Now Reading
Cum să alergi și să faci o faptă bună

Cum să alergi și să faci o faptă bună

Sunt deja câțiva ani buni de când am devenit ambasador al Semimaratonului București precum și al Maratonului București. Alerg în fiecare primăvară și toamnă câte o cursă în aceste competiții iar asta îmi aduce multă fericire. De ce? Păi, pe lângă faptul că fac mișcare pentru sănătatea mea și că atmosfera la un eveniment sportiv de stradă este absolut fantastică și te încarcă cu multă energie, pot să alerg și să fac în același timp o faptă bună pentru cei care au nevoie de sprijin. Reușesc în acel fel să îmbin o plăcere cu o datorie civică pe care fiecare dintre noi o avem de la un anumit punct încolo în viață. 

Cele mai de succes maratoane ale lumii adună anual până la 50 de milioane de dolari pentru o serie largă de organizații non-guvernamentale și non-profit. Anul trecut pe vremea asta făceam echipă cu Horațiu și alergam la semimaratonul București pentru Hospice Casa Speranței. În săptămâna premergătoare evenimentului am reușit să strângem împreună, de la prietenii noștri de pe Facebook, aproape 2000 de lei. O sumă frumușică despre care am știut sigur că va urma să meargă către o organizație cu totul deosebită. Am fost siguri că în acest fel am dat și noi, alături de cei care ne-au susținut, o mână de ajutor pentru a ușura ultimele momente din viața unui om. 

Și deoarece am remarcat că tot mai mulți oameni au început să alerge și să participe la diverse competiții, cred că ar fi cazul să crească și numărul celor care aleg să facă această formă de mișcare pentru o faptă bună. Așa că am întocmit o listă cu toate cauzele dintre care poți alege să alergi pe 13 mai la Semimaratonul București.

LET’S DO IT ROMANIA – Anul acesta voi alerga pentru acestă mişcare socială din România, o organizație cu spirit de doer, cu peste 1.400.000 de voluntari implicaţi în 7 ani de activitate.

HOSPICE – Înființată în 1992, Hospice Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

HHC – Hope and Homes for Children. Preşedinte Onorific al HHC România Alteţa Sa, Prinţesa Marina Sturdza. Misiunea lor – eradicarea globală a instituționalizării copiilor.

FOR – Fundația Olimpică Română este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani aflati in situatii deosebite de viata.

UNITED WAY – United Way este o fundaţie românească independentă şi condusă de voluntari locali afiliată la United Way Worldwide, SUA. Misiunea lor este de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului.

ASOCIATIA HELP AUTISM – Asociația Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism

PADUREA COPIILOR – O asociație nouă care încearcă să ofere soluții la o problemă acută din România: lipsa pădurilor.

SALVAȚI COPIII – Organizația Salvaţi Copiii România promovează de 27 ani drepturile copilului. Misiunea lor este aceea de a garanta egalitatea de şanse pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care aceştia provin.

LITTLE PEOPLE – Ajută copiii bolnavi de cancer în mai multe orașe și spitale decât orice alt ONG din România și Republica Moldova.

LIGHT INTO EUROPE – O fundație româno-britanică al carei scop este de a ajuta copiii și tinerii cu deficiențe senzoriale din Romania, să le îmbunătațească viețile, să le extindă posibilitățile și să devină membri activi și acceptați în societatea românească.

CRUCEA ROSIE SECTOR 1 – Organizație membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul celor mai vulnerabile persoane.

ALERG PENTRU ROBERT CADAR – Un tânăr care s-a dedicat proiectelor de voluntariat are mare nevoie de ajutorul nostru, fiind diagnosticat recent cu o formă rară de cancer.

PLANTAM FAPTE BUNE IN ROMANIA – O iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011. Până în prezent, 32.300 voluntari au plantat și îngrijit 660.000 copăcei pe un total de peste 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe.

AJUNGEM MARI – Programul educațional Ajungem MARI – Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.

ORGANIZATIA UMANITARA CONCORDIA – O organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă.

ASOCIATIA TOUCHED ROMANIA – Asociația a luat fiinta pentru a preveni abandonul copiilor si de a ajuta mamele aflate in situatii dificile, oferindu-le suport material si moral.

ASOCIATIA AURA ION – Desfașoară activitati cu caracter umanitar si caritabil, promovând voluntariatul și responsabilitatea socială. Fondurile strânse în urma acțiunilor sunt directionate către copii, tineri, adulti și vârstnici din categorii sociale defavorizate.

FUNDATIA INOCENTI – Misiunea Fundației este de a sprijini copiii și familiile care se află în dificultate și de a desfășura activități pentru prevenirea abandonului maternal.

See Also

PACHAMAMA – Pachamama își asumă misiunea de a educa și de a inspira oamenii de pretutindeni, pentru ca aceștia să creeze împreună o lume durabilă și înfloritoare.

MERCI CHARITY BOUTIQUE – Atelier Merci este un atelier social de croitorie, care susține cazuri sociale și medicale.

ASOCIATIA CASTIG VIATA – Asociație non-profit, apolitică, înființată din dorința de a contribui la îmbunătățirea nivelului de sănătate din România.

THE SOCIAL INCUBATOR – O organizație non-profit pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor defavorizate, în principal tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului fără nicio pregătire reală pentru viața independentă.

ASOCIATIA MMA – Asociație non-profit înființată în 2014 cu scopul de a sprijini creșterea, îngrijirea sănății, dezvoltarea fizica și psihică a copiilor diagnosticați cu Acidemie Metilmalonica (MMA).

ATCA – Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată a obținut rezultate remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist și s-a specializat în domeniul de formare a terapeuților ABA din România.

HABBITAT – Habitat for Humanity Romania au o viziune nobilă: o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent.

Indiferent pentru ce cauză alegi să alergi, vei face o faptă bună!

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top