Now Reading
5 destinaţii de weekend aproape de Bucureşti

5 destinaţii de weekend aproape de Bucureşti

În weekend-urile în care suntem mai liberi – atât noi, cât şi copiii – ne place să dăm o fugă în afara Bucureştiului şi să descoperim câte un loc nou… sau vechi, în care să facem şi altceva decât să stăm cu ochii în ecrane.

Bineînţeles, cel mai mult îmi place să plec când e ceva mai cald, când e totul verde, dar şi iarna are farmecul ei, mai ales atunci când ninge şi se depune un strat generos de zăpadă (că de mocirlă ne-am săturat cu toţii :D). Ei, şi cum zilele astea analizez serios idee unei noi excursii pe plan local, astăzi m-am gândit să vă povestesc despre câteva destinaţii de weekend aproape de Bucureşti (cam la maximum trei ore de mers cu maşina), perfecte pentru o escapadă cu familia şi prietenii. În unele am fost deja, pe celelalte le am pe listă şi de-abia aştept să ajung la ele.

Păstrăvăria Brătioara

Am fost acolo toamna trecută şi efectiv m-am îndrăgostit de acel loc! Ca să nu mai spun că mâncarea era foarte gustoasă – şi da, păstrăvul era personajul principal al meniului. Păstrăvăria Brătioara este în comuna Albeştii de Muscel din Argeş şi, pe lângă faptul că zona este superbă de explorat – dacă sunteţi amatori de drumeţie, şi în interiorul complexului aveţi cam tot ce v-aţi putea dori: hamace pentru a vă relaxa cu o carte bună în mână, foişor, tiroliană, terenuri de tenis şi fotbal, masă de ping-pong, tir cu arcul şi astea sunt doar ce îmi amintesc acum. Iar seara, bineînţeles, cred că merge un răsfăţ cu un vin bun… din crama proprie.

Club Vila Bran

Undeva la doi paşi de Castelul Bran se află un loc excelent pentru copiii mari… şi mici. 😀 Complexul Club Vila Bran dispune de mai multe pensiuni, restaurante şi terase, plus zeci de opţiuni de distracţie cât să vă ajungă mai bine de un weekend. Puteţi merge la piscină sau la saună, în timp ce copiii se joacă în spaţiile amenajate pe ei sau fac orice altă activitate. Tot aici puteţi face echitaţie şi, cum eu sunt, după cum ştiţi, o fană a squash-ului, m-am bucurat să descopăr că există şi o sală pentru aşa ceva. Şi dacă se întâmplă cumva să vă plictisiţi (deşi mă îndoiesc), puteţi oricând să mergeţi la târgul de lângă Castelul Bran şi în împrejurimi pentru o scurtă plimbare.

Conacul lui Maldăr

Undeva în satul Măldăreşti, judeţul Vâlcea, stă ascuns un loc în care chiar veţi simţi că v-aţi întors în timp câteva secole. Conacul lui Maldăr este o veche culă, adică o casă boierească fortificată, ridicată cu sute de ani în urmă pentru ca locuitorii Olteniei să se apere de invaziile turcilor. O excursie aici înseamnă o lecţie de istorie într-un loc spectaculos, dar şi o şansă excelentă de a descoperi şi alte locuri faine în împrejurimi (peşteri – Polovragi, Muierii, trasee – Cheile Olteţului, Salina Ocnele Mari, rezervaţii naturale).

Edenland Park

See Also

Dacă nu staţi prea bine cu timpul şi nu vreţi să pierdeţi nişte ore bune pe drum, vă propun Edenland Park, la nici 30 de kilometri de Bucureşti, în comuna Baloteşti. Veţi găsi aici nişte căsuţe în copac superbe (da, vă puteţi caza în ele), trasee prin pădure şi copaci, ateliere pentru copii, paintball, poligon pentru airsoft şi chiar şi o fermă de animale.

Casa Freya

Dacă ajungeţi la Buşteni, merită să faceţi o oprire la Casa Freya, o pensiune cu un design spectaculos, dar şi cu o poziţionare fantastică: în inima Bucegilor, la câteva minute de mers pe jos de Castelul Cantacuzino. Odată ce ajungeţi, puteţi lua la pas multitudinea de obiective turistice din zonă (Crucea Caraiman, Babele, Cascada Urlătoarea şi nu numai) sau vă puteţi relaxa în incinta Casei Freya, unde există şi un centru SPA.

Sursa foto: Conacul lui Maldăr/Răzvan Voiculescu, arhiva locaţiilor prezentate, Păstrăvăria Brătioara/Cosmin Tudoran

View Comment (1)
  • Buna! Încerc să expun situatia unui tanar de 29 de ani, fost instructor-salavator într-un parc de aventură. Acum un an, după ce a ajutat un grup de copii să coboare de pe un traseu de la înălțime, carabiniera lui s-a deschis și a căzut în gol de la 12m. De atunci e tetraplegic și încercăm să strângem donații ca să poată primi mai departe îngrijirile medicale de care are nevoie. Puteti sa cititi mai multe pe http://www.sansapentrueduard.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top