6 hobby-uri care îți stimulează creativitatea

Nu cred că există zi în care să nu-mi apară în feed vreun articol despre millennials și despre nerăbdarea lor. Despre cum această generație se plictisește foarte repede și vrea tot timpul mai mult, mai bine, altceva. Și de fiecare dată îmi vine să le răspund și să le spun: „DAR BINE CĂ VREA, de ce trebuie să pară asta o chestie ieșită din comun?”

Poate că unele persoane găsesc rapid ceva care le place și nu simt nevoia unor schimbări. Și este perfect ok. La fel cum e ok să fii tot timpul în căutare și să nu te lași până nu găsești acel lucru care te reprezintă cu adevărat. Și chiar și atunci când îl găsești, ai grijă să mai iei și pauze ca să îți aduni ideile și să te liniștești. Nu ești un robot care să poată da tot timpul randament și sunt convinsă că ultimul lucru pe care ți-l dorești este să dai în burnout.

Și nu te simți niciodată prost pentru aceste pauze, pentru că s-ar putea să te ajute mai mult decât crezi. Pe lângă faptul că te ajută să îți limpezești gândurile, te ajută să vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă și să descoperi idei în locuri nebănuite. Așa că astăzi o să povestesc despre acele activități sau hobby-uri relaxante, dar și provocatoare în același timp… numai bune pentru creativitatea ta.

Bricolează prin casă.

Mi se pare de departe una dintre cele mai relaxante activități și chiar îți stimulează imaginația! Oricum avem zeci de imagini salvate pe Instagram, Pinterest și alte platforme de genul, deci ideile nu îți lipsesc. Poți face un colaj din mai multe decupaje din ziare sau reviste, pe care, apoi, să îl și înrămezi și să îl pui într-un colț drăguț al casei. Poți vopsi câteva ghivece pentru plantele tale preferate. Sau câteva piese de mobilier. Și cât tu te ocupi să bricolezi și să-ți pui în evidență latura artistică, sunt șanse mari să apară niște conexiuni foarte interesante în creierul tău și să îți vină idei pentru niște proiecte la job și nu numai.

Pe mine mă mai apucă, doar din când în când ce-i drept, și atunci rezultatul arată ca în acest link despre cum să decorezi un balcon mic. Această aplecare către deco am prins-o cu siguranță de la ai mei.

Cum decorez un balcon mic cu un buget prietenos

Iar dacă ai chiar modificări substanțiale de făcut în casă și cauți sursă de inspirație, îți recomand să faci o vizită la cel mai mare showroom PORCELANOSA din Europa, care s-a deschis recent, în colaborare cu brandul local DISEŇO. Spațiul din Calea Dorobanți 135-145 este o sursă de inspirație continuă prin modul în care materialele și texturile sunt combinate rezultând într-un design neasteptat și inovativ. poți alege ca sursă de inspirație noul sediu Porcelanosa.

Instagram pentru nișe.

Știu că sunt multe persoane care adoră Instagramul (numărul utilizatorilor activi s-a dublat în România în ultimul an), iar dacă te numeri și tu printre ele, de ce nu faci ceva mai mult cu această platformă? Alege-ți o nișă în funcție de interesele și pasiunile tale și, pe lângă contul personal, dezvoltă unul pentru nișa respectivă. Așa cum un curator se ocupă de o expoziție, și tu vei curatoria un cont de Instagram care să îți reflecte hobby-ul. Dacă țintești către un job în social media, ăsta va fi cel mai bun portofoliu. Uite, în acest moment am remarcat un trend pe care îl consider foarte constructiv: contul de Insta dedicat cărților. 

https://www.instagram.com/p/BihUEyAB10-/?taken-by=cristinasbooks

Colindă magazinele de vechituri.

Dacă VINTAGE e al doilea nume al tău, atunci asta e o activitate de care te vei bucura din plin. Ca să nu mai vorbim despre toate sursele de inspirație pe care le vei descoperi (dacă lucrezi în domeniul amenajărilor sau plănuiești pur și simplu să îți redecorezi casa, e un pas peste care nu ai voie să sari în procesul de research) în magazine sau la târgurile de vechituri.

Dansează.

Știți deja că eu dansez… cam tot timpul. Inclusiv în mașină, când se uită ceilalți „participanți la trafic”. Încă nu înțeleg de ce, pe măsură ce se maturizează, oamenii nu mai dansează. Dansul e una dintre cele mai simple metode pentru a te simți mai bine. Bonus: arde caloriile. Și îți îmbunătățește vizibil starea de spirit. Dacă vrei să faci balet sau dans contemporan într-un cadru organizat știu eu un loc în care am fost doar și am filmat pentru Vreau să fiu sănătos și unde tare mult îmi doresc să ajung din nou … pentru mine. Poate acum că vine vara… 🙂

Apucă-te de caligrafie.

În cazul în care nu ai observat, e un trend! Iar dacă ai norocul de a scrie frumos de mână, chiar poți să-ți dezvolți această abilitate și să o transformi, în timp, în business, pentru că acum toată lumea lucruri cu mesaje personalizare… de la tricouri și alte piese vestimentare și până la… invitațiile de nuntă. Îți poți exersa îndemânarea cu ajutorul lecțiilor de aici.

Gătește.

Bucătăria e locul în care poți experimenta cât vrei tu. Așa că adună câteva ingrediente, pune-ți imaginația la bătaie și uită de orice altceva pregătind ceva bun. Vrei să treci la un nivel superior? Atunci ia cursuri de gătit!

https://www.instagram.com/p/BhuQDFPFD3z/?taken-by=culinaryon.ro

Ce zici? Îți face ceva cu ochiul?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top