Now Reading
AFLA CUM SA ALEGI CORECT BIROUL PENTRU COPILUL TAU!

AFLA CUM SA ALEGI CORECT BIROUL PENTRU COPILUL TAU!

Alegerea unui birou reprezinta de multe ori o decizie luata in graba. Probabil ca biroul cu pretul mai scazut este dese ori cel mai tentant. Sau poate pur si simplu alegi biroul doar dupa aspectul lui. Trebuie insa sa ai in vedere ca micutul tau va petrece in jur de 18 de ore pe saptamana la acea masa. Aceasta durata este de luat in seama, deoarece influenteaza nu doar pozitia corecta sau incorecta a corpului dar si modul in care invata, asadar rezultatele la invatatura.

Tocmai de aceea, inainte de a merge la cumparaturi, ar fi bine sa te informezi, cel mai bine in mai multe locuri care comercializeaza astfel de produse. Astfel am aflat ca ar trebui sa am in vedere urmatoarele intrebari:

  • Ce intaltime are copilul meu in acest moment? Deci ce inaltime trebuie sa aiba biroul?
  • Cat de repede si cat de mult va creste copilul? Biroul ar trebui sa fie reglabil?
  • Ce spatiu disponibil pentru birou are camera?
  • Ar putea fi necesara o suprafata inclinata?
  • Ce material este suficient de robust? Ce design iti place tie? Dar copilului?
  • Unde poti gasi birouri pentru copii?
  • Odata cu biroul trebuie sa iau si un scaun?

La o parte din aceste intrebari am incercat sa caut raspunsuri concrete si iata ce am constatat:

Copilul trebuie sa aiba pozitia corecta. Asta inseamna ca ambele picioare trebuie sa stea amplasate complet pe podea. Soldurile si genunchii ar trebui sa formeze unghiuri de 90 grade. Bratele trebuie sa fie indoite tot intr-un unghi drept. Scopul este ca antebratele sa stea orizontal pe masa de lucru.

Biroul trebuie sa aiba o suprafata de lucru reglabila pentru a nu solicita spatele copilului.

Biroul trebuie sa creasca odata cu copilul. Pentru a putea utiliza cat mai mult timp biroul, aceasta piesa de mobila din casa trebuie sa fie rezistenta si practica. Dar in plus biroul trebuie sa fie reglabil, potrivit cu inaltimea fiecarui copil. Daca nu va sta corect, copilul risca sa aiba dureri de spate, crampe musculare si dureri de cap.

Inaltimea copilului Inaltimea biroului Inaltimea sezutului
105 cm 46 cm 26 cm
120 cm 52 cm 30 cm
135 cm 58 cm 34 cm

 

Reglarea inaltimii trebuie efectuata cu usurinta. Sinele gradate sunt varianta cea mai practica. Asigura-te doar ca gliseaza lin. Inaltimea biroului trebuie reglata o data, de doua ori pe an, conform inaltimii copilului.

AFLA CUM SA ALEGI CORECT BIROUL PENTRU COPILUL TAU!

Inclinarea suprafetei de lucru a biroului la cel putin 16 grade. Asta recomanda medicii ortopezi pentru ca astfel copilul poate mentine spatele drept atunci cand scrie sau cand citeste. Atunci cand suprafata de lucru este plata, copilul va avea tendinta de a se apleca, ceea ce ii poate genera dureri de cap sau de gat.

See Also

Si in cazul in care nu stiai inca, exista chiar formule de calcul pentru reglarea perfecta a biroului si scaunului de birou. Iata-le:

Inaltimea biroului = inaltimea corpului/2.43

Inaltimea sezutului = inaltimea corpului/3.72

Sper ca aceste informatii sa-ti fie de folos atunci cand te decizi sa cumperi un birou pentru copilul tau si, de ce nu, chiar pentru tine!

Foto: mobilamoll.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top