Now Reading
#SheDOER: Mirela Bucovicean

#SheDOER: Mirela Bucovicean

mirela bucovicean

Îmi doresc de multă vreme să o am aici pe Mirela Bucovicean, pentru că este un exemplu extraordinar de #SheDOER, dar uite că acum am o misiune dificilă, pentru că face atâtea lucruri și are atâtea realizări, încât nici nu știu ce să vă spun despre ea întâi și întâi. 

Mirela este acum una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din România, dar, până să ajungă în acest punct, a trecut prin presă, publicitate și a avut propria firmă de brokeraj. Dar marea ei pasiune a rămas moda, de care era fascinată încă din copilărie, când ținea împreună cu mama ei un atelier de haine din București. Și chiar dacă i s-a oferit oportunitatea de a lucra ca stilist în Statele Unite, Mirela s-a întors… acasă. Și a pariat pe propria ei pasiune. Și pe propriul succes.

Din 2010 încoace, Molecule-F este cea mai importantă platformă dedicată designului românesc, dar și un shop online care crește văzând cu ochii, adunând sub umbrela sa designeri noi, artiști care inovează și creează cele mai frumoase piese și accesorii. Mirela Bucovicean a transformat un simplu site, la început, într-un spațiu al frumosului pe care toată îl iubește și îl dă exemplu. Pe care ulterior l-a transformat și în magazin fizic, în Promenada Mall.

Pentru mine, este una dintre acele femeie cărora le cer din când în când sfatul și de fiecare dată am primit de la Mirela o opinie argumentată și foarte pragmatică. I just love that!

Dar gata cu vorbăria că avem treabă! Ladies and gentlemen, meet the one and only Mirela Bucovicean!

1. Ce îți doreai să devii în copilărie?

Musafir. Asta a fost prima mea alegere pe la 3 ani. Apoi, mulți ani de zile mi-am dorit să fiu medic. Cardiolog, nu altă specializare. 

2. Cine este sursa ta de inspirație în viața profesională?

Toți oamenii din jurul meu. Învăț de la fiecare câte ceva. Îmi place determinarea celor flamânzi, creativitatea celor care au ajuns deja într-un punct sus și se întreabă ce să mai facă pentru a rămâne acolo, “think big-ul” mamuților, dar și temerile celor de la început, pentru că mă țin cu picioarele pe pământ. Oricât de sus ai ajunge, este mereu un loc de unde poți să cazi.

3. Care este cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat până acum în carieră?

Când am înțeles că nu trebuie să te atașezi prea mult de propriul business. Știu, este greu, îl crești ca pe primul născut, ții la el, depui toate eforturile de care ești capabil pentru a-l face să meargă. Dar la final, trebuie să-și împlinească scopul pentru care ai pornit la drum de la bun început, indiferent care este acesta, bani, statut ori implicare socială.  

4. Dar cel mai mare succes de care te-ai bucurat?

Succesul meu stă în recunoașterea muncii, în respectul pe care îl simt că mi se acordă, în dorința colaboratorilor de a lucra cu noi pe termen lung. Este un succes construit împreună cu echipa mea. 

5. Care este, în opinia ta, rețeta succesului?

Indiferent de domeniul la care face referire succesul, o definiție simplă, seacă și obiectivă ar fi “Succes = atingerea scopului în acțiunea întreprinsă.“ Când sunt întrebată despre success, imediat fac legătură cu business-ul, dar a ne opri doar la business ar fi injust față de succes. Uite, spre exemplu un sportiv poate calcula succesul prin depășirea propriilor limite, un ONG-ist prin implementarea ideilor sale, un scriitor prin impresiile lăsate în suflet sau minte.

6. Ai o relație specială cu mașinile. Povestește-mi câte ceva despre această pasiune care până nu demult era mai degrabă un domeniu pur masculin. Cum ai ajuns să participi la raliuri?

