Now Reading
Sfaturi de viață utile adunate de pe Instagram

Sfaturi de viață utile adunate de pe Instagram

Eu una cred că putem învăța câte ceva de oriunde și de la absolut oricine. În fond, nu le putem descoperi de unii singuri chiar pe toate, nu? Așa că nu strică să fim deschiși și, asemenea unui burete, să absorbim cât mai multe informații și să rămânem cu esența din ceea ce au experimentat și învățat cei din jur. În această ordine de idei, uite o listă de sfaturi de viață utile adunate de pe Instagram. Sper să-ți fie de ajutor!

Știți cu siguranță acele cartoline care circulă pe Instagram, cu diverse sfaturi motivaționale sau de viață. Da, sunt foarte multe și unele sunt niște tâmpenii. 🙂 Dar în același timp, dacă înveți să faci distincția între prostii adolescentine și o informație utilă, concentrată în câteva cuvinte bine alese, cu impact, atunci și acest spațiu Social Media îți poate aprinde niște beculețe în deciziile de zi cu zi pe care le iei.

Pentru obiective noi e nevoie și de obiceiuri noi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thinking Minds (@thinkingmindspage)


Lupul își schimbă parul, dar năravul ba, corect? Înțelepciunea populară are întru totul dreptate când spune că deprinderile rele nu se schimbă ușor. E nevoie de multă voință și de muncă.  Altfel nu se poate, nu există scurtături. Așa că, atunci când îți setezi noi țeluri, gândește-te și la noile obiceiuri pe care ar trebui să ți le formezi.

Cea mai sexy parte a corpului e…mintea ta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thinking Minds (@thinkingmindspage)


Poți să pierzi sau să ți se ia orice lucru material, dar mintea nu ți-o poate lua nimeni. Ea e bunul tău cel mai de preț și cu siguranță e cea mai bună investiție pe termen lung. Așa că ajut-o să se dezvolte! Hrănește-o cu lecturi, oferă-i discuții profunde, ascultă discursuri care s-o stimuleze și pune-i la dispoziție experiențe din care să învețe și să crească.

Renunță la ideea de a avea mereu dreptate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deepak Chopra (@deepakchopra)


Nu zic să nu-ți spui părerea sau să nu vii cu argumente când ești prins într-o discuție în contradictoriu. În schimb, vreau să punctez îndârjirea de care dăm uneori dovadă, înverșunarea pe care o avem când vrem să-i arătăm celuilalt că greșește. Ne-am simți mai bine (și cred că la fel s-ar simți și interlocutorul nostru) dacă am transmite pace, armonie și iubire. Discuția sigur s-ar desfășura în altă notă, nu crezi? Am fi mai dispuși să ascultăm cu adevărat și celălalt punct de vedere – pentru că am încerca să-l înțelegem mai bine, nu să vedem cum îl putem combate.

Nu-mi spune că am noroc – în timp ce tu dormi, eu muncesc.


Tu ești singurul care știe cu adevărat cât efort ai depus pentru a ajunge unde ești acum. Fii conștient de munca ta și nu pleca urechea la cei care-ți spun că, spre deosebire de ei, tu te-ai născut sub o stea norocoasă. În fond, de la baza muntelui e ușor să-i spui celui care e în vârf că a avut parte de vreme bună, nu?

Fântâna tinereții se află în frigider.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mindbodygreen (@mindbodygreen)


Alimentația are un rol decisiv asupra înfățișării și stării noastre de sănătate. Încearcă să ai o dietă echilibrată, bogată în alimente nutritive și de calitate. E important să te hidratezi, să mănânci legume la fiecare masă, să iei gustări sănătoase, să consumi cât mai puțin zahar și cât mai puține produse procesate. Și să nu mănânci mai mult decât are nevoie organismul tău.

Devii ceea ce te înconjoară.


Nici nu ne dăm seama câte lucruri preluăm unii de la alții când stăm mult timp împreună. La prima vedere schimbările sunt imperceptibile. Dar, odată cu trecerea anilor, are loc o omogenizare. Oamenii care vreme de ani de zile petrec mult timp împreună ajung să aibă același tip de energie, aceeași abordare a vieții, aceleași valori și principii de viață. Așadar, caută să fii într-o companie care să-ți fie benefică, care să te ajute să te dezvolți.

Ai încredere în puterea eforturilor colective.


Având în vedere că suntem aproximativ opt miliarde de oameni, pare o picătură de apă într-un ocean ca fix tu să încerci să schimbi ceva. Și cu toate astea, încearcă! Poate mai sunt și alții care, asemenea ție, acționează în direcția unei schimbări în bine. Puse împreună, micile voastre acțiuni individuale au puterea de transforma lumea, de a-i da o altă formă. Mai bună.

Acasă înseamnă corpul tău, mintea ta și Terra. Ai grijă de ele!


Echilibrul e cheia, nu-i așa? Daca acordăm atenție doar unui aspect și le neglijăm pe celelalte, treptat viața noastră va ajunge în dezordine. În schimb, când cele trei sunt în armonie, atunci și noi ne simțim mai bine și trăim din plin.

Dacă nu-ți permiți să mergi la un psiholog, găsește variante alternative de terapie.


Ai atât de multe posibilități! Dacă folosești rețelele de socializare, atunci urmărește conturi ale unor psihologi. Sau citește cărți de self-help , le găsești în orice librărie. Poți să scrii într-un jurnal sau să-ți rezervi timp de introspecție și de autoanaliză. Învață să stabilești și să menții anumite limite. Ține-te de promisiunile pe care ți le faci, astfel încât să ai o relație mai bună cu tine însuți. Iar când greșești, învață să fii înțelegător cu tine și să te ierți. Ai grijă de nevoile corpului tău, și anume: fă mișcare, dormi atât cât trebuie, asigură-te că stai suficient timp la soare, nu te suprasolicita fizic și ai grijă ce mănânci.

Învață să apreciezi mai mult ce ai!

Deseori credem că unele lucruri pur și simplu ni se cuvin. Că le meritam. Că e dreptul nostru să le avem. Iar când apare un oarecare inconvenient sau dacă, pentru o anumită perioadă, nu mai avem acces la ceva, atunci ne simțim nedreptățiți. Ne încărcăm cu energie negativă și ne simțim bătuți de soartă. Dar oare cât de mult am apreciat lucrul respectiv înainte de ne fi luat? Începe-ți fiecare zi gândindu-te la trei lucruri pentru care ești recunoscător și o să vezi că o te bucuri mai mult de viață. Pentru că o să ajungi să vezi lucrurile pe care le ai ca fiind privilegii, nu drepturi.

Tu ce ai pune pe lista de sfaturi de viață utile adunate de pe Instagram?

***

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top