RAPID, GUSTOS SI SANATOS: Paste delicioase cu fructe de mare
V-am mai spus cat de mult imi plac pastele? Cu legume, cu branza sau cu fructe de mare – oricare din aceste variante constituie o masa de care se bucura intreaga familie. Astazi va spun cum pregatesc eu sosul cu fructe de mare si rosii proaspete.
Ingrediente:
10 creveti decorticati
o mana de mini calamari (inele si tentacule)
usutroi (muuult – eu pun cel putin o capatana)
o ceapa
10 rosii cherry
ardei rosu taiat marunt (gusta-l inainte si asigura-te ca nu este prea iute pentru copii)
busuioc, ierburi de Provence, sare & piper
patrunjel proaspat, tocat
ulei de masline
vin alb/rose
Cum se pregateste (30 min.):
Intr-o tigaie mare de teflon (wok) se incinge uleiul de masline, se adauga usturoiul maruntit, ceapa si ardeiul rosu si se lasa 2 min. Apoi se pun fructele de mare si se lasa pana ce crevetii devin roz (aprox.7 – 8 min.). Peste fructele de mare se toarna vin si se lasa la foc mediu inca 5 min. Se asezoneaza din belsug cu ierburile aromatice. Ultimul pas este sa se adauge rosiile taiate in jumatati, care la randul lor mai au nevoie de cateva minute pentru a se incorpora perfect in sos. Sare & piper dupa gust si patrunjel si gata!
Cele mai potrivite paste consider ca sunt Spaghetti nr.5, dar se poate folosi practic orice tip de paste in functie de preferinte. Doar sa fie fierte al dente.
Vedeti ce simplu este! Enjoy! 🙂