Now Reading
5 branduri româneşti pe care trebuie să le cunoşti (Partea a II-a)

5 branduri româneşti pe care trebuie să le cunoşti (Partea a II-a)

Acum aproape două luni, ți-am povestit despre cinci branduri româneşti care îmi plac mult şi pe care le port cu drag de fiecare dată. Şi cum feedback-ul din vostru a fost unul foarte bun şi chiar am primit recomandări de designeri români extrem de talentaţi, pe care merită să stau cu ochii, astăzi m-am gândit să merg mai departe cu povestea asta.

Și o să îți povestesc despre Laura Hîncu, Omra, Manon Chemise, Chemistry şi Norina St.

Laura Hîncu

Sunt o mulţime de designeri români pe care îi port pentru că mă simt extraordinar în ţinutele lor, însă Laura Hîncu se numără printre preferatele mele şi asta pentru că e o adevărată maestră a pieselor din mătase. Iar de culorile lor nici nu mai vorbesc, sunt senzaţionale… de la pasteluri la nuanţe aprinse de fuchsia!

Rochia din imagine chiar are o poveste tare drăguță de care sigur nu ai cum să-ți dai seama: are două fețe. Cea pe care o vezi este dintr-o mătase mai grosă (șantung) iar cealaltă parte este din satin de mătase. 2 in 1. Super idee, Laura!

OMRA

Am încercat să mă gândesc la un singur cuvânt care să descrie designul OMRA. Prima dată am încercat minimalism, pentru că piesele acestora merg mult pe ideea de croieli simple, cu detalii gândite şi aşezate exact acolo unde trebuie, care nu încarcă inutil un outfit. A doua oară am încercat cu sustenabilitate, pentru că OMRA este un brand românesc ecologic, care a creat colecţii vestimentare numai din materiale textile naturale. Şi apoi m-am gândit… de ce să mă rezum la un singur cuvânt? Pentru că OMRA înseamnă şi minimalism, şi sustenabilitate, şi eleganţă, şi creativitate, şi armonie a proporţiilor. Iar lista poate continua! 🙂

Manon Chemise

Dacă îți plac cămăşile şi cauți unele care să iasă din tiparele clasice, îți recomand creaţiile Manon Chemise. Pentru că sunt altfel. Pentru că sunt foarte versatile şi le poți combina într-o mulţime de feluri şi le poţi asorta atât la ţinutele de zi, cât şi la cele de seară. Mie îmi plac cel mai mult piesele în care sunt combinate elementele de corset cu elementele de cămaşă: rezultatul e wow!

Chemistry Studio

Când aud despre Chemistry Studio, mă gândesc la culoare, mă gândesc la piese care flatează orice siluetă, la rochii cu un design fresh, excelente pentru sezonul cald, la pulovere super stylish, care merg de minune în zilele cu o vreme capricioasă, la o mulţime de piese confortabile şi, unul dintre cele mai importante aspecte, la materiale de calitate.

Norina St

See Also

Designerul Norina Stoica nu se joacă deloc atunci când vine vorba despre rochii şi ţinute de seară. Şi nimic nu spune “It’s Party Time!” mai bine decât o rochie într-o nuanţă metalică sau un costum cu o croială îndrăzneaţă de la Norina St. Iar dacă o să arunci o privire pe site-ul ei, vei înţelege ce spun.

SUAV

Practici yoga, dans, balet sau pur și simplu vrei niște haine foarte confortabile și cool, realizate din acel bumbac moale și catifelat? Atunci poți merge către SUAV, din câte știu eu nu mai sunt alte branduri românești care să facă haine pentru yoga. Și le face chiar într-un mic atelier din București.

Featured image by Alex Damian

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top