Now Reading
8 întrebări despre femei cu… George Buhnici

8 întrebări despre femei cu… George Buhnici

George Buhnici testează maşini şi gadget-uri noi (pentru I Like IT şi Cavaleria.ro), merge în întreaga lumea la toate lansările şi conferinţele de tech şi ne ţine la curent cu ultimele noutăţi din acest domeniu. Și atunci când vorbește despre tehnologie, o face cu atât de multă pasiune și atât de inteligibil, încât stârnește, chiar și unei femei, interesul pentru acest subiect. Astăzi însă, l-am provocat pe George la o altfel de discuţie. Una care nu implică tehnologie, ci feminism, femei, relaţii şi schimbări. Și ce frumos a răspuns…

Ce părere ai despre feminism?

Știu suficient cât să cred că încă mai avem destule de rezolvat pentru ca femeile să fie corect reprezentate. Asta nu se întâmplă peste noapte. O generație de românce cu stofă de lider e în formare și vom vedea/auzi tot mai mult din partea lor. Feminismul are și el exagerările lui însă. Ideea este bună, dar militanții se pierd uneori cu firea. E valabil și la ecologiști, vegani, microbiști, ca să nu mai spun de telespectatorii profesioniști de știri.

Ar trebui să conducă femeile lumea? Da sau nu? De ce?

Femeile ar aduce pacea dacă ar ajunge la putere absolută. O lume fără războaie, dar cu multă politică de trib. Nu știu însă cât de progresistă ar mai fi acea lume. Umanitatea a ajuns aici și pentru că ne-am asumat riscuri fantastice în ultimii 2000 de ani. Darul femeii este de a proteja și de a tempera. Cred că echilibrul este cheia, dar asta o știm cu toții. Femeile au însă nevoie de bărbați care să impună respect pentru a accepta un lider.

Ce gesturi de galanterie faci constant?

Vorbesc frumos, fără înjurături, nu ridic vocea nici în privat. Îmi surprind soția cu cadouri ocazional. Îmi face plăcere să o fac fericită cu acele lucruri care contează.

Cine face primul pas? Dar pe al doilea?

E un dans. Eu încep de obicei. Lorena dansează însă mult mai bine.

3 calități pe care trebuie să le aibă o femeie?

See Also

Înțelepciune. Frumusețe. Răbdare.

Ce discută bărbații între ei când vorbesc despre femei?

Secretul e că bărbații nu prea vorbesc despre femei între ei. Avem de obicei teme mai plictisitoare, ca tehnologia, politica, fotbalul etc. Da, uneori le evaluăm însă pe femei după aparențe mai ales când sunt atrăgătoare. Eu prefer să discut despre femei “doer” dacă tot suntem aici. Sunt atras platonic de femeile de la care pot învăța ceva. 
 
Crezi că femeile mai au nevoie de bărbați?

Știu că se pot descurca fără noi. Dar viața le-ar fi… incompletă. Afirmația nu este valabilă însă și pentru bărbați. Cei mai mulți ar umbla îmbrăcați greșit, ar fi neîngrijiți și depresivi. Sau cel puțin asta cred femeile.

Ce a schimbat la tine o femeie?

Cariera mea a fost marcată în principal de femei. Una m-a învățat să învăț de plăcere în grădiniță, încă una m-a învățat să fiu lider din școala primară, alta m-a făcut om de TV din ziarist pe hârtie. Cea mai importantă este însă soția, care m-a echilibrat. Cred că aș fi fost pierdut fără ea. 
***
View Comment (1)
  • Nu vreau sa scot din context o singură idee, însă nu pot să nu remarc faptul că în opinia lui, o lume condusă de femei nu ar fi progresistă ci mai degrabă marcată de pace și ‘lupte de trib’. Sonia, am văzut poze de la un eveniment prezentat de tine, premiile Ana Aslan, un exemplu de femeie care a adus inovație și a inițiat progres în domeniul ei. Sunt multe asemenea exemple, așa că astfel de idei răspândite de bărbații din mediul public nu face decât să întărească preconcepțiile legate de femei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top