Now Reading
Ce este Listeria, bacteria din alimentele congelate pe care trebuie să le evităm zilele acestea?

Ce este Listeria, bacteria din alimentele congelate pe care trebuie să le evităm zilele acestea?

listeria

Dacă ai urmărit știrile din ultimele ore, atunci știi deja că toată lumea este îngrijorată zilele acestea din cauza Listeriei, o bacterie care se găsește în soluri, apă și animale și care, spre deosebire de alți germeni, poate supraviețui temperaturilor scăzute.

Altfel spus,  listeria se găsește și în produsele congelate, favorizând apariția toxiinfecției alimentare. Și deși pentru unele persoane poate fi doar o problemă de câteva zile, infecția cauzată de listeria poate afecta serios femeile însărcinate, bebelușii sau persoanele cu un sistem imunitar deficitar, punând în pericol inclusiv viața acestora. De altfel, de aici a pornit întreaga criză: nouă oameni au murit după ce au mâncat porumb congelat de la o fabrică din Ungaria. Porumbul era contaminat cu Listeria. Zeci de cazuri de îmbolnăvire au apărut însă luna trecută în cinci țări europene (Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda și Suedia), motiv pentru care autoritățile europene au impus retragerea de pe piață a unor produse congelate din mai multe state.

Perioada de incubație în cazul infecției cu Listeria e de aproximativ 70 de zile de la expunere, așa că situația trebuie monitorizată atent.

În România nu s-au înregistrat cazuri deocamdată, din fericire, dar Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a luat deja măsuri și a retras de pe piață produsele congelate de la Iglo și Greenyard pentru ca acestea să fie verificate.

Iată lista produselor Iglo retrase de pe piață în momentul de față:

– Spanac tocat

– Mazăre 450g

– Mazăre 750g

– Mazăre 900g

– Fasole galbena 450g

– Fasole galbena 750g

– Broccoli 450g

– Porumb 750g

– Amestec grădinăresc 450g

– Amestec de vara 450g

– Salata franţuzească 450g

– Amestec de legume 750g

– Amestec mexican 750g

– Amestec cu ciuperci 750g

– Amestec mexican 450g

– Amestec pentru supa 450g

– Amestec Fitness 20/450

– Amestec Mediteraneean 20/55

– Amestec Wellness 20/400

See Also

– Amestec Wok 20/400

– Amestec Grădinăresc 400g

– Salata Franţuzească 400g

– Amestec Mexican 400g

– Amestec de vara 400g

– Legume pentru supă de carne 500g

– Amestec pentru supa 400g.

Dacă aveți acasă vreunul dintre produsele congelate de mai sus, Iglo recomandă următorul lucru.

Dacă aţi cumpărat unul dintre produsele anterior menţionate, vă rugăm să nu consumaţi alimentul şi să returnaţi produsul comerciantului de la care l-aţi cumpărat, iar acesta vă va rambursa preţul plătit. Pentru orice întrebări, contactaţi departamentul de calitate al Maresi Foodbroker SRL, distribuitorul local al produselor Iglo, pe adresa de email office@maresi.ro.

Măsura nu este luată pentru a îngrijora populația, având în vedere că România nu e afectată de cazuri de Listeria, dar e menită să prevină apariția unor probleme similate celor din Europa.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top