Now Reading
Povestea unui prânz delicios cu paste din legume și hribi proaspeți.

Povestea unui prânz delicios cu paste din legume și hribi proaspeți.

Hey! E lumea plină de pofticioși sau sunt singura din zonă? Azi m-am trezit cu pofta de ceva bun… pentru masa de praz! Micul dejun a fost rapid, pentru că am avut foarte multă treabă, DAR aveam deja un plan pentru masa de prânz. Simțeam că nimeni și nimic nu mă poate opri… din pofta ce mă cuprinsese. Aveam în minte ingredientul principal de la care să pornesc. Am găsit recent la supermarket niște paste din legume, foarte faine, noi pe piață, realizate numai din legume, care nu conțin gluten și sunt certificate că nu conțin organisme modificate genetic. Luasem câteva cutii din ambele sortimente așa că imediat ce am terminat treburile și stomacul a început să facă zgomot, am trecut la acțiune. Fiți pe fază pentru că urmează povestea unui prânz delicious cu paste de legume și hribi proaspeți! 

Am luat acele paste din legume menționate mai sus care sunt  paste Barilla 100% din făină de legume Chickpea Casarecce 250g și Red Lentil Penne 250g, hribi, pentru că erau așa de grăsuți și apetisanți, pur și simplu parcă mă strigau de pe raion, o legatura de patrunjel că prea îmi facea cu ochiul așa verde și proaspăt cum era (iubesc pătrunjelul) și o smântănă grasă. Îmi era foame, v-am zis, simțeam parcă cum toate alimentele mă strigau! ”Ia-mă și pe mine! Eu sunt delicioasă și proaspătă! Hei, Sonia, nu ai nevoie și de niște șunculită?”. Am ignorat cu greu vocile ademenitoare din magazin, noroc cu planul făcut în minte încă de la prima oră. Cu ce mai aveam acasă era super suficient ce am cumpărat.

Am ales aceste paste Chickpea Casarecce 250g și Red Lentil Penne 250g pentru că știu că sunt realizate numai din făină de legume ceea ce mi se pare wow. Ele conțin 100% făină de năut, și respectiv linte roșie. Adică să mănânci legume sub forme de paste, da, îmi place maxim ideea! Nu mai gustasem vreodată așa ceva, dar sunt tot timpul deschisă la nou. Lintea și năutul se numără printre legumele mele preferate, sunt o sursă importantă de fibre și proteine vegetale și le includ des în meniul meu. De data asta sunt sub altă formă, de paste.

Am închis ochii și am scos din pungă pastele cu linte roșie, pe cele cu năut le voi prepara cu următoarea ocazie. Am pus repejor apă în oală și am pus oala pe foc. La foc mare, evident! O tigaie mare a apărut și ea rapid în peisajul de la aragaz. O bucată de unt gras s-a perpelit, a sfârâit și s-a topit rapid în tigaia încinsă. Puțin ulei de măsline a venit să salveze situația. S-au încins împreună și au rumenit bucuroase bucățile de hribi grăsuți. În curând au apărut în tigaie și câteva felii de usturoi și o ceapă tocată, o ce bucurie! Mmm, ce aromă! Aici sigur o să mai apară ceva bun! Ohhh, da, smântână, perfect! Acum suntem toți, așteptăm ingredientul principal! 

Pastele cu linte roșie le-am fiert ca la carte. Roșiatice, cu miros plăcut, al dente, le-am scurs de apa în care au fiert și imediat le-am răsturnat în tigaia cu sos cremos și hribi bronzați.  Sare și piper deasupra plus o paletă hotărâtă care a amestecat în ele. Pătrunjel proaspăt tocat deasupra și imaginea este aproape perfectă. Parmezanul nu lipsește, este și el deja ras, și-l pune fiecare separat în farfurie. Ahhh, ce bine miroase!

La masă, rapid, că nu mai pot de poftă! E liniște acum, mâncăm cu toții! Sunt mândră că ne-am luat porția zilnică de legume sub formă de paste. Pastele Barilla Legume sunt potrivite atât pentru adulții cât și pentru copiii care adoră pastele, acestea aduc un aport suplimentar zilnic de legume, energie, proteine, fibre și nutrienți naturali din legume. Sărut-mâna pentru masă că mâncarea a fost gustoasă se auzi în bucătărie. Happy me, îmi place! 🙂

Mâncarea bună aduce oamenii împreună, îi cheamă la masă, îi face să povestească diverse, să râdă și să fie mai fericiți. Pastele și legumele nu lipsesc de pe mesele îmbelșugate ale zilelor noastre, chiar dacă suntem mult mai atenți la ceea ce mâncăm. Aceste noi sortimente de paste Barilla sunt ideale pentru cei care includ legumele în meniul zilnic și care vor să mănânce cât mai sănătos. Produsele sunt destinate și celor care respectă anumite diete, precum dieta fără gluten sau cea vegană.

Încântată de noua mea descoperire, aceste paste 100% din făină de legume sunt delicioase. Copiii nici nu au știut că au mâncat paste din legume. Nu le-am ascuns, pur și simplu nu am apucat să le spun. Nu știu dacă erau cu gândul în altă parte și nu au realizat, gustul oricum nu este foarte diferit. Ce zici, ți se pare că se simte vreo diferență?

În final îți reamintesc mai jos câteva calități ale lintei roșii și a năutului:

See Also

Lintea roșie aduce o serie de beneficii, de la scăderea riscului de a suferi de boli de inimă la menținerea unui sistem imunitar sănătos . Este exemplul perfect de aliment plin de calorii bune. De asemenea, lintea roșie conține vitamina B6, B5, B1 și mai ales vitamina B9, cunoscută ca acid folic, pe care corpul o folosește pentru a ne oferi energie. Lintea roșie este renumită și pentru că este o sursă excelentă de potasiu și fier.

Năutul se foloseşte pentru a înlocui carnea datorită conţinutului ridicat de proteine. În plus, acesta conţine zeci de alte ingrediente valoroase care contribuie la bună funcţionare a organismului uman. Includerea năutului în dietă este o decizie excelentă. Această plantă are efecte pozitive asupra organismului uman contribuind, printre altele, la susţinerea sistemului imunitar şi la îmbunătăţirea aspectului pielii şi al unghiilor. Acestea sunt doar câteva dintre multitudinea de beneficii pe care le are năutul asupra sănătăţii.

Data viitoare le-am pus gând rău pastelor din făină de năut, așa că povestea unui prânz delicios continuă! Am deja un plan și pentru ele, dar nu vi-l dezvălui încă, știți de ce? Pentru că planul îl pot schimba dacă îmi oferiți voi idei de rețete mai bune. Le aștept cu drag și interes în comentarii.

Apropos, tu ai încercat pastele din făină de legume? 

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top