Cinci obiceiuri matinale pe care oamenii de succes le practică zilnic
Faimosul Bruce Willis spunea că în fiecare zi se trezește râzând. Și chiar dacă nu sunt la fel de faimoasă, să știți că și eu cam la fel fac. Se numără de multă vreme printre acele obiceiuri matinale care au devenit automatisme. 🙂 Studiile au arătat că râsul îmbunătățește calitatea vieții și elimină emoțiile negative precum depresia sau anxietatea. O rețetă perfectă pentru succes nu o poate oferi nimeni, dar cred că entuziasmul și energia bună stau în puterea noastră și sunt factori importanți pentru a avea o viață reușită.
Și totuși, o să mă întrebați care este secretul pentru a avea succes la fel ca Oprah Winfrey sau Simona Halep?
Cred că ingredientul misterios pe care mulți oameni fie nu îl stăpânesc, fie îl tratează cu nepăsare încercând să se bazeze doar pe talentul dat de Mama Natură, este perseverența. Actorul român Sebastian Stan, a dezvăluit într-un interviu pentru o revistă din România că perseverența l-a adus pe culmile victoriei. A continuat să muncească pentru visul lui fără să accepte NU din partea nimănui.
Mai mult decât atât, tind să cred că acele obiceiuri matinale bune aduc numai beneficii în viața noastră. Toți oamenii de succes și-au construit deprinderi care îi ajută să fie eficienți, productivi și motivați. Iată deci, câteva sugestii pentru a deveni mai productivă, creativă și focusată de la prima oră a zilei. Sunt obiceiuri matinale de care și eu mă țin și, sincer, nu mă plâng de modul în care decurge viața mea.
Sport pentru corp și minte
Nu este ușor să te trezești dimineața devreme și să începi exercițiile. Ai nevoie de multă ambiție pentru a-ți convinge mintea să nu se lenevească încă o oră în pat. La început va trebui să tragi de tine, dar la un moment dat sportul matinal va deveni rutină. Iar dacă nu ești un om matinal (revin la exemplul personal, eu nu sunt matinală deloc), tot îți poți găsi timp spre seară pentru mișcare. Una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua pentru un psihic curat și o sănătate de fier.
Fie că îți place să mergi la sala de fitness, să faci antrenamentul acasă sau preferi să alergi în natură, tehnologia ne vine și ea în ajutor, făcându-ne mai ușoare eforturile pentru o viață activă și sănătoasă. Știți de ceva ani că Garmin este partenerul meu la alergat. Iar acum ne propune o noutate de vis! Ceasul inteligent VENU SQ, poate deveni asistentul de nădejde care să nu-ți lipsească de la mână. Vine în două variante: standard și music, cu o durată de viață a bateriei de până la șase zile, potrivit pentru orice ținută și capabil să-ți monitorizeze respirația, nivelul de hidratare, ciclul menstrual, somnul, saturaţia oxigenului în sânge (Pulse Ox), stresul sau rezerva de energie de care dispui.
În plus, noul ceas inteligent cu GPS, VENU® SQ, are un display color, dar și antrenamente preîncărcate, precum cele de yoga, forţă, cardio şi Pilates. Și îți mai spune și când este cazul să te hidratezi. Deci scuza că nu ai băut apă pentru că ai uitat este cea care poate fi dată uitării. De altfel, dacă alergi în parc, poți plăti direct cu ceasul sticla de apă, prin Garmin Pay.
Este ușor, confortabil și, foarte important pentru mine, foarte, foarte frumos! Ca de altfel toate produsle Garmin. Am lăsat mai sus un link către descrierea completă. Este fascinant!
Pentru a-ți crește determinarea ieși prin magazine și cumpără-ți haine de sport pe care să le îmbraci cu poftă și voie bună atunci când începi exercițiile. O pereche de îngreunări sportive pe care să le folosești la mâini sau picioare sunt de recomandat pentru alergare sau când faci exercițiile de yoga ori pilates.
