Pachete gourmet de Crăciun. Chefi români celebri le pregătesc, tu le comanzi la tine acasă.

Anul acesta cu siguranță este unul aparte din multe puncte de vedere. Iar sărbătorile vor fi, la rândul lor, inedite. Pentru că nu putem să ne vedem cu familia extinsă și cu toți cei dragi, cred că nu mai e cazul să ne spetim ore întregi lângă aragaz și cuptor ca să pregătim tot ce-i mai bun pentru masa de Crăciun. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțam la ideea unei mese festive delicioase! Prin urmare, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva variante practice de pachete gourmet. În loc să stai să robotești toată ziua în bucătărie, mai bine lasă Chefii celebri din România să-ți vină în ajutor cu o serie de pachete speciale de Crăciun, reprezentative pentru stilul lor de a găti.
Adi Hădean face să fie sărbătoare și pe cerul gurii!
Ne-a pregătit un ospăț în adevăratul sens al cuvântului. Unul dintre pachete, cel pentru șase persoane, conține Brânză Floare de Colț și Puturoasă de Trascău, Porchetta (ruladă din fleică de porc), carne la garniță, tobă și salam de casă, pulpă de rață, zacuscă de hribi, Tomahawk (antricot de vită crud), varză fermentată cu mirodenii, un cozonac pufos și două sticle de băutură (un vin și un spumant) recomandate de somelierul spaniol Eduardo Garcia Del Amo. La cât de tipicar îl știu eu pe Adi, nici nu pun vreo secundă la îndoială că tot ce include acest pachet este ales după criterii foarte stricte, în special după calitatea ingredientelor. Mie îmi plouă în gură, nu alta! Vouă?
Kané vine cu o inițiativă de lăudat. Proiectul Cutia cu Localnici susține antreprenorii locali printr-o ediție aparte de pachete gourmet de Crăciun (și nu numai).
Chef Cătălin Bejenariu a creat două variante de cadouri care vor conține o selecție de vinuri, ciocolată, ceai și dulceață artizanale, bunătăți de la Kané – biscuiți cu unt, jeleu de pere, ulei de hribi, cafea de specialitate, brânză maturată artizanală, decorațiuni de brad din ceramică și condimente artizanale. Practic, când cumperi un pachet de la Kane, nu numai că te bucuri de produse artizanale românești, ci îți și arăți susținerea pentru afaceri locale deosebite precum Velocitta, Steam, Zăganu, Le Bab, Prăvălia Idicel, Anika și Atelier Irina Neacșu.
Nicolai Tand vrea să aducă mâncarea tradițională la tine acasă. Pachetul pe care l-a pregătit include piftie de porc, cârnați de casă, sarmale cu carne, pui la rotisor, saladă boeuf și porchetta (ruladă din fleică de porc) la rotisor. Eu una deja le văd așezate la masa de Crăciun, cu toți cei dragi repezindu-se asupra lor.
KAIAMO vine cu o selecție de preparate care clar satisfice toate gusturile. Spun asta pentru că Chef Radu Ionescu a pregătit trei variante de pachete gourmet de Crăciun și două de meniuri – unul tradițional și altul internațional. Vin fiert, cozonac, brânzeturi artizanale, caltaboș, tobă, piftie, murături și zacuscă de casă, salată boeuf, bulz, salată de vinete, pâine de casă și diverse tipuri de cărnuri sunt doar o parte din preparatele gătite cu dichis care abia-și așteaptă mușterii.
Anika aduce toată lumea la masă cu pachetul de Crăciun conceput de Chef Alexandru Dumitru, care se inspiră din vechile rețete românești și le aduce în actualitate. El și echipa lui îți pregătesc un cotlet de porc cu os pentru 4-6 persoane și 2 kg de cârnați afumați – 2 tipuri chiar. În plus, poți să pui deoparte în cămară și multe borcane cu pastă de jumări cu boia afumată, kimchi cu varză, murături picante făcute în casă și unt cu trufe românești. Sigur o să le savurezi pe îndelete!
NOUA Bucătărie Românească prinde contur cu ajutorul mâinilor dibace ale lui Chef Alex Petricean. Hai să-ți fac poftă cu câteva preparate din pachetul de Crăciun! Cârnați proaspeți făcuți după o rețetă proprie, șorici de porc expandat și chipsuri de kale, terină de porc în foi de varză murată, legume coapte în jar și murate, nuci coapte și caramelizate, vin românesc din selecția restrânsă a restaurantului și multe altele. Pachetul vine și cu 2 figurine din ceramică de pus în brad, meșteșugite la Sibiu de atelierul Poemi.
Iar dacă vrei ceva dulce…
Zexe Braserie îți face poftă cu o colecție savuroasă de Crăciun.
Enumăr rapid numai câteva din deserturile lor statement: cozonacul clasic cu nucă, stafide și cacao, checul cu citrice, prunele și portocalele trase în ciocolată. Și să știi că piesa de rezistență este tortul diplomat, cu cremă de vanilie, frișcă și fructe proaspete. E la fel de bun cum îl făceau odată mamele noastre de sărbători.
MaraMura robotește cu drag și spor, mai ceva ca spiridușii lui Moș Crăciun! Pachetul de sărbători pe care-l propun anul acesta este cu adevărat special și conține un cozonac de ciocolată, un Christmas fruit cake, turtă dulce decorată, ciocolată de casă, macarons, biscuiți cu magiun și bezele colorate. Ce să mai spun… eu deja mă ling pe degete!
yammirame face dulciuri artizanale care bucură atât ochii, cât și papilele gustative. Mira frământă necontenit și din toată inima pentru a pregăti cozonaci și coronițe tip Babka. Cozonacul este cu ciocolată, nucă, stafide și, la alegere, rahat. Coronița vine în două variante: cu ciocolată, nucă și stafide sau cu dulceață, merișoare, ghimbir și ciocolată albă. Ce răsfăț!
Pain Plaisir îți aduce pe masa de sărbători un Coș Complet extravagant. Cozonacul Enchanté și vinul Château Meillier-Bordeaux Superieur, cu note de eucalipt și coacăze negre, sunt completate de o punguță de biscuiți cu scorțișoară, o cutie de biscuiţi cu ovăz, o punguță de biscuiți brăduț și una de bezele, la care se adaugă un ornament de brad realizat manual. Mai au și alte surprize de Crăciun, dar te las să le descoperi pe site-ul lor.
Cărți, dulciuri și flori pledează pentru relaxare în bucătărie cu ajutorul unui pachet aromat. Ei frământă cu spor pentru tine un cozonac cu multă ciocolată și nucă, pe care îl poți savura alături de un vin roșu italienesc Montepulciano D’Abruzzo, în timp ce citești o carte despre tainele vinului.
casadelpan ți-a pregătit un coș mai bogat decât sacul lui Moș Crăciun. Din el nu lipsește, desigur, cozonacul cu nuci, stafide și cacao. Dar pe lângă el apare și un preparat dulce cu specific catalan, carquinyoli (biscuiți cu migdale). Iar dacă ți-e poftă de o pâine cu adevărat specială… cei de la casadelpan ți-au pregătit chiar patru: o pâine cu ceapă caramelizată și boia, o pâine cu nuci, o pâine cu cărbune și semințe și o pâine rotundă, țărănească.
Informații despre oferte de pachete gourmet și detalii despre livrare găsești în link-ul atașat fiecărei recomandări în parte. 🙂
Sărbători fericite și… poftă bună!
***