7 trucuri care iti ajuta parul sa arate mai bine si sa creasca mai repede

Am parul lung de cand ma stiu si, desi cred pe unele femei arata genial cu parul scurt, eu nu as putea sa „atentez” la lungimea lui. Dar nici nu o sa va spun ca ingrijirea lui este simpla ca „buna ziua!”, pentru ca… parul frumos si sanatos cu efort se mentine. De-a lungul timpului am experimentat diferite tratamente, produse, dar si tipuri de coafura pana m-am prins ce mi se potriveste.
Sigur, nu toate experimentele mele au fost reusite – eu sunt recunoscatoare pentru fiecare „dezastru” in parte, macar am mai invatat ceva – de exemplu ca daca iti pui ou pe par si il clatesti doar cu apa fierbinte, vei avea un fel de omleta foarte urat mirositoare pe cap 🙂 🙂 🙂 – dar cel putin acum stiu exact ce functioneaza si ce nu. Iar daca va doriti un par lung, care sa creasca repede si sa arate sanatos si frumos in acelasi timp, eu am adunat pentru voi cateva trucuri simple la care apelez de fiecare data atunci cand vine vorba de… podoaba mea capilara.
Sunt solutii rapide si la indemana oricui, asa ca de-abia astept sa aud si impresiile voastre despre ele.
- De regula, parul creste cu aproximativ doi centrimetri pe luna, asta daca nu cumva cresterea lui este ingreunata de diversi factori: vremea nefavorabila, rutina de ingrijire a parului, alimentatia sau stilul de viata. Echilibrul interior se reflecta la exterior si asta e valabil pentru intregul nostru organism.
- Parul nostru e format din keratina, o proteina care se obtine din aminoacizi. Pentru ca parul tau sa creasca mai repede, trebuie sa existe acesti aminoacizi, a caror productie poate fi stimulata de o dieta care include proteine, asa ca asigura-te ca din regimul tau alimentar nu lipsesc sursele de proteina (cateva exemple: oua, carne, lactate, nuci, migdale). Bineinteles, ai grija la excese!
- Ofera-i o ingrijire cat mai simpla si naturala. Si aici ma refer la faptul ca ar trebui sa reduci pe cat posibil tratamentele cu prea multe chimicale si indreptarea sau ondularea lui cu placa. Ba chiar si spalarea zilnica a parului poate fi un obstacol pentru cresterea parului, pentru ca sunt eliminate astfel uleiurile esentiate care stimuleaza evolutia firelor de par. Spala-ti parul de doua sau trei ori pe saptamana si ai grija ca apa sa fie calduta, pentru ca cea fierbinte il usuca si il face sa fie fragil. Iar daca ai posibilitatea, investeste in cateva produse organice de ingrijire a parului sau aplica-ti acasa cateva masti din cele mai simple ingrediente pentru un par sanatos si stralucitor (in general, eu aleg uleiul de ricin, care accelereaza cresterea si regenerarea parului, si uleiul de cocos).
- Modul in care iti prinzi parul influenteaza enorm textura si structura lui. Incearca sa nu iti prinzi tot timpul parul in coada sau coc, pentru ca firul va incepe sa se subtieze, se va rupe si va cadea foarte des. Prinde-l lejer, in cazul in care chiar trebuie sa il prinzi, insa noaptea lasa-l desfacut ca sa aiba timp sa revina la forma lui.
- Masajul scalpului este o alta metoda eficienta care grabeste cresterea parului, pentru ca in acest fel este stimulata producerea nutrientilor esentiali pentru foliculii firelor de par.
- Tunde varfurile deteriorate. In primul rand, varfurile de par deteriorate arata urat, uscate si lipsite de stralucire, iar deteriorarea acestora afecteaza sanatatea intregului par. Dupa ce il scapi de partile degradate, parul tau isi poate urma cresterea fireasca fara alte obstacole.
- Alcatuieste-ti un kit de ingrijire esential pentru orice stadiu al parului tau. Pe langa sampon, din acest kit nu trebuie sa lipseasca un balsam potrivit
tipului tau de par (daca vrei sa iti creasca mai repede, alege unul care are argan la baza, daca parul este uscat, foloseste unul hidratant, cu extract din uleiuri si plante naturale), un spray pentru protectie termica (in cazul in care te mai lasi tentata de placa din cand in cand), un tratament pe baza de ulei, care sa ii asigure stralucirea si sa previna electrizarea firelor de par, dar si o masca pentru regenerare (din nou, cele care au la baza ingrediente naturale ca uleiul de ricin, uleiul de masline sau mierea sunt cele mai bune).
- Nu in ultimul rand, suplimentele specifice pentru sănătatea părului care au la baza biotină, cupru, magneziu și zinc, nutrienți care contribuie la cresterea sanatoasa a parului tau, conferă rezistență, regenerare și menținerea culorii părului. Știți deja că printre altele sunt fan Vitabiotics, iar Perfectil mi-a oferit acele rezultate pe care le așteptam de la un produs de acest gen.
Cam atat despre parul lung si sanatos… acum astept sa imi povestiti si voi trucurile voastre!
Yours,
Sonia
***