Now Reading
16 lucruri care nu trebuie să îți lipsească niciodată din trusa de vacanță

16 lucruri care nu trebuie să îți lipsească niciodată din trusa de vacanță

Pe cât de tare aștept vacanțele, pe atât de mult mă enervează să fac bagajele. Nu de alta, dar trebuie să mă asigur că toată lumea din casă a împachetat ce trebuie și că ne descurcăm pe toată perioada vacanței cu ce avem (da, băieților doar le verific ceea ce au împachetat deoarece de vreo doi ani este responsabilitatea lor să facă asta). Pe mine mă ajută mult listele și, cum am mereu o agendă după mine, notez în ea ori de câte ori îmi amintesc să mai iau ceva (eventual cu un mare NU UITA!!! lângă :D).

Cu ritualul de beauty lucrurile sunt ceva mai complicate în vacanță. Asta pentru că, evident, nu pot lua tot arsenalul după mine, deci din start trebuie să fac o selecție inteligentă a produselor pe care le voi pune în geanta de voiaj. Dacă mergi într-un city break și ai la dispoziție doar un bagaj mic, provocarea este și mai mare (mie nu-mi iese tocmai de aceea am tot timpul bagaj de cală), pentru că trebuie să te încadrezi în standardele de zbor: recipiente de maximum 100 ml, eventual și sigilate într-o pungă de plastic. Dacă nu ai deja produse la travel size, poți utiliza niște recipiente reutilizabile, numai bune în astfel de situații.

Pe lângă periuța și paste de dinți, plus peria de păr, am o listă de essential, adică produsele de care nu mă despart nici în vacanță și pe care le iau mereu cu încredere după mine, pentru că îmi protejează pielea și nici nu ocupă mult spațiu în bagaj.

 1. Cremă cu factor de protecție solară
ACM Sensitelial Spray Solaire – pentru față și corp

Fie că merg la munte sau la mare, crema cu SPF nu îmi lipsește din bagaj. Și cum vreau să fac economie de spațiu, caut mereu acele formule de maximum 100 ml, ce pot fi aplicate cu succes atât pe față, cât și pe corp.

 1. Șervețele demachiante

În vacanță le prefer pe acestea pentru că sunt mai practice și merg mai bine în bagajul mic. Însă dacă merg pe varianta unui bagaj la cală, aleg o apă micelară sau un lapte demachiant, pentru că, de ce să nu recunoaștem, curăță mult mai bine decât șervețelele.

Makeup Removing Wipes essentials by ARTISTRY™

 

 1. Gel sau spumă de curățare a feței

Inevitabil, în orice vacanță mergi mult. Pui mâna murdară pe față. Mergi prin praf. Tenul tău e expus în permanență. Tocmai de aceea, la finalul zilei ar fi bine să ai grijă de el și, după demchiare, să îl cureți în profunzime.

CAUDALIE MOUSSE NETTOYANTE FLEUR DE VIGNE

 

 1. Cremă hidratantă

Am scris deja în articolul de mai jos care sunt variantele mele favorite de cremă intens hidratantă, dar cu o formulă ușoară, ce se absoarbe rapid. Hidratarea este foarte importantă în vacanțe, așa că nu sar niciodată peste acest pas.

10 creme ultra-hidratante care nu îți îngrașă tenul

 1. Un gel de duș hidratant

Am observat adesea că pielea corpului devine ușor sensibilă atunci când „schimb” apa. Nu, nu cred că e o conspirație globală a apei din hoteluri, dar cert este că îmi place să combat efectele acesteia cu un gel de duș ce are o formulă extra-hidratantă.

Gel de dus DTOX Giovanni – cenușă vulcanică și cărbune activ
 1. Cremă de corp

După o duș relaxant, următorul pas este o cremă de corp ce răsfață pielea, nu?

Spray hidratant Jason cu Unt de Cacao pentru corp

 

 1. Apă termală

Dacă mergi la plajă sau într-un loc însorit, o mini-apă termală te va salva în momentele sufocante. Pulverizează și tapotează apoi cu un șervețel.

Apa termală: proprietăţi, beneficii şi mod de aplicare

 1. Mascara

Oricum nu sunt adepta unui machiaj foarte pronunțat și rar mă vei vedea adoptând un make-up complex, iar în vacanțe nici atât nu mă complic. Însă păstrez mereu o mascara în portfard, în caz că ies seara pe undeva și vreau să îmi accentuez privirea.

 1. Balsamul de buze

Dacă e unul hidratant și cu un strop de culoare cu atât mai bine, pentru că mă scapă de grija de a căra multe rujuri după mine.

 1. Fard de obraz tip stick

Nu mă complic că fardurile pudră pentru că în cazul lor ar trebui să am automat și o pensulă, deci din start am extinde lista. În schimb, un blush stick, pe care îl aplici și îl întinzi în maximum 30 de secunde, e numai bun în vacanțe când ai nevoie doar de un strop de culoare.

See Also

 1. Șampon și balsam de păr

Știu că toate hotelurile, pensiunile, Airbnb-urile etc pun la dispoziție aceste produse, dar recomandarea mea este să le iei întotdeauna pe cele pe care le folosești și acasă. Nu de alta, dar nu vrei să te trezești cu surprize din partea scalpului. Cât despre dimensiunile lor, nu trebuie să îți faci griji. Dacă nu dispui de mult loc în bagaj, poți folosi acele recipiente reutilizabile despre care povesteam mai sus.

 1. Deodorant

Din motive evidente, deodorantul nu ar trebui să îți lipsească vreodată din trusa de vacanță.

5 deodorante fara aluminiu care functioneaza

 1. Bețișoare de urechi

Țin și de igienă, dar te ajută și atunci când vrei să retușezi sau îndepărtezi machiajul. De regulă, hotelurile pun la dispoziție bețișoare de urechi, dar n-ar fi rău să ai și tu câteva la tine.

 1. Pilă de unghii

Zi sincer, de câte ori nu ți-ai agățat unghiile în timpul unei vacanțe și ai umblat peste tot în căutarea unei pile?

 1. Parfum

Și dacă ar fi și unul la 30 de ml ar fi excelent. 😀

 1. Plasturi

Să pleci în vacanță fără plasturi este un gest iresponsabil. Niciodată nu știi când ai nevoie de ei! 😀

Extra

Mai sus am alcătuit o listă formată din minimul necesar, e un pachet ce funcționează, de regulă, pentru vacanțe de câteva zile. Însă, dacă excursia e mai lungă de-atât și dacă nu ai problema spațiului, poți adăuga cu încredere și:

 • Fond de ten
 • Produse de make-up (dermatograf, fard de pleoape, concealer, rujuri, iluminator, bronzer etc)
 • Forfecuță de unghii (asta neapărat trebuie depozitată la cală)
 • Scrub
 • Mai multe parfumuri
 • Prosop
 • șervețele dezinfectante sau gel dezinfectant

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top