Și acum este preponderent un domeniu masculin, sunt foarte puține femei implicate, dar de condus mi-a plăcut întotdeauna.  În primii mei ani de soferit mi se spunea “micuța Schumi”. Ce-i drept, acum nu mai conduc cu viteză mare. 

În lumea raliurilor am ajuns datorită iubitului meu, Gabriel Stanciu, care pilotează de 7 ani, dublu campion național la vehicule istorice 2016 și 2017. Acum 3 ani m-a înscris la raliul Sibiului cu titlu de surpriză. De atunci, am fost nelipsită de la raliurile de regularitate, iar de anul trecut și de la cele de viteză. În sezonul de raliuri, din martie până în octombrie, sunt plecată 10 zile pe luna pentru această nouă pasiune a mea. Acum suntem doi piloți în familie. 

7. Ce te face fericită?

Sentimentul de “temps suspendu” alături de persoana iubită. 

8. Ce te enervează?

Mă enervează la culme prefăcătoria – este ceva chiar mai perversă decât ipocrizia, minciuna chiar și prin omisiune, lipsa de respect, lipsa de decență, vulgaritatea, show off-ul parveniților – acesta mă și amuză în egală măsură. Din păcate sunt lucruri pe care le întâlnesc tot mai des în ultimii ani și, deși marja mea de toleranță este exagerat de mare, devenită aproape insuportabilă pentru mine însămi, tot mă mai enervez. M-am gândit de curând că poate ar trebui să recitim cele 10 porunci din Biblie. Amintesc câteva care mi s-au părut de actualitate:

  • Să nu-ţi faci chip cioplit
  • Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău
  • Să nu pofteşti la ce are aproapele tău

Mi-ar plăcea să facem o dezbatere pe baza poruncilor, cred că e din ce în ce mai de actualitate subiectul. 

9. Care este cel mai important lucru pentru ține?

Probabil liniștea sufletească, echilibrul interior. Cred că dacă le ai pe astea, poți influența, să nu zic controla, sănătatea. Și dacă le ai pe primele două, poți face absolut orice îți dorești în viață. 

See Also

10. Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai?

Greu de spus. Am foarte multe amintiri frumoase. Am avut o viață plină, cu multe experiențe, am călătorit mult, am învățat enorm, am întâlnit oameni care m-au marcat, a căror amintire rămâne vie pentru mine, am primit și oferit cât am putut de mult. Acum, că m-ai pus să mă gândesc la asta, am un sentiment de mulțumire. Mă simt norocoasă! 

11. Care crezi că este talentul cu care te-ai născut?

Colegii mei zic că cel de leader, eu aș zice că cel de a diagnostica pe loc caracterele oamenilor, iubitul meu ar zice că eleganța, dacă o putem trece la talente. Pe mama n-o întreb, mi-e că-mi zice că puteam să semăn mai mult cu ea. 

12. Dacă ai putea da timpul înapoi, ce ai face neapărat?

Aș fi zis DA de mai multe ori, aș fi fost mai puțin precaută, mi-ar fi plăcut să fiu chiar mai curajoasă decât sunt, aș fi încercat să mă mulțumesc pe mine însămi mai mult și mai puțin pe ceilalți. Dacă ar fi să spun ceva punctual, aș aminti baletul, pianul și tenisul la vârsta când puteam să le învăț mai ușor.  

13. Un sfat pe care i l-ai da oricărei femei: să-și păstreze demnitatea. 

14. It’s a men’s world?

Nici vorbă. La nivel mondial mi se pare că suntem suntem în plin matriarhat. Și o să fie și mai și. Să mă scuze feministele, dar aș atrage atenția asupra curbei lui Gauss și aș îndemna la moderare. Recunosc că mie îmi place să mi se aducă flori, să fiu curtată, să mi se deschidă ușa sau să mă ajute cu căratul sacoșelor. Rareori mai vezi un gentlemen.

15. De ce ești un #doer?

Pentru că fac lucrurile să se întâmple. 

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top