6 antrenamente în aer liber, fără costuri, și beneficiile lor.

Nu am timp.” Timp îți faci, pentru că este o chestiune de priorități. ”Nu știu cum.” Ai un internet întreg plin de exemple, de la cele mai simple, până la cele mai complexe. ”Nu îmi permit.” Toate aceste exemple de antrenamente în aer liber sunt gratuite. ”Nu știu când să mă antrenez … nu știu cum să mă motivez … nu cred că pot …” Lista de nu-uri este fără sfârșit. Soluțiile și ele la fel. Dar trăim într-o epocă în care doar dacă nu vrei, nu faci. Sau dacă, Doamne ferește, suferi de o boală care nu îți permite să faci sport. Altfel, toate sunt doar scuze. 

O să-mi spui că sunt prea directă, prea dură, prea tranșantă. Poate că da, dar sunt pentru că asta este ceea ce cred. Sportul a devenit o chestiune atât de accesibilă, încât dacă îți dorești cu adevărat, nu ar trebui să te împiedice nimic. 

Am ales săptămâna asta să comunic despre sănătate, în diversele ei aspecte. Iar astăzi a venit rândul mișcării fizice… în aer liber. Pentru că sălile sunt închise, trebuie să ne reorientăm. Să găsim soluții pentru a ne păstra starea de sănătate optimă și pentru a arăta bine. Multe săli de sport precum F45 French Quarter sau Attitude Pilates s-au adaptat și au gândit antrenamente în aer liber pentru clienții lor. Cine însă nu are această opțiune, se poate menține în formă cu antrenamente în aer liber. 

Care sunt beneficiile antrenamentelor în aer liber?

  • Studiile au arătat că activitatea fizică în aer liber scade tensiunea arterială și ritmul cardiac al unei persoane. Antrenamentul în aer liber pare mai puțin intens decât exercițiile similare în interior, contribuind astfel la o mai bună performanță. 
  • Când faci mișcare în aer liber, respiri aer proaspăt care ajută la atenuarea insomniei. Exercițiile fizice regulate și aerul proaspăt te vor ajuta să adormi și să îți îmbunătățești calitatea somnului!
  • Când te antrenezi în aer liber, te poți bucura și de beneficiile soarelui. Aerul proaspăt și lumina naturală revigorează și oferă mai multă energie minții și corpului. Soarele oferă vitamina D de care avem atâta nevoie inclusiv pentru o imunitate solidă, te vei bronza în timpul antrenamentului și soarele îți va da o stare bună! Lumina solară stimulează energia musculară și oxidarea țesuturilor.
    Când te antrenezi în aer liber, ține însă cont de posibilele daune cauzate de lumina soarelui excesivă, cum ar fi deshidratarea și arsurile solare. Așadar, nu uita protecția solară și hidratarea în timp ce te antrenezi în aer liber!
  • Așa cum menționam mai sus, antrenamentele în aer liber sunt adesea complet gratuite, deoarece parcurile, pistele sportive, scările și alte locații de exerciții în aer liber sunt de obicei deschise tuturor și gratuite. Exercițiul în aer liber este prietenos portofelul tău! 🙂
  • Gândiți-vă la împrejurimile casei tale și gândește o sesiune intensă de antrenament fie pe o pistă de alergare în parc, un deal sau scările din apropiere, de exemplu. Locațiile de antrenament sunt adesea mai aproape de tine decât crezi! Astfel că utilizarea locațiilor din apropiere este mai prietenoasă cu mediul, deoarece economisește nu numai timp, ci și resurse naturale, deoarece nu este nevoie să te duci cu mașina la antrenament. 
  • Schimbă rutina! Efectuează antrenamentul tău din interior în aer liber la care poți adăuga mișcări, cum ar fi exerciții de greutate corporală, care sunt ușor de făcut oriunde. Majoritatea exercițiilor cu greutatea corporală sunt mișcări multi-articulare și, prin urmare, sunt extrem de eficiente! Un antrenament cu greutatea corporală îți va îmbunătăți coordonarea, echilibrul și mobilitatea în special.
  • Majoritatea locurilor în care poți face antrenamente în aer liber, cum ar fi parcurile și pistele sportive, sunt deschise tuturor. Practic acum te poți antrena împreună cu prietenii și cei dragi, care nu merg la aceeași sală de fitness cu tine. Mai mult, antrenamentul în aer liber este o oportunitate excelentă de a cunoaște oameni noi cu preocupări comune! 🙂
  • Una peste alta, de exercițiile în aer liber beneficiază întregul corp, aducând bucurie, bunăstare și o dispoziție mai bună!

Ce echipament ai nevoie pentru antrenamente în aer liber?

Nimic sofisticat. Te poți antrena cu greutatea corpului, te poți folosi de o bară, de o bancă, de o balustradă, de scări… puneți imaginația la lucru. Dar dacă vrei totuși să aduci un pic de diversitate antrenamentului tău, atunci poți folosi mici obiecte care fac totul mai distractiv. 

Am făcut recent AICI o listă cu accesorii pentru sport pe care le poți cumpăra fără grijă deoarece ocupă puțin spre deloc spațiu în casă. 😉 Și pe care le poți utiliza și afară. 

Poți adăuga o saltea și o minge gonflabilă.

Minge gimnastica – 20 cm
Saltea Trendy Sport ProfiGymMat Professional, ecologica, 120 x 60 cm, 4 culori

Antrenamente în aer liber de pe Instagram.

Cele 6 antrenamente în aer liber sunt chiar dintre cele pe care eu însămi le-am pus în practică în perioada de carantină. Așadar sunt alese pe sufletul meu. Te avertizez că nu sunt ușoare dar sunt foarte simpatice, dacă se poate spune asta despre niște antrenamente. 🙂 Tu ești liber/ă să cercetezi si să descoperi și alte astfel de antrenamente în aer liber. Succes!!

1. Antrenament pentru picioare – 6 exerciții fără accesorii.


2.  Antrenament pentru tot corpul – 5 exerciții, ai nevoie de un set gantere, saltea, bandă elastică, coardă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Colquhoun (@saracolquhoun)


3. Antrenament pentru tot corpul – 4 exerciții de forță, cardio, abdomen și un flow, ai nevoie de ganteră și saltea.


4. Antrenament pentru tot corpul – 6 exerciții care te vor face să transpiri din plin. Nu ai nevoie de accesorii.


5. Antrenament în doi – 6 exerciții, ai nevoie de o bandă elastică și de un prieten/o prietenă. 🙂


6. Antrenament pentru tot corpul – 6 exerciții, ai nevoie de o bancă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polina Kitsenko (@polinakitsenko)

Crede-mă, toate aceste antrenamente în aer liber par simple la prima vedere, dar vor scoate untul din tine! 🙂 Aștept feedback!

*** 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top