Now Reading
Ce conturi de Instagram utile urmăresc

Ce conturi de Instagram utile urmăresc

Instagram, acest spațiu virtual în care toată lumea e frumoasă și un pic vedetă, este nelipsit de pe mai toate telefoanele mobile. Personal, mă surprind uneori când telefonul mă anunță că am stat 1 oră pe Insta… și nu e nici miezul zilei. 

Da, are acest efect de dependență pentru că mare parte din imaginile care îți trec rapid prin fața ochiului te încântă. Majoritatea sunt super prelucrate și arată într-un mare fel. Totuși, cum zice vorba aia românească, at the end of the day, nu rămâi cu cine știe ce. Omul din tine nu este mai bogat spiritual. Ba din contră, aș putea spune. Te poți trezi ușor frustrat că atunci când te uiți în oglindă nu ai tenul perfect ca X, picioarele lungi ca Y (sau mai bine zis alungite în aplicație – o da, se poate și asta) sau că locurile pe care le vizitezi nu sunt la fel de speciale ca la Z. 

Dacă nu ești conștient de toate aceste artificii, poți pica foarte ușor în capcana unei iluzii. 

Tocmai de aceea, de-a lungul timpului, am încercat să transform contul meu de Ig într-un spațiu care nu este o odă permanentă adusă persoanei mele sau o nesfârșită reclamă și să ofer pe cât posibil și ceva util celor care mă urmăresc. Uneori reușesc, alteori nu. Pentru că nu e chiar simplu să-ți bați capul cu conținutul pe care îl generezi. 

În plus, mi-am selectat și un număr mare de conturi care să mă informeze cu ce se întâmplă prin lume și din care să învăț lucruri noi. Multe dintre aceste conturi sunt străine. Nu de alta, dar prin țări străine există o sumedenie de publicații axate pe domenii ca natură, politică, satiră, cultură urbană, business, fashion inteligent etc. You get my point. 

Dar pentru acest articol mi-am propus să atrag atenția asupra unor conturi de Ig românești pe care le urmăresc, mai puțin pentru estetica lor (deși ea se regăsește la ele) și mai degrabă pentru esența din spate și utilitatea pe care mi-o oferă. Sunt sigură că îmi mai scapă o grămadă, așa că orice completare este binevenită. 

Să începem:

@finesocietycurator

Diana Cosmin este din punctul meu de vedere una dintre cele mai prolifice prezențe în online. Mă impresionează cu cât de mult scrie și, mai ales, cât de frumos. De la Diana îmi iau deseori repere de lectură și informații despre oameni de valoare. 

@foodofbucharest

!WARNING! Acest cont provoacă dependență, poftă, foame și sunt sigură că este sursa principală a kilogramelor în plus pe care cei care îl urmăresc le acumulează. Desigur după ce vizitează locurile recomandate.

Pe acest cont poți găsi restaurantele unde să mănânci cel mai bun Kunefe, cele mai bune paste sau… mai bine mă opresc. 

@bloguluotrava

Care sunt filmele noi pe care să le vezi neapărat, piese de teatru, case și muzee de vizitat, Cristi Șimonca este #fiertpecultură. Dacă decizi să-l urmărești, deși folosește cuvinte puține, te face cumva să te simți chiar prost că n-ai bifat ceva pentru creier săptămâna asta. 

@ovidiubuta

Dincolo de activitatea lui locală și internațională ca stilist pentru super publicații, Ovidiu are un talent fantastic de a face educație în … modă, desigur. Pentru că și acest fascinant domeniu al fashionului are niște reguli. Să arunci niște verze pe tine ca să pari interesant, nu te transformă în vreun reper de stil. Ci într-o varză. 😁 Well, Ovidiu explică atât de clar ce înseamnă să te îmbraci bine/corect, încât îl vei adora. Are și un umor subtil, pe care eu îl gust.