Minte liniștită, decizii clare
Producătoarea serialelor de succes Scandal și Anatomia lui Grey, Shonda Rhimes povestea că se trezește cu o oră și jumătate înaintea copiilor ei, în jur de 5:30 a.m în fiecare zi. Acest moment este doar al ei, preferând să și-l petreacă scriind în jurnal sau doar admirând peisajul de la fereastră.
Mintea are nevoie de relaxare, sufletul de clipe în care să se reîncarce, iar zgomotul nu tot timpul ajută. Știu că ai obligații de care să te ocupi și multe hotărâri depind de tine în viața de familie, de aceea îți recomand zilnic, în fiecare dimineață să petreci câteva momente departe de toți și aproape de tine. Ușor, vei observa cât de activă vei deveni, mult mai deschisă la nevoile celor din jur, dar rămânând fidelă ție.
Moș Ene pe la gene
Alarma de la telefonul mobil este probabil printre cei mai mari dușmani ai tăi. Se numără printre cele foarte puține lucruri din lumea asta despre care pot afirma că le detest. Pe lângă faptul că organismul are nevoie de cel puțin șapte ore de somn pentru a funcționa corect, alarma de dimineață pe care o tot amâni zi de zi, îți face mai mult rău decât bine. Deși crezi că îți acorzi câteva minute bune de somn când amâni alarma nu faci altceva decât, să îți îngreunezi procesul de trezire. Iată de ce:
Dacă adormi la loc, mai mult ca sigur că ți-ai scufundat creierul înapoi la începutul ciclului de somn, momentul cel mai nefericit pentru a te trezi brusc. Când reușești să te trezești greu, vei avea impresia că ai dormit foarte rău. Una dintre consecințele trezirii bruște este un fenomen numit inerția somnului, perioada dintre trezire și starea complet trează când te simți ușor amețită, nesigură pe picioare. Dacă te-ai trezit brusc, inevitabil ești mai nesigură pe picoare, experimentând așa numita inerție a somnului.
Un studiu făcut de către specialiștii de la Harvard au descoperit că acest fenomen a durat între două și patru ore pentru a dispărea complet. În timp ce participanții au declarat că s-au simțit revigorați în aproximativ o jumătate de oră, facultățile lor cognitive nu s-au recuperat în totalitate. Nici dușul de dimineață, micul dejun sau lumina naturală de dimineață nu au atenuat rezultatele.
Din câte se pare, creierului nostru îi ia mult mai mult timp pentru a lua viteză și a performa la cote maxime. De aceea, încearcă să renunți la alarmă și să te trezești în mod natural. Procesul acesta o să fie o adevărată provocare, dar dacă Jeff Bezos poate și tu vei reuși.
Lista pentru mâine
Înainte de a pleca de la muncă, Kenneth Chenault, fostul director executiv American Express scrie trei lucruri pe care vrea să le realizeze în următoarea zi. Cu alte cuvinte, vorbim despre celebra ”to-do list” despre care v-am povestit deseori că s-a dovedit salvatoare. Încearcă și tu această abordare și consultă-ți lista în fiecare dimineață. Este unul dintre acele obiceiuri matinale care te vor ajuta să nu fi victimă sigură a procrastinării, deci începe cu activitatea cea mai dificilă, cea care nu îți face deloc plăcere. Crede-mă dacă vei aborda astfel situația, restul zilei va fi mai ușoară prin comparație!
Primul gând care îi trece prin minte lui Venus Williams imediat ce se trezește este cum să fie mai bună și să se autodepășească. Genul acesta de mentalitate este potrivită în orice domeniu. Fie că vorbim despre sport, antreprenoriat, educație ori marketing, nu contează ce faci, atâta timp cât îți creezi obiceiuri matinale potrivite care să te sprijine zi de zi, dimineață de dimineață pentru a-ți atinge țelurile.
Sursă foto: Pexels, Horia Stan
***