Now Reading
8 ceainării minunate din București

8 ceainării minunate din București

După cum vă povesteam aici, sunt o mare iubitoare de cafea și îmi place la nebunie când descopăr, total întâmplător sau nu, locuri micuțe aflate la câte un colț de stradă și încerc noi sortimente de cafea. Iubesc cafenelele, dar la fel de tare îmi plac și ceainăriile. Iar în București sunt deja câteva ceainării minunate.

Ceainăriile au așa… o atmosferă sofisticată, un je ne sais quoi care mă fascinează. Plus că sunt mult mai intime și liniștite, așa că, de multe ori, sunt o alegere chiar mai inspirată decât cafenelele pentru cei care vor să lucreze în tihnă, fără zgomot de fundal.

Iar dacă ați rămas în pană de idei în privința locurilor de ieșit în weekend… și nu numai, atunci recomandările de mai jos sunt numai bune pentru voi. Ceaiul bun și deserturile delicioase sunt incluse, evident. 😀

Ceainăria Infinitea (strada Dr. Grigore Romniceanu, nr. 7)

Nu ajung mereu la ea, pentru că e relativ departe de mine și nu prea am drumuri în acea zonă, dar și când ajung… Ceainăria Infinitea are un aer interbelic fabulos, efectiv simți că ești într-o altă epocă acolo. Iar de grădina lor nici nu mai vorbesc, vă recomand cu toaaaată încrederea să mergeți acolo vara, când e frumos afară (good luck să prindeți loc!), dar și iarna, dacă ninge și se depune un strat gros de zăpadă (bine, asta nu cred că mai e valabil iarna asta). Arată magic, pe cuvânt! Ah, da, și ceaiurile. Să ne întoarcem la ceaiuri. Au toate sortimentele posibile, din toate colțurile lumii, așa că în mod sigur veți avea de unde alege. Și dacă uitați, măcar pentru o zi, de număratul caloriilor, încercați un cheesecake. Chiar NU vreți să ratați cheesecake-ul de la Infinitea! 😀

Bernschutz & Co Tea (strada Ion Nistor, nr. 6)

Chiar în inima Bucureștiului, practic la doi pași de ieșirea din pasajul de la Universitate (ieșirea cu Muzeul de Istorie) sau pe străduța care leagă Cinema Pro de Piața Universității, găsiți Bernschutz & Co Tea, un loc cu ceaiuri bune (mie îmi plăcuse unul fructat, Japanese Cherry cred că se numea… sper să nu greșesc) și cărți pe măsură. Iar dacă nu ajungeți acolo, nu-i nimic: mai e un Bernschutz & Co Tea aproape de Grădina Icoanei, pe strada General Eremia Grigorescu, nr. 5.

Știi să pronunți corect acest nume? 🙂


Serendipity (strada Dumbrava Roșie, nr. 12)

Rămânem în zona Grădina Icoanei și mergem într-o altă ceainărie cozy & friendly: Serendipity. La Serendipity mi se pare că te simți exact ca în sufrageria unor prieteni. O sufragerie cu multe cărți faine și mâncare bună – pentru că da, au depășit granițele ceaiurilor și ale deserturilor și fac mâncare delicioasă. Iar vara terasa lor se transformă într-o oază verde. Și nu glumesc deloc, chiar e verdeață peste tot! Și e minunat.

Bohemia Tea House (strada Poiana Narciselor, nr. 1)

Are deja câțiva ani de când este deschisă și cred că este una dintre cele mai apreciate ceainării din București. Vezi o grămadă de studenți acolo, poate și pentru că e peste drum de Conservator. Prețurile sunt accesibile, așa că, dacă ai drum pe-aici, oprește-te la un ceai bun și o prăjitură.

Camera din față (strada Mendeleev, nr. 22)

See Also

Știu că am povestit despre acest loc și în materialul dedicat cafenelelor din București, însă n-am ce face: pe lângă faptul că are cafea bună, Camera din față are și nenumărate sortimente super yummy de încercat! Și are aerul acela al unei prăvălii din poveștile bunicilor, chiar e imposibil să nu vă placă aici!  

Ceainăria ARTea (strada Amiral Vasile Urseanu, nr. 1)

Tot central, între Romană și Victoriei, vă așteaptă Ceainăria ARTea, care, pe lângă ceaiuri, plusează cu niște smoothies bune rău.

Joie de Vivre (strada Nicolae Paulescu, nr. 61)

La capitolul design, cred că Joie de Vivre se numără printre cele mai frumoase ceainării din București. Păcat că nu îmi iese des în cale, pentru că, la fel ca Infinitea, este ascunsă în Cotroceni. Dar merită să mergeți aici pentru că nu doar numele său e franțuzesc, ci și atmosfera… care te va duce cu gândul la cafenelele și ceainăriile cochete în care își dădeau întâlnire scriitorii în Paris.

Cărturești Carusel (strada Lipscani, nr. 55)

Toată lumea știe că la Cărturești Carusel e raiul cărților (și nu doar al cărților), așa că, după ce terminați lista de lecturi suplimentare și vă luați cărțile preferate, opriți-vă și la un ceai bun, la Bistro Carusel.

Sursa foto: Instagram & Pixabay

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top