi să lucrezi remote, dar nu vrei să îți petreci orele de muncă pe canapeaua din sufragerie sau în diverse cafenele și resturante, ia în calcul varianta unui coworking space. Odată cu dezvoltarea conceptului de work remote au apărut și aceste spații de lucru comune, care îți oferă libertatea de a lucra, atunci când îți dorești, într-un spațiu organizat, dotat cu toate facilitățile unui birou. 

Avantajele unui coworking space sunt multiple. Pe lângă mediul profesional organizat din care poți lucra, ai ocazia să participi la evenimente de profil, în cadrul cărora întâlnești oameni noi cu care poți dezvolta atât relații profesionale, cât și personale. Acest lucru te ajută să îți consolidezi statutul și încrederea în tine, dar și să menții un echilibru între muncă și viața personală. În plus, alegând acest stil de lucru nu vei mai avea grija utilităților sau a curățeniei la locul de muncă, acestea fiind incluse în costul abonamentului. Astfel, vei realiza că este mult mai simplu și mai eficient din punct de vedere financiar să lucrezi dintr-un coworking space decât să îți închiriezi un spațiu pentru birou.

Iată 10 spații de coworking space din România în care poți lucra pe baza unui day pass sau a unor abonamente lunare.

București

Două locații centrale, una în Piața Romană, cealaltă în zona Unirii, în care eleganța și confortul se contopesc, creând o atmosferă ideală de lucru. În funcție de abonamentul ales ai posibilitatea de a lucra fie dintr-un birou individual, fie dintr-un open space stylish, în care vei găsi inspirația și energia de care ai nevoie. În plus, poți participa gratuit la oricare dintre evenimentele organizate aici sau îți poți programa întâlnirile de business într-una dintre sălile special dedicate. Costul unui abonament variază între 180 EUR și 300 EUR/lună.

Unul dintre cei mai mari furnizori de spații de coworking din Europa are o locație și în București, în zona Pipera, cea de-a doua urmând să se deschidă la 1 aprilie, în zona Victoriei. Dacă alegi să îți faci un abonament aici te vei bucura de un spațiu de lucru contemporan, cu accente vintage, dar și de zone de relaxare, cafenea, acces la săli de conferințe și chiar la clase de yoga. Abonamentele au prețuri cuprinse între 180 și 450 EUR/lună, iar avantajul este că, odată ce ai devenit membru, ai acces în oricare dintre cele 19 locații MINDSPACE din întreaga lume.

https://www.instagram.com/p/Bu07TDXlhPQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Este unul dintre primele spații de profil de la noi din țară, iar, în prezent, clădirea din zona Timpuri Noi oferă 1.600 mp pentru coworking și evenimente. Odată ajuns în comunitatea Impact HUB vei avea la dispoziție tot ce ai nevoie pentru a-ți desfășura activitatea, de la zona comună de lucru până la spațiul de relaxare, sală pentru întâlniri sau cabine pentru convorbiri pe Skype. Poți alege unul dintre cele 3 tipuri de abonamente de coworking, cu prețuri între 450 lei și 1250 lei/lună. 

Un HUB destinat oamenilor creativi, situat pe Splaiul Unirii, care oferă atât posibilitatea de a participa la diverse ateliere, precum cele de pictură, sudură sau de design, cât și oportunitatea de a lucra într-un spațiu liniștit, colorat și luminos. În funcție de abonamentul pe care îl alegi, poți avea acces nelimitat 24/7 la orice zonă de coworking, la sălile de ședințe, dar și la nap room, o încăpere în care te poți odihni între sesiunile de lucru. Costul unui abonament REZIDENT este de 130 EUR/lună, iar pentru 40 EUR în plus poți opta pentru propria ta masă de lucru.

Un spațiu nișat pe tehnologie și inovație, care își propune să reunească antreprenori, freelanceri, investitori, companii tech, bloggeri și jurnaliști din domeniu. Aflat la kilometrul 0 al Bucureștiului, TechHub poate găzdui 60 de persoane în zona de coworking și până la 150 de persoane în spațiul de evenimente. Îți poți alege abonamentul în funcție de programul care te avantajează, part-time sau nelimitat, pentru care vei plăti între 105 EUR și 180 EUR/lună.

Un concept implementat în 6 țări din Europa, care își propune să redefinească modul de desfășurare al activităților zilnice. În cele trei spații myhive din București te întâmpină o atmosfera caldă și primitoare, în care ai ocazia să lucrezi în liniște, să organizezi ședințe de business sau să participi la evenimente de networking. În plus, ca membru al comunității myhive ai și alte beneficii, precum: acces la restaurante, cafenele și la zonele de relaxare în aer liber sau poți apela la serviciul lor de închirieri mașini și biciclete.

https://www.instagram.com/p/BvMdSrCht3i/?utm_source=ig_web_copy_link

Cluj Napoca

În 2011, atunci când a fost înființat, acest HUB găzduia aproximaiv 70 de persoane, însă odată cu dezvoltarea conceptului de coworking s-a simțit nevoia unui spațiu mai generos, mai primitor și mai central. Astfel, din 2017, ClujHub s-a mutat într-o nouă locație, de 2.000 mp, care curprinde birouri individuale pentru echipe, un open space unde se lucrează la comun, săli pentru ședințe și evenimente, o grădină urbană, o zonă de relaxare, cafenea și o librarie. Prețul unui abonament pornește de la 70 EUR și poate ajunge la 180 EUR/lună, în funcție de facilitățile incluse.

Deschis în 2018 într-o clădire cu design modern din centrul Clujului, Silion Forest se adresează, în special, freelancerilor și companiilor mici sau medii din industria IT&C, dar și celor care lucrează în domeniul financiar, juridic sau HR. Pe lângă spațiul comun de lucru, cei care muncesc de aici au acces la cafenea, sală de relaxare, săli de ședințe sau conferințe și o terasă cu priveliște către centrul istoric. Abonamentele la Silicon Forest au costuri cuprinse între 700 și 1.250 lei/lună.

https://www.instagram.com/p/BqZs2WPA9wT/?utm_source=ig_web_copy_link

Iași

Primul spațiu de coworking deschis în capitala Moldovei, care reunește antreprenori și freelanceri din domenii variate, de la IT și training până la recrutare și marketing. The Grape oferă un open space cu o capacitate de 40 locuri și un spațiu pentru workshop-uri și evenimente de 10-12 persoane. Dacă vrei să faci parte din comunitatea lor ia-ți abonamentul potrivit nevoilor tale, costul pentru cel full-time fiind de 130 EUR/lună.

https://www.instagram.com/p/BUMcFJ2De0i/?utm_source=ig_web_copy_link

Un spațiu versatil de 700 mp, care îmbină zonele de demonstrații și ateliere de creație cu un spațiu generos de coworking, săli de conferințe și birouri dedicate. Scopul Fab Lab este să aducă împreună comunitatea tehnologică din Iași, în care te poți integra și tu dacă alegi unul dintre abonamentele lor, cu prețuri cuprinse între 80 și 120 EUR/lună. 

_________

Raluca Elena Rogoz este strateg de brand cu o experiență de peste 8 ani într-o arie vastă de industrii, timp în care a colaborat alături de echipa ei cu antreprenori, companii mici sau corporații. În 2018 a preluat și “statutul” de nomad digital, alegând să se mute din țară și să lucreze din Asia și Portugalia.  

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top