Now Reading
4 audiobooks de ascultat în timpul alergării

4 audiobooks de ascultat în timpul alergării

Trec printr-o etapă a vieții mele în care sunt însetată de aflat lucruri noi, de învățat cum funcționează viața. Vreau să știu prin ce experiențe au trecut unii oameni și cum au depășit anumite momente. Vreau să adun informații noi despre cum funcționează mintea umană, ce ne motivează, ce cuvinte au impact asupra noastră. Voi repeta ceva ce am spus în numeroase ocazii, dar după fiecare carte citită, simt că sunt un pic mai deșteaptă.

Așa că am început să folosesc timpul în care alerg ascultând audiobooks, pentru a completa cunoașterea de care am nevoie. Un fel de 2 în 1. Dar aceste două activități sunt printre cele mai valoroase pe care le poți face pentru viața ta. După cum zice și un om care îmi place mult de tot, Will Smith  – The keys to life are running and reading. When you’re running, there’s a little person that talks to you and says, “Oh I’m tired. My lung’s about to pop. I’m so hurt. There’s no way I can possibly continue.” You want to quit. If you learn how to defeat that person when you’re running. You will how to not quit when things get hard in your life. For reading: there have been gazillions of people that have lived before all of us. There’s no new problem you could have–with your parents, with school, with a bully. There’s no new problem that someone hasn’t already had and written about it in a book.

Timpul pe care îl avem la dispoziție pentru citit pare să fie tot mai puțin, deci audiobook-ul, această invenție genială a societății moderne este de mare ajutor dacă nu vrei să pierzi contactul cu ”lectura”. 

Cele mai bune cărți de citit în avion

În plus, mă ajută mult în timpul alergării:

  • să nu mă gândesc la faptul că mă dor picioarele,
  • să nu îmi fugă mintea la problemele curente, 
  • uneori mă surprind zâmbind sau chiar râzând la ceva amuzant,
  • îmi generează idei noi și soluții la diverse chestiuni care mă preocupă.

Audiobook-urile pe care ți le voi enumera mai jos sunt cele pe care le-am ascultat eu până acum, și care, am avut noroc, dar toate mi-au și plăcut. Și nu tratează sub nici o formă subiectul alergare. 🙂

BECOMING – Michelle Obama

Este primul audiobook ascultat. Este o carte pe care nu cred că aș fi avut răbdare să o citesc, deoarece conține destul de multe pasaje descriptive. Iar fix pe acestea naratorul, însăși Michelle Obama, le face mai ușor de digerat (sunt puțin plictisitoare din perspectiva neînțelegerii fenomenului de ex. al situației celor de culoare în SUA). Are momente amuzante, are secvențe în care îți dau lacrimile, are momente super motivante american style.

OPEN – Andre Agassi

Din același registru de poveste americană este și autobiografia tenismenului Andre Agassi. Surprinzătoare de la bun început. Îți captivează atenția și te ține. Vrei să știi cum continuă viața micului Andre care urăște tenisul. Probabil un mix între adevăr și talentul de prozator al lui J.R Moehringeri. Dar cartea este orice altceva decât ceea ce ai aștepta să îți spună un sportiv de talia lui. Și te ajută să nu te oprești din alergare…

ATTACHED – Amir Levine și Rachel S.F. Heller

Pentru mine această carte se numără printre cele revelatoare despre relațiile de cuplu. Are la bază cercetări despre stilurile de atașament și te ajută să înțelegi de ce ești într-o anumită relație, care este cauza modului în care fiecare dintre noi se comportă într-o relație și oferă soluții pentru o relație sănătoasă și confortabilă. Mi-a mers la suflet această carte și o recomand fără ezitare. 

EXACTLY WHAT TO SAY. The Magic of Words for Influence and Impact – Phil M. Jones

De mare ajutor pentru relații și cartea asta. Dar de această dată vorbim despre relații profesionale. Cartea te învață cum să ceri pentru a obține ce vrei, cum să formulezi anumite fraze pentru a vinde mai bine, ce cuvinte cheie să utilizezi pentru a capta atenția interlocutorului și multe alte ”utilizabile” ușor de înțeles și aplicat în activitatea ta. 

See Also

Patru sunt, pentru că doar patru am ascultat. Însumează multe ore, veți vedea. Dar mai am de alergat și de ascultat. Așa că această listă va fi completată… 

De unde le descarci? Simplu. Eu folosesc aplicația Audible care e conectată la contul de Amazon. Dar mai există și Libby, o aplicație care îți permite să descarci cărți dar și să trimiți din Kindle ceea ce deja ai achiziționat. 

Lectură de vacanță.10 cărți pe care trebuie să le citești.

Sper să vă placă și să fie utile informațiile pe care vi le-am oferit. Și completări sau sugestii sunt tot timpul bine venite. 🙂

Foto: Kathrin Weident

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top