Now Reading
4 întrebări la care trebuie să-ţi răspunzi înainte de a începe un nou an

4 întrebări la care trebuie să-ţi răspunzi înainte de a începe un nou an

La începutul anului toată lumea face planuri măreţe, liste de rezoluţii şi tot felul de promisiuni de care, de cele mai multe ori, uită în vreo două săptămâni.

Şi eu fac planuri şi liste de rezoluţii, însă nu îmi setez niciodată obiective imposibile. Abordarea mea este una simplă, în pași mici, după cum scriam şi în una dintre postările recente de pe Instagram.

Înainte de toate, mă gândesc foarte bine ce vreau şi analizez în ce măsură este sau nu realizabil acel lucru. Apoi, încerc să planific paşii pentru a ajunge în punctul în care doresc şi lucrez în fiecare zi, oră, minut pentru a-mi atinge obiectivul. Da, mă mai împiedic uneori. Şi nu iese totul cum trebuie întotdeauna (iar atunci mă cam enervez… am chiar o poveste recentă dar nu vreau să încarc pe nimeni cu micile mele probleme 🙂 )

Dar mi-am făcut un obicei din a merge mai departe. Mereu. Oricât de greu ar fi. Chiar am constatat că mă pricep tare bine la depășit momente mai difcile (nu că mi-aș dori să dovedesc prea des treaba asta). Aşa că înainte de a te apuca de acea listă de rezoluţii, pune-ţi următoarele întrebări. Răspunsurile lor te vor ajuta şi te vor ghida numai bine în 2019.

„Care sunt obiectivele din ultimul an pe care le-am atins şi ce am învăţat de pe urma lor?”

Inevitabil, în fiecare an facem planuri, fie de natură personală sau profesională, pe care ni le dorim îndeplinite până la final. Indiferent că le-ai dus sau nu până la capăt, mai importante sunt lecţiile pe care le înveţi de pe urma lor.

Ştii listele alea cu x lucruri de făcut până la 20, 30 sau 40 de ani? Mi se par total neproductive. Nu fac altceva decât să îţi creeze o tonă de frustrări, că Doamne fereşte să nu fi bifat vreun task de-acolo în timp util!

Aşa că înainte să te enervezi din cauza lucrurilor care nu ţi-au ieşit, gândeşte-te că fiecare persoană funcţionează în propriul ritm. Vezi care sunt obiectivele de care te-ai achitat, ce a mers bine în cazul lor şi ce poţi îmbunătăţi pe alte planuri aplicând trucurile care au dat roade în primele cazuri.

„Care sunt lucrurile care nu-mi plac în momentul de faţă şi pe care vreau să le schimb în noul an?”

Un job care nu-ţi aduce vreo satisfacţie. O relaţie toxică. O problemă care-ţi afectează sănătatea. Pot fi o mulţime de scenarii negative. Dar ca să elimini acest negativism din viaţa ta, trebuie să faci primul pas. Să renunţi. Să spui NU. Să nu te mai temi atât de tare de ceea ce se va întâmpla sau de faptul că nu vei reuşi. La capitolul ăsta mai am de practicat… dar știu teoria!!! 🙂

Pentru că da, adesea ne complacem în situaţii care ne fac rău tocmai din cauză că ne este teamă să schimbăm ceva.

See Also

Puţine lucruri sunt ireversibile pe lumea asta. Aşa că nu te mai teme să faci schimbările de care ai nevoie şi nu mai accepta ce este prea puţin pentru tine. Mai devreme sau mai târziu vei găsi o soluţie ca să-ţi fie bine!

„Care sunt aptitudinile de care am nevoie pentru a ajunge unde mi-am propus?”

Viaţa se desfăşoară acum aproape cu viteza luminii, aşa că ceea ce ştii astăzi s-ar putea să nu îţi mai fie de folos mâine. Pe plan profesional trebuie să ţii tot timpul pasul, succesul este întotdeauna de partea celor care ştiu să se adapteze şi care vor să inoveze constant.

Dacă simţi că stai pe loc şi că eşti într-o etapă profesională în care nu se mai întâmplă nimic interesant pentru tine, întoarce-te la şcoală. Fă cursuri. Citeşte cărţi. Vezi cum poţi evolua. Nu e niciodată prea târziu pentru a învăţa ceva nou… pentru a-ți lumina mintea. În plus ai la îndemână o sursă incredibilă din care poți învăța practic orice… internetul. Folosește-l constructiv.

„Care sunt oamenii pe care îi vreau aproape în călătoria mea?”

Fie că este vorba de relaţii persoanale sau profesionale, important este să ai lângă tine oamenii care te susţin necondiţionat, care te încurajează să ajungi acolo unde ți-ai propus, de la care ai ceva de învățat.

Nu ai nevoie de persoane care te sabotează sau îţi fac rău, aşa că, înainte de a începe un nou an, cerne un pic cercul tău de cunoştinţe şi analizează care sunt cele pe care vrei să le păstrezi în viaţa ta.

Tu? Ce planuri ai pentru 2019?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top