 

View this post on Instagram

 

The beautiful madness. Backstage at @mqviennafashionweek.

A post shared by Ovidiu Buta (@ovidiubuta) on

@sorinafredholm

Chiar dacă nu sunt deloc vegană :), tot mă uit fascinată la felurile de mâncare pe care Sorina le pregătește. Cu multă pasiune și consecvență reușește să facă din legume și din diverse alte ingrediente vegetale rețete simple, mega apetisante și cu aspect de senzație. 

@danasota

Dacă mă întrebați cine știe cu adevărat domeniul beauty pe la noi, am un singur nume ca reper: Dana. Pentru că atunci când zic beauty, nu mă gândesc la tenuri pline de coșuri, frumos zugrăvite pentru fotografii. Beauty înseamnă în primul rând îngrijire din interior spre exterior, iar exteriorul poate arăta foarte bine și fără bisturiu. Na, zic și eu… 

@ruxandrababici

Cauți sfaturi pentru businessul tău? Ruxandra este foarte motivantă și la obiect. Vrei să știi ce înseamnă strategie și marketing în online? Dă click pe contul ei. Cred că o să-ți placă. 

 

View this post on Instagram

 

Physical recession. I built my career and my business taking advantage of digital tools. With a lot of success. Why? I *get* digital, I am really good at it. With digital tools I share my ideas, find my tribe, travel, work, and have financial freedom. Hey, I got to be an independent happy woman all thanks to technology. I also help others use digital marketing to be more successful. That is my biggest professional accomplishment. Trully. Not the number of likes or views. But that one client who increased a funnel. Or that 1 person out there whom I never met telling me I made a difference to help her believe in herself. And for that I thank you. But. And this is a big But. We are so alienated. Instagram, Facebook, Tinder…. We are going through a physical recession. Psychology experts say that for the first time in history 2 distinct generations: people in their 60s and 20s are the prime participants of a sexual recession as a result of our inability to make human connection. Just look at yourself when you go out: how many times do you check your phone when you meet friends? Do you realize how rude we are? So. What now. How do we go back to basics. How do we become more human again. How do we cultivate empathy, connection, physical contact. So that our businesses run in digital but our hearts beat in analogue.

A post shared by Business Consultant (@ruxandrababici) on

@radufconstantinescu

Știu că multă lume zice că nu-l urmărește. Dar îl urmărește. Pentru că Radu are un talent aparte în a înțelege cum funcționează relațiile de cuplu. Și spune foarte pe șleau niște adevăruri de care vrem să fugim. 

 

View this post on Instagram

 

Femeile care citesc sunt de evitat! Au întâlnit deja bărbați mai interesanți decât tine: Neruda, Garcia-Marquez, Bruckner. Și toți le-au mințit. Dacă l-au citit și pe Freud ai dat de dracu’. Femeile care citesc o fac ca la carte. Poți să scrii un roman după o singură noapte. Sau măcar o poezie… cu rimă îmbrățișată. Să te temi de o femeie care lasă mai mulți bani în librărie decât în magazinele de pantofi. Sunt imprevizibile ca o piesă de teatru și e vai de tine dacă îți fac o “scenă”. Din actor principal vei ajunge să faci figurație sau și mai rău, o să fii un simplu spectator clandestin al contului ei de instagram. Ai grijă cu femeile care citesc. Dacă nu le iubești cum merită… astea sunt obișnuite să întoarcă foaia.

A post shared by . (@radufconstantinescu) on

@radurestivan

Vrei să alergi sau deja o faci? Radu este persoana pe care să o urmărești. Este motivant și un om atât de pozitiv (știu că nu pot folosi grad de comparație, dar o fac!) cum rar ți se arată. Dacă a reușit să tranforme mii de oameni în alergători, sigur va avea succes și cu tine. 

Mai sunt domenii pe care nu le-am acoperit dar poate mă ajutați să completăm și facem partea a doua. 😉 

